Sybilla píše:
Tak nám Ježiško doniesol Angel Juicer. Neviem, ale po prvých skúškach som na rozpakoch. Neviem si predstaviť, ako by som ráno odšťavňovala, netuším kedy by som dorazila do práce, ak mám zeleninu umyť, odšťavniť a ešte umyť stroj. Zistila som, že mrkvu v celku to nevezme, cviklu aj keď je nakrájaná tiežtreba ju tam poriadne silno tlačiť, čím sa stroj stáva nestabilný, alebo ju nakrájať na menšie kúsky, čo je čas navyše. Umyť sitko (ktoré je neprakticky vcelku ako jeden kus), tiež nie je prechádzka ružovým sadom. Ak si nechcem upchať odpad z drezu, bude treba omývať súčiastky do nejakého vajndlingu a potom vybehnúť vyliať dreň na wecko. Je však pravda, že šťavy je trochu viac ako z našej odstredivky, ale nemá takú plnú chuť ako z odstredivky. Vstávam o 5,15, potom musím vyvenčiť hafka, čo je takých 50 minút, pričom si s ním zabehám, nakŕmiť domácu ZOO, nachystať obed, skočiť do vane a presunúť sa cez celé mesto do práce, kde chcem byť aspoň o 8,OO. Odšťavňovanie by zabralo pol hodiny navyše čo ráno, nie je žiadna výhra. V kuchyni som za roky nadobudla šikovnosť, ale tento stroj ma vytáča. Ak máte niekto zlepšovák ako by sa dal ten proces optimalizovať, sem s ním. Asi to bude chcieť iba trénovať
.
Že šťava bude zrejme zdravšia viem, to nechcem počuť. Tak to by bolii zatiaľ prvé dojmy z toho čertovského stroja.
Nepodléhejte panice, je to skutečně o zkušenostech. Červenou řepu krájím na 6 dílků a jde to dobře, mrkev do 2-2,5 cm dávám celou a silnější krájím podélně napůl, ale těch je minimum. Je pravdou, že na to dost tlačím, abych to urychlil a levou rukou držím plnící otvor, což mi zajistí stabilitu přístroje. Začínám a končím vždy mrkví, ničím jiným. To má jednoduchý důvod, přístroj po akci nerozebírám a nemyji, je to zbytečné blbnutí a veliká ztráta času. Při startu přístroj nechám schroupat menší mrkvičku a nechám ho chvíli běžet. Mezi tím si připravím semínka na ořechové mléko. Přístroj na chvíli vypnu a vypláchnu nádobku na šťávu od zoxidované vylisované šťávy tekoucí vodou, vysypu starou drť, vše dám zpět a přístroj zapnu. Nejprve lisuji poloviny silnějších mrkví, vždy současně se semínky a vytéká mi husté mléko, až pasta. Poté lisuji další ovoce a na závěr opět mrkev, minimálně dva kusy, optimálně více. Přístroj nechám ještě chvíli běžet, aby se co nejvíce vyprázdnil a pak jej vypnu. Čistící škrabkou očistím sítko a to, co sundám, seškrábnu do vyrobené šťávy. Vzniklou směs přeliji do mixéru a promixuji, osobně přidávám i práškový vitamín C a poté je již připravena ke konzumaci. Vypláchnu obě nádobky vodou a sítko, co nejlépe, očistím hadříkem na nádobí, aniž bych přístroj rozebíral. Takto jej již nechám do dalšího použití a celkově ho rozebírám tak maximálně jednou měsíčně, ale zpravidla i za mnohem delší dobu. Tímto postupem vyrobím za 0,5 hodiny minimálně 1,5 litru ořechového mléka, či šťávy, čili mě to připadá slušné a vzhledem k výtěžnosti ideální, ale chce to trochu natrénovat, jako ostatně vše nové.