Jarda píše:
Vezmu to odzadu, okurky určitě nevadí, rajčata jak u koho a celé, jak to popisujete, je to patrně o zbytečně velkém množství jídla s malou energetickou hodnotou. Nikde zde nevidím podstatné dávky energie, myšleno tuk a je klidně možné, že jíte mnoho bílkovin, což by defekaci brzdilo a tvořilo základ k hnilobnému rozkladu ve střevě. Důležitá je ty kyselina chlorovodíková, která se tvoří pouze pokud máte dost draslíku, což se dá v laborce zjistit z krve za pár korun a asi ho budete muset srovnat. Dále je dobrá defekace o jódu, hořčíku a dostatku tuku v potravě. Kefír je vlastně tekutá strava, která se do pitného režimu nepočítá a pít jde kdykoliv.
Děkuji za odpověď. S tou energetickou hodnotou jídel je to možné, ale už nevím co víc(tuky) do jídelníčku zařadit. Mám v něm: avokádo, patlanina, kokos, lněný, kokosový olivový olej, sýr, tučný tvaroh, ořechy(mandle, lískové a para), semínka, vejce. Moc tomu nerozumím, mám se zaměřit na tuky bez obsahu bílkovin(oleje) ?a ubrat tvarohu, sýrů, patlaniny, ořechů atd?
Jen pro ukázku přikládám příklad denního jídelníčku:
po ránu: asi 2l vody
snídaně:kokos/zeleninový salát s patlaninou/výjmečně greap/ tvaroh s listovou zeleninou (jedna z možností)
oběd: zelenina vařená v páře(brokolice,růžičková kapusta,fazolové lusky,květák...)s vejcem nebo s patlaninou či ořechy, zeleninový salát s patlaninou/ zeleninový salát s vejcem/zeleninový salát s olejem/ občas s ořechy (jedna z možností)
1.večeře:podobně jako oběd
2.večeře: kefír
někdy svačina mezi obědem a večeří: domácí kysané zelí nebo ořechy
Dodržuji pitný režim - nepít půl hodiny před jídlem a hodinu po jídle.
Jaký další zdroj tuku bych měla přidat? nebo jak jídelníček upravit? Mockrát Vám děkuji za odpověď. Zdravím Veronika