Verca píše:
Dobrý den pane Zajíček, už dlouho si pročítám Váše stránky a velké díky za ně, ALE stale jsou mi některé věci nejasné, proto Vas PROSÍM o radu.
Test kandidy pozitivní, Měsíc držím protikvasinkovou dietu (občas nějaký úlet), teď je to asi 14 dní, co přísnou dietu dodržuji. (Pozoruji, že mi postupně mizí ekzém, s kterým mám problémy asi 13 let a přibývá mi i energie).
Klystýry dělám pravidelně jak octové, tak urinové a nedělá mi problém napustit 1,5 l a pak držet 20min, ALE pokud vynechám dva či tři dny, stolice se nedostaví, jsem nafouklá, prdím a jsem podrážděná. Pocit, že se mi chce na záchod občas mám, ale ven nic nejde a pokud ano, tak to jsou jen malé kousky zvláštní barvy. Se zácpou jsem mívala problémy už dřív. Po přejítí na ovocno – zeleninovou stravu s asi 70 % podílem syrové stravy a pití ovocných a zeleninových šťáv se stolice normalizovala a defekace byla pravidelná. Ale od zahájení protikvasinkové diety trpím opět zácpou.
Šanku jsem dělala jednou, ale nedokončila jsem ji, vypila jsem cca 4 litry slané vody a potom 1 l heřmánku. Po prvním 1,5 l mi i přes cviky a masírování břicha trvalo asi hodinu než se spustil sifonový efekt, vlasně jsem si musela pomoct vyzvracením. Doprovázeli mě strašné bolesti v podbříšku. Jídlo během dne - pouze rýže s máslem.
Měřím PH a v současné době se mi nedaří překročit hodnotu 6. V době před zahájením protikvasinkové diety a před pravidelnými klystýry jem měla PH lepší. Ráno a večer přes 6 a odpoledne 7, někdy až 7,5.
Na stravu jsem si zvykla rychle a vyhovuje mi, jen mám velký problém s hubnutím. Zvětšila jsem porce, omezila většinu sportovních aktivit (teď chodím 3krát týdně lozit na horolezeckou stěnu) ale i tak pořád dál hubnu. Přesto že mám více energie, silově jsem slabší. Jsem Vegetariánka a můj jídelníček se skládá z těchto potravin: kokosový ořech, sirná patlanina, domácí kefír, vařené vejce, občas kvalitní sýr, tučný tvaroh a spousta zeleniny: chřest, rajčata, okurka, brokolice, kapusta, květák, ředkev, zelená paprika, listová a naťová zelenina, avokádo, papaya, ořechy, semínka, klíčky, olivový, lněný a kokosový olej, bylinky, česnek. Dále užívám: acophidilus, horčík, draslík, občas selen, vitamín D a B12. Od dnešního dne chci přidat do jídelníčku v malém množství i pohanku, grep nebo jáhly. Po cvičení chci občas dodávat konopný protein BIO.
Je mi 24 let a pri výšce 173 cm, vážím 49 kg, BMI 16,4 váha jde pořád dolů, rok nemám menstruaci (nejspíš diky kandidě a nedostatku minerálů). Příležitostně kouřím, ale snažím se přestat. Taky mi připadá, že jsem zbytečný stresař. Skvrna lugolova roztoku mi vydržela 9 -10 hodin., test HCL - špatný, tu taky dodávám, ikdyž nepravidelně. Čekám na výsledky vlasové analýzy, které bych měla mít tento měsíc .
PROSÍM Vás o radu, už nechci dál hubnout a nenapadá mě už žádná možnost jak váhu alespoň udržet, nejlépe však alespoň 5 – 6 kilo přibrat. Dále si nejsem jistá jestli je kefír pití nebo jídlo a kam jej tedy během dne zařadit, a jetli se vám zdá jako dobrý nápad pití okurkové a rajčatové šťávy, popř. jestli Vás napadá ještě nějaká šťáva, nebo jídlo které by nebylo v rozporu s protikvasinkovou dietou. Za každou odpověď a názor budu velice vděčná. Mockrát Vám děkuji, s pozdravem Veronika.
Vezmu to odzadu, okurky určitě nevadí, rajčata jak u koho a celé, jak to popisujete, je to patrně o zbytečně velkém množství jídla s malou energetickou hodnotou. Nikde zde nevidím podstatné dávky energie, myšleno tuk a je klidně možné, že jíte mnoho bílkovin, což by defekaci brzdilo a tvořilo základ k hnilobnému rozkladu ve střevě. Důležitá je ty kyselina chlorovodíková, která se tvoří pouze pokud máte dost draslíku, což se dá v laborce zjistit z krve za pár korun a asi ho budete muset srovnat. Dále je dobrá defekace o jódu, hořčíku a dostatku tuku v potravě. Kefír je vlastně tekutá strava, která se do pitného režimu nepočítá a pít jde kdykoliv.