Katrina Nováková píše:
Dobrý večer, velice děkuji za Vaši reakci. Snažila jsem se na Vašich stránkách najít jakýkoliv odkaz, který by mi mohl blíže objasnit otázku požívání jodu a hořčíku, ale bohužel marně
.Všeobecně vím, že jod je pro tělo prospěšný a že se získává především z mořských produktů - sůl, ryby, řasy. Hořčík mohu zase v hojném množství pozřít např. z ovoce - banány, datle, jahody, maliny, sušené meruňky. Můj problém tedy znamená značný nedostatek těchto látek? Kdy a v jakém množství mám příp. tyto potraviny jíst ? Můžu jejich účinek zvýšit např. kombinací s jinými potravinami? Na polykání tabletek se ani neptám
. A jak jste to myslel, prosím, s těmi tuky ? Při těchto problémech jich jím moc nebo právě pouze ty špatné? Když píšete, že u mne to až tak stravou není, tak se v tom tak trochu ztrácím
... Napište mi, prosím odkaz na některé z Vašich témat, kde najdu bližší informace. Děkuji.
Tak hledejte znovu, jsou zde o tom celá vlákna mám dojem, že v inzerci. To, že někde je hořčík, ještě neznamená, že to můžete jíst, to může třeba ještě vadit na kvasinku a pak se dává chlorid hořečnatý, který je zde také dostatečně popsán. Tuky jsou jasné, prostě jich dáváte tolik, aby se energie dala získávat pouze z nich a nebylo třeba jíst sacharidy. Vyhledávat si to budete muset sama, na to čas opravdu nemám, to mě pak raději zavolejte a já vám to vysvětlím, což je rychlejší.