Pavluša píše:
Dobrý den, předem se moc omlouvám, jsem tu spíše nováček a moc v tom neumim chodit, takže nevim, zda se toto zobrazí jako odpověď nebo dotaz, každopádně bych se ráda zeptala na jednu věc. Proštudovala jsem již toho dost a ráda bych vyzkoušela jednodenní půst, prozatím, láká mě i vícedenní. Mám za sebou šanku, dělám si pravidelně klystýry s odpařenou urinou, všechno celkem ok, ale z půstu mám respekt a to z toho důvodu, že se bojím hubnutí, už teď mám BMI 18,3, což je dle Vaší tabulky podváha, mám se na to dle Vašeho názoru raději vykašlat a dál čistit jinými způsoby, nebo se hubnutí nebát. Moje optimální váha je tak 56 kg při 170 cm, teď mám 53 kg, což není zas až takový rozdíl, u mě jsou však 3 kila dost znát. Od té doby, co jsem přestala kojit a snažím se změnit jídelníček, tak jde váha prostě dolu ať dělám co dělám, mám strach, že další hubnutí by bylo moc, srovná se to po nějaké době? Máte ňákou radu jak tomu hubnutí zabránit, sirnou patlanici jím denně, kokosový olej, avokádo, ořechy, ještě něco? Nebo prostě zvětšit objem porcí? Delší půst jsem měla na programu na jaře, ale teď mi to přijde jako blbost, co si o tom myslíte?
V jednodenním půstu problém nehledejte, to není ani půst a jenom to tělo trochu nakopne, aby více makalo. Pokud jde o to hubnutí, problém patrně bude v malém množství tuku, což můžete zvýšit a nemůžete hubnout, přičemž kvasinky tuk neumějí a většinou je dobře snášen i když se toho lidé z nějakého nevysvětlitelného důvodu bojí. Možná je to v myšlení a když všude slyší ty kraviny z mediálních masáží, jak mají do sebe rvát zdravé plesnivé obilí a hlavně proboha bez tuku, tak já tvrdím tuk bez obilí a uvidíte.