Pavelka. píše:
Je potřeba pořídit si dražší min dvoouhřídelový stroj? Nebo Champion 2000+ by jako funkční základ mohl stačit?
Problem je asi jinde. Vyrobci odstavovacu z plastovych dilu pocitaji s tim, ze uzivatel pouzije odstavovac cca 2x tydne vetsinou na nejake mekke ovoce. Kdyz to prepocitam tak, ja jsem pouzil odstavovac, ktery jsem zlikvidoval za 3/4 roku:
365 x 3/4 x 3 = 821_krat a nasypal jsem do nej i velice tvrde veci jako brambory, repu, jerabiny, celer, petrzel a pod. Zkousel jsem i sipky.
Pokud se plastovy odstavovac pouzije 2x tydne na mekke ovoce, tak vydrzi pracovat:
(821/52)/2 = 7,5 roku, Champion 2000+ vydrzi urcite pri takovem provozu jeste podstatne dele.
Pokud pouzijete odstavovac s kovovymi dily, minimalne odstavovac, ktery ma kovovou drtici jednotku a sitko usazene v kovu, tak jeho zivotnost je podstatne delsi. Podle mne se odstavovace z plastovych dilu na nekolikanasobne denni pouzivani moc nehodi, proste na to nejsou dimenzovane. Takze otazka by spis mela znit, vydrzi mi Champion 2000+, kdyz ho budu pouzivat 3x denne, do konce dvoulete zaruky. Ja se osobne domnivam, ze to bude tak na hranici zivotnosti tohoto zarizeni. Pak je dalsi otazka, zda Vam prodejce po znacne devastaci tohoto zarizeni bude ochoten jeste uznat zaruku. Pokud ano muzete pocitat s tim, ze Vam odstavovac vydrzi cca 4 roky. Pak uz je jenom na Vas, jak dlouho hodlate na tomto svete pobyvat a sluzeb odstavovace pouzivat.
Pokud dele jak 4 roky, tak uz vydate za tento odstavovac dvojnasobek a pokud dele jak 8 let, tak uz za tento odstavovac vydate trojnasobek ceny a uz jste na cene Angela, ktery ma v podstate skoro neomezenou zivotnost z hlediska opotrebeni, coz Jarda urcite potvrdi. Nejchoulostivejsi dil je na nem motor a ovladaci jednotka.
Pokud zde ma nekdo Championa 2000+ dele jak 4 roky a funguje mu bez problemu 3x denne, tak muzeme vypocet opravit ve prospech Championa 2000+.