Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 10:30 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: čtv pro 01, 2011 9:32 am 
Administrátor
Administrátor

zvanc píše:
dobrý den, po 3-denním půstu nachazim krev v moči (poznam to bud z toaletniho papiru nebo kalhotek), jedna se cca 2-3 kapky za den. je to normalni ? A jelikoz praktikuji urinoterapii, tak nevim, zda muzu pokracovat s pitim moče nebo raději počkat ? Už to trvá asi 5 dnů. děkuji předem za vaší odpověď

Tak normální to určitě není a pokud nemáte žádné další příznaky jako pálení při močení, nebo nepříjemné tlaky a pocity, tak asi užívat v nějaké formě rutin, nebo citrin, případně si v lékárně koupit acorutin a mělo by to odeznít. Může jít pouze o nějakou narušenou cévku, která vlivem zvýšené kyselosti moče při hladovce praskla a nemůže se zavřít. Orální urinoteapii bych asi za těchto podmínek přerušil a pro jiné použití v tom nevidím problém.

PříspěvekNapsal: úte led 03, 2012 5:03 pm 

Dobrý den, předem se moc omlouvám, jsem tu spíše nováček a moc v tom neumim chodit, takže nevim, zda se toto zobrazí jako odpověď nebo dotaz, každopádně bych se ráda zeptala na jednu věc. Proštudovala jsem již toho dost a ráda bych vyzkoušela jednodenní půst, prozatím, láká mě i vícedenní. Mám za sebou šanku, dělám si pravidelně klystýry s odpařenou urinou, všechno celkem ok, ale z půstu mám respekt a to z toho důvodu, že se bojím hubnutí, už teď mám BMI 18,3, což je dle Vaší tabulky podváha, mám se na to dle Vašeho názoru raději vykašlat a dál čistit jinými způsoby, nebo se hubnutí nebát. Moje optimální váha je tak 56 kg při 170 cm, teď mám 53 kg, což není zas až takový rozdíl, u mě jsou však 3 kila dost znát. Od té doby, co jsem přestala kojit a snažím se změnit jídelníček, tak jde váha prostě dolu ať dělám co dělám, mám strach, že další hubnutí by bylo moc, srovná se to po nějaké době? Máte ňákou radu jak tomu hubnutí zabránit, sirnou patlanici jím denně, kokosový olej, avokádo, ořechy, ještě něco? Nebo prostě zvětšit objem porcí? Delší půst jsem měla na programu na jaře, ale teď mi to přijde jako blbost, co si o tom myslíte?

PříspěvekNapsal: úte led 03, 2012 8:23 pm 
Administrátor
Administrátor

Pavluša píše:
Dobrý den, předem se moc omlouvám, jsem tu spíše nováček a moc v tom neumim chodit, takže nevim, zda se toto zobrazí jako odpověď nebo dotaz, každopádně bych se ráda zeptala na jednu věc. Proštudovala jsem již toho dost a ráda bych vyzkoušela jednodenní půst, prozatím, láká mě i vícedenní. Mám za sebou šanku, dělám si pravidelně klystýry s odpařenou urinou, všechno celkem ok, ale z půstu mám respekt a to z toho důvodu, že se bojím hubnutí, už teď mám BMI 18,3, což je dle Vaší tabulky podváha, mám se na to dle Vašeho názoru raději vykašlat a dál čistit jinými způsoby, nebo se hubnutí nebát. Moje optimální váha je tak 56 kg při 170 cm, teď mám 53 kg, což není zas až takový rozdíl, u mě jsou však 3 kila dost znát. Od té doby, co jsem přestala kojit a snažím se změnit jídelníček, tak jde váha prostě dolu ať dělám co dělám, mám strach, že další hubnutí by bylo moc, srovná se to po nějaké době? Máte ňákou radu jak tomu hubnutí zabránit, sirnou patlanici jím denně, kokosový olej, avokádo, ořechy, ještě něco? Nebo prostě zvětšit objem porcí? Delší půst jsem měla na programu na jaře, ale teď mi to přijde jako blbost, co si o tom myslíte?

V jednodenním půstu problém nehledejte, to není ani půst a jenom to tělo trochu nakopne, aby více makalo. Pokud jde o to hubnutí, problém patrně bude v malém množství tuku, což můžete zvýšit a nemůžete hubnout, přičemž kvasinky tuk neumějí a většinou je dobře snášen i když se toho lidé z nějakého nevysvětlitelného důvodu bojí. Možná je to v myšlení a když všude slyší ty kraviny z mediálních masáží, jak mají do sebe rvát zdravé plesnivé obilí a hlavně proboha bez tuku, tak já tvrdím tuk bez obilí a uvidíte.

PříspěvekNapsal: stř led 04, 2012 4:16 pm 

Mám za sebou několik 2 denních půstů,a chci zkusit 5 denní. Chtěl bych normálně chodit do práce,nechá se to zvládnout ? Díky Pavel

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 12:42 am 

pavell píše:
Mám za sebou několik 2 denních půstů,a chci zkusit 5 denní. Chtěl bych normálně chodit do práce,nechá se to zvládnout ? Díky Pavel

Jasně že dá, nevytyčujte si to ale jako cíl, protože pak s napětím budete sledovat kalendář, kolik ještě zbývá do konce.
Fyzicky zvládnutelné jsou půsty i několikaměsíční, problémy bývají většinou jen psychické.
Co nejvíce se odpoutejte od materiálního světa, vyhýbejte se stresu, problémům konfliktům...

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 7:50 am 

@pavell:

Jak pise Pecador, zvladnout se to urcite da, hlavne pokud mate neco natrenovano.

Muzu se zeptat proc zrovna delate 2 dny a ted chcete 5? Ony totiz ty casy maji svoje opodstatneni a jdou v poradi 1, 3, 7, 15, 21, 40, ikdyz vseobecne vzato jakakoliv delka pustu je pro zdravi prospesna \":P\"

Pokud totiz udelate 7ku, tak od 4. dne budete spalovat tuk, budete pocitovat navrat energie, lehkost a u 7ky s nejvyssi pravdepodobnosti nedosahnete 1. acidoticke krize(prekyseleni, ktere uz je opravdu alespon mne velmi neprijemne, ale k ociste tato faze nevyhnutelne patri), proto osobne mezi nejoblibenejsi terminy radim prave 7ku a kdyz uz prekonate ty prvni 3 dny, tak je z meho pohledu skoda ten hezky stav po 2 dnech ukoncit...

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 8:06 am 

Jak jsem zde pred nejakou dobou slibil, vcerejskem mi skoncil navrat ze 40ky a proto konecne mohu prilozit svuj denicek zaznamenajici vahu a pro me nejdulezitejsi udalosti v prubehu pustovani.

Kdyz jsem si to tak zhruba pocital, tak mi to vychazi, ze jsem v prumeru +- kazdy 3. den minuleho roku drzel pust \":lol:\"

Cervene oznacene dny znaci postni den, zlute dny navratu a bile dny mezi pusty, pokud nekde v poznamkach uvidite "kacko", tak je to sifra pro krystyr \":wink:\" Sanka je zase sankhapraksalana, pokud narazite na dalsi nejasne vyrazy, tak se klidne ptejte...

http://www.uloz.to/12246974/pust-xlsx

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 2:40 pm 

kawasaky píše:
Jak jsem zde pred nejakou dobou slibil, vcerejskem mi skoncil navrat ze 40ky a proto konecne mohu prilozit svuj denicek zaznamenajici vahu a pro me nejdulezitejsi udalosti v prubehu pustovani.

Kdyz jsem si to tak zhruba pocital, tak mi to vychazi, ze jsem v prumeru +- kazdy 3. den minuleho roku drzel pust \":lol:\"

Cervene oznacene dny znaci postni den, zlute dny navratu a bile dny mezi pusty, pokud nekde v poznamkach uvidite "kacko", tak je to sifra pro krystyr \":wink:\" Sanka je zase sankhapraksalana, pokud narazite na dalsi nejasne vyrazy, tak se klidne ptejte...

http://www.uloz.to/12246974/pust-xlsx

ahoj nemohol by si to ulozit vo formate xls dakujem

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 3:08 pm 

Bohuzel v xls je to rozformatovane uplne, tak jsem to nahral alespon jako webovou stranku(taktez to neni uplne idealni), na konci vpravo je graf s vahou:

http://www.uloz.to/12275837/pust-mht

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 3:27 pm 

kawasaky píše:
Bohuzel v xls je to rozformatovane uplne, tak jsem to nahral alespon jako webovou stranku(taktez to neni uplne idealni), na konci vpravo je graf s vahou:

http://www.uloz.to/12275837/pust-mht

Dakuje \":)\"

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 5:04 pm 

ahoj neslo by prosimte to ulozit nekde jinde....? v praci mame server uloz to zablokovany...
Jinak kdyby mel nekdo problem se scháněním destilky tak me piste na K72(at)seznam.cz
Mam koupený destilator a náklady na jeden litr jsou cca 4,5Kč.

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 6:29 pm 

misaxxx píše:
ahoj neslo by prosimte to ulozit nekde jinde....? v praci mame server uloz to zablokovany...
Jinak kdyby mel nekdo problem se scháněním destilky tak me piste na K72(at)seznam.cz
Mam koupený destilator a náklady na jeden litr jsou cca 4,5Kč.

OK, nahral jsem to na svuj webserver, ale pojede vzdy jen pres den, na noc pocitac vypinam, abych mohl spat v tichu \":wink:\"

Excelovska verze
http://83.240.101.235/pust/Pust_excel.zip

Webova verze
http://83.240.101.235/pust/Pust_web.zip

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 9:50 pm 

Díky za upřímné rady, ten 5 den půstu je pro mě mezní hranice ,přes kterou jsem před lety neprošel ,a předčasně jsem skončil kvůli ztmavnutí moči a bolesti v ledvinách ,ačkoliv jsem dělal hodně krátkých půstů předem .Klystýr mi tenkrát nepomohl,skončil jsem předčasně na překyselení těla? Nyní hodně očistuju střevo, beru mms, a dělám krátké půsty.Zatím si vše ujasnuji, a potom bych chtěl začít s delším půstem. Pavel

PříspěvekNapsal: čtv led 05, 2012 10:20 pm 

pavell píše:
Díky za upřímné rady, ten 5 den půstu je pro mě mezní hranice ,přes kterou jsem před lety neprošel ,a předčasně jsem skončil kvůli ztmavnutí moči a bolesti v ledvinách ,ačkoliv jsem dělal hodně krátkých půstů předem .Klystýr mi tenkrát nepomohl,skončil jsem předčasně na překyselení těla? Nyní hodně očistuju střevo, beru mms, a dělám krátké půsty.Zatím si vše ujasnuji, a potom bych chtěl začít s delším půstem. Pavel

Pokud byla tmava moc a neslo to rozpit, tak to je jasny duvod ukonceni, to jste udelal naprosto spravne, s tim si ani nema cenu lamat hlavu, toto se da prekonat jedine dalsi ocistou tela a zkouset obdobne dlouhy pust po nejake dobe.

Diky za odpoved a budu drzet palce

PS: Ta tmava moc byva priznakem toho, ze telo nestiha ocistu tela, ktera je v pustu velmi intenzivni a zacinaji kolabovat ledviny(nezvladaji cisteni), to s tim prekyselenim primou souvislost nema, prekyseleni se obvykle dostavuje kolem cca 8. dne, ale onen zacatek je opet individualni, jako vetsina veci u pustovani(dokonce se u jedince meni i jednotlive projevy ve stejne dlouhych pustech dle jiz dosahnute ocisty, faze mesice a dalsich faktoru).

PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 2:35 am 

Kawasaky trochu jsem zcivilizoval (prehodil jsem sloupce a radky) vas soubor s pustem abych ho mohl snaz cist a pro pripadne zajemce jsem ho dal v xls na http://www.ulozto.cz/12310924/pust-xls.
Gratuluji k tomu co jste dokazal.

Par dotazu:
Mel jste nejaky zdravotni duvod nebo to byl jen test co zvladnete?
Zlepsilo se vam nejak zdravi, pokud bylo co zlepsovat?
Psal jste o bolesti ledvin, to jsem mel take. Zabyval jste se nejak proc ledviny boleji a pod?
Co dal? Kundalini, prana?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]