ronje píše:
Za toto fórum jsem ráda, přineslo mi spoustu podnětných informací, výsledky jsou bohužel zatím všelijaké. Nicméně i tak se podělím o svou zkušenost.
Na striktní protikvasinkové dietě jsem 5 týdnů. Jídelníček je následující:
Snídaně: kvantum sirné patlaniny s chilli papričkou, česnekem, občas ještě skořice nebo lékořice či himalájská sůl.
Oběd: zelenina, semínka, ořechy.
Večeře: zelenina, kokos.
K tomu fungicidy: kapky z grepových jader, lichořeřišnice, vilcacora, maté, červená cibule.
Co se týče té zeleniny, tak pouze nízkosacharidová - okurka, ledový salát, kedlubna, zelí, červená paprika, pickles, občas špenát nebo zelené lusky. Zkusit byť jen mrkev prostě nemám odvahu (když už dieta, tak dieta). K tomu cibule a česnek.
Z vitamínů a minerálních prvků doplňuji béčka, hořčík, vitamín C, selen.
Po prvních třech týdnech slinový test krásně čistý, dolů nevisela ani nitka. Pak jsem začala mít "chutě", skoro bych to nazvala až rozežraností, jako by mi to množsví zeleniny najednou nestačilo, takže jsem do sebe večer ládovala víc zeleniny na úkor toho tuku. Výsledek (otázkou je, jestli tu rozežranost nezpůsobila právě vracející se kvasinka) - slinový test opět provázky směrem dolů a slina na dně. Taky se mi vrátily úzkosti. Vím, že za 5 týdnů nemůžu čekat zázraky, ale evidentně mě zase kvasinka začíná ovládat. Takže přemýšlím, v čem je chyba. Přemíra zeleniny, i když má nízký počet sacharidů?
Taky dle krkacího testu trpím nedostatkem HCL, jenže mám problém ji sehnat, v jakékoliv lékárně se zeptám, tak se tváří dost překvapeně, co že to po nich chci. A rodina mě vzhledem k tomu, jak díky dietě vypadám v souvislosti s tím, co jím nebo spíš nejím, bezmála posílá k psychiatrovi...
Budu ráda za jakoukoliv připomínku, co se týče diety i doplnění vitamínů a dalších prvků.
Tak je třeba si uvědomit, že méně zde znamená více, ono totiž velké množství čehokoliv, tedy i té zeleniny prostě má v sobě více sacharidů a na tom je kvasinka ihned na koni. Základ je pochopit, že tu stravu musíte využít vy, ne kvasinka a vy využijete celkem minimální dávky. Většinu energie by měl člověk v takovém případě získávat z tuků a na sacharidy si dávat velký pozor. Tu kyselinu vám mohu i poslat, pokud budete chtít a váhu naberete z tuků, těch můžete jíst celkem dost a bez rizika, ty kvasinka neumí.