lemmy.k píše:
Dnes jsem se poprvé odhodlal vyzkoušet šanku, dle popsaného návodu a s výsledkem jsem spokojen. průběh byl následující. Dle rady jsem vypil cca 0,75 l vody a nechal vstřebat cca 30 min.Asi jsem měl počkat déle,měl sem pak malý problém-popíšu. Připravil sem si 1,5 l roztoku a začal pít. S malými přestávkami jsem do sebe dostal 1,2l, víc ani ťuk. Bylo mi na zvracení, ale držel sem. Vždy po napití sem si vypláchl ústa studenou vodou, pomáhalo to. Jinak sem ale necítil, že by něco mělo přijít. Začal cviky, ale jen piánko, bylo mi na zvracení. Trvalo to tak půl hodiny pak první návštěva WC a zase pauza. Vytrval sem, cvičil a popíjel roztok, abych do sebe dostal těch prvních 1,5 l vody. Výsledek se dostavil a intervaly návštěvy WC se zkracovaly. Ale pořád mi bylo na zvracení. Ale popíjel sem. To byla asi druhá začátečnická chyba, moc sem tlačil na pilu, protože už sem to nedal a vyzvracel se. Šla ze mě úplně čistá slaná voda. Pochopitelně se mi ulevilo.
Ty chyby byly:
a) dal se malou pauzu po vypití vody, příště rozhodně delší, voda se málo vstřebala a zůstala v žaludku.
b) roztoku sem jednoduše vypil víc, než sem byl schopen udržet, protože sifon nebyl ještě dostatečně otevřen
Pak sem rozdělal dalších 1.5l roztoku,již méně slaný. Vyzvracení mi prospělo, ulevilo se mi, mezítím sifon začal fungovat jak má a já popíjel, ale pouze po množství, které žaludek snesl a už sem se cítil dobře.
Pak už byl průběh bez problémů, postupně mnou proteklo 6l vody a vše probíhalo přesně jak bylo popsáno v návodu.
Po vypití čaje se postupně sifon zavřel, počkal půl hodiny, snědl připravenou rýži s máslem, polkl tabletu na obnovu mikroflory a pohoda. Necítím se unavený, mohu normálně fungovat.
Závěr: Každý musí přijít na způsob který nejlépe vyhovuje. V mém případě, zvolím raději pití pouze malé sklenice vody na zavodnění (pocit žízně sem nepocítil) a slaný roztok budu raději pít po menším množství, jak je popsáno na jiných serverech,ne najednou. Každému vyhovuje něco jiného. Jinak ale vše probíhalo tak jak bylo popsáno v návodu. Šanku rozhodně zopakuji.
Ono to příště půjde mnohem lépe, to již víte do čeho jdete a tělu vyhovíte jak je třeba. Nicméně je vidět, že jste to plně pochopil a na první pokus dobrý.