Martinp píše:
Dobrý den,
Je mi 38 let. 15-34 – kuřák jako poleno, alkohol nad míru, maso nadmíru, stresu plno, nedostatek spánku, nadváha, občas sport. Když nemoc, tak chřipka, nebo angína léčená antibiotiky 3 dny a do práce.
Od 34 let jako když mi „samo od sebe“ přišlo přestat kouřit a tak jako spouštěč ne vůle jsem přestal pít i alkohol. To abych někdy v opici nezačal zase kouřit. Baví mě to takto… aktivně sportuji, cvičím Tai Ji a mám dostatek lásky.
Nemám žádné potíže, tělo i duše fungují dobře.
Nedávno mi někdo doporučil čistící režim od pí Mačingové, který mě baví. Na dovolené jsem si přečetl knihu Pryč s kyselostí od Kurta Tepperweina.
Skočil jsem do toho po hlavě a začal i s koupelemi 2x týdně (sodou bikarbonou upravené PH na 8,5 ve vaně na 3 hodiny)
Nějak jsem přehlédl, že třeba doplňovat minerály.
Po 14 dnech se dostavila chřipka bez teplot, kterou léčím zázvorovým čajem, vitamínem C a klidem na lůžku.
Po znovu přečtení knihy a poučen začal jsem užívat 2x denně Acido fit plus a alternativně Royal plus. Vše dle popsané knihy. Příznaky chřipečky se mi 14 dní vracejí (kašel, rýma - zahlenění).
Do toho občas loupne tu a tam v kloubu kolenním, lokti, rameni. PH ranní moči je jako na začátku 6,2 a někdy po koupeli stoupne na 6,5. (přes den samozřejmě i výše)
To vše jedu cca 2 měsíce. Dostatečně piji cca3 a více litrů denně.
Říkám si, že se tělo zbavuje hlenu a nečistot nashromážděných bujarým světským životem a že klouby loupou, proto že se čistí od usazenin.
Na druhou stranu mi cosi říká, zda je to dobře, zda po dobu nemoci nevysadit přísun minerálů a zásadité stravy. Podle názoru pana Tepperweina je třeba spíše přidat, když se dostavují takovéto příznaky.
Zajímám mne Váš názor
Za případnou odpověď děkuji
Martin
Tak já bych také byl názoru spíše přidat a hlavně čistit střeva, což nepíšete. Tam se totiž z tkání valí ten letitý bordel a unavené střevo ho nestíhá vylučovat, čili mu musí pomáhat jiné kanály a to je to zahlenění. Já lidem stále tvrdím, pokud máte potíže nahoře, řešte to dole na výfuku, nahoře to nemá žádný dlouhodobý efekt. Je to jako u auta, prostě ladit motor s bramborou ve výfuku je nesmyslná práce a k cíli nevede, to vám řekne každý automechanik, na to není třeba se ptát doktora.