Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 6:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:34 pm 

derkel píše:
Dá se půstem solidně zbavit kvasinek? popřípadě jak dluhém? Nejdřív se tělo zbaví tuku na sobě a teprve až dojde , tak do kvasinek, je to tak?

Já jsem se jich nezbavil ani po 4 týdnech půstu, i když je pravda, že špeků jsem měl furt dost. Ale jak píše kawasaky, měl špek i po 40 dnech, a 40 už je docela hodně, čili bych to tím neřešil.
(Jak píše Jarda, je zřejmě třeba pořešit kyselost ve střevech (čili související možný nedostatek Hcl v žaludku), kvasinka nemá ráda neutrální prostředí.)

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:39 pm 
Administrátor
Administrátor

Lubyx píše:
je mozne pri poste brat male davky mms? alebo sa to vobec nedoporucuje..
vdaka

To je nesmysl, půst je půst a do toho se nedá motat prakticky nic.

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 9:44 pm 
Administrátor
Administrátor

derkel píše:
Dá se půstem solidně zbavit kvasinek? popřípadě jak dluhém? Nejdřív se tělo zbaví tuku na sobě a teprve až dojde , tak do kvasinek, je to tak?

Kvasinek se nikdo nemůže zbavit, ty do střeva patří a pokud držíte půst, tak je docela slušně umravníte, nicméně již při návratovce se většinou opět namnoží a je zase problém, pokud najedete na původní stravovací návyky. Základem je dostatek HCl v žaludku a svoje úsilí tedy zaměřte tímto směrem.

PříspěvekNapsal: ned led 22, 2012 11:47 pm 

Dobrý deň, mám 169 cm a váhu 50kg. Pred určitým časom som písal, že som mal len 46 kg a nejak som to vytiahol na 50kg na vita strave. Častejšie som robil jedničky, ktoré som po čase zvládal v pohode. Raz sa mi podarilo behom jedného dňa z 52kg spustiť na 49kg, na ďalší týždeň z 49 na 47kg až som klesol na 45 kg. Teraz mám 50 kg a aj tak okolie stále, že som chudý, nech sa poriadne najem mäsa nech priberiem atď. Veľmi si to nevšímam lebo som sa to naučil ovládať. Znovu by som chcel zaradiť pôsty ale rád by som znovu nabral to čo som stratil. Je mi fuk, že z 50kg klesnem na 45 ale nech to znovu aj naberiem. Keby som mal ideálnu váhu aj podľa BMI aspoň 60kg tak teraz už mám za sebou aj 15 dní lebo ja sa na pôsty teším akurát čo mi v tom bráni je nízka váha, ktorú si ťažko udržiavam a už vôbec nechcem aby klesala. Je mi jasné, že celý život budem chudý a neprekáža mi to ale zasa nechcem byť len kosť a koža na ktorom všetko visí a padajú mu všetky nohavice. Píšem to len tak aby som napísal čo mi dlhšiu dobu behá po rozume a zároveň aj trápi keď sa postavím na váhu.

PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 10:57 am 
Administrátor
Administrátor

hammel píše:
Dobrý deň, mám 169 cm a váhu 50kg. Pred určitým časom som písal, že som mal len 46 kg a nejak som to vytiahol na 50kg na vita strave. Častejšie som robil jedničky, ktoré som po čase zvládal v pohode. Raz sa mi podarilo behom jedného dňa z 52kg spustiť na 49kg, na ďalší týždeň z 49 na 47kg až som klesol na 45 kg. Teraz mám 50 kg a aj tak okolie stále, že som chudý, nech sa poriadne najem mäsa nech priberiem atď. Veľmi si to nevšímam lebo som sa to naučil ovládať. Znovu by som chcel zaradiť pôsty ale rád by som znovu nabral to čo som stratil. Je mi fuk, že z 50kg klesnem na 45 ale nech to znovu aj naberiem. Keby som mal ideálnu váhu aj podľa BMI aspoň 60kg tak teraz už mám za sebou aj 15 dní lebo ja sa na pôsty teším akurát čo mi v tom bráni je nízka váha, ktorú si ťažko udržiavam a už vôbec nechcem aby klesala. Je mi jasné, že celý život budem chudý a neprekáža mi to ale zasa nechcem byť len kosť a koža na ktorom všetko visí a padajú mu všetky nohavice. Píšem to len tak aby som napísal čo mi dlhšiu dobu behá po rozume a zároveň aj trápi keď sa postavím na váhu.

To je těžko radit, nicméně v naprosté většině případů se hubení lidé po delším půstu spravují a nabírají normální váhu, ovšem vždy záleží na mnoha faktorech a správně zvolené délce půstu.

PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 6:55 pm 

kamarat mi odporucil pri poste absolvovat crevnu sprchu, ze to nenahradi ziaden klistir, ale co som si pozeral tak to stoji asi 30E, aky mate nato nazor..stoji to zato?

PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 10:14 pm 

Jarda píše:
Lubyx píše:
je mozne pri poste brat male davky mms? alebo sa to vobec nedoporucuje..
vdaka

To je nesmysl, půst je půst a do toho se nedá motat prakticky nic.

Pre mna je pri puste posvatne pravidlo ze pit len destilku alebo maximalne odstatu vodu z vodovodu, ale predsa len si pohravam s myslienkou skusit pit pri poste peroxid vodika. Pri 1dennom a 3dennom puste by som to vyskusal.

PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 10:57 pm 

stevo69 píše:
Pre mna je pri puste posvatne pravidlo ze pit len destilku alebo maximalne odstatu vodu z vodovodu, ale predsa len si pohravam s myslienkou skusit pit pri poste peroxid vodika. Pri 1dennom a 3dennom puste by som to vyskusal.

ale potom už to přeci nebude půst \":wink:\"

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:05 am 

stevo69 píše:

Já jsem při třídenním půstu zkoušel pít (ředěnou) šťávu z aloe vera a můžu říct, že mi to sedlo parádně (škoda, že je ta šťáva tak drahá).

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:11 am 

stevo69 píše:
A k čemu by to mělo bejt dobrý? Nic mě nenapadá.

Zdenek20 píše:
Já jsem při třídenním půstu zkoušel pít šťávu z aloe vera a můžu říct, že mi to sedlo parádně (škoda, že je ta šťáva tak drahá).
Peroxidu musí bejt ve vodě málo, aby si člověk nepoleptal vnitřnosti, ale to co popisuješ ty už rozhodně není půst, protože přijímáš dost živin. Dost možná se ti vůbec nezastavilo trávení. Při delším hladovění bys s tím moh mít velmi zásadní problém. Nedoporučuje se ani pití minerálek.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:18 am 

Ono dokud to clovek neolizne... \":wink:\" http://www.youtube.com/watch?v=2YU7rCqzHW0

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:20 am 

Tak píši po úspěšném 7 denním půstu ve 4 dni návratovky krátce své dojmy a průběh. 1. den půstu: úplná pohoda večer jsem ještě 3 hodiny odklízel sníh ve slušném mrazu.
2.den síly ubývají, ale stále se dá relativně normálně fungovat. Občas se mi honí hlavou myšlenky na jídlo, ale nic výrazného.
3.den jsem už dost zesláblí a min. polovinu dne prospím.
4.den tvrdá únava. Jsem rád že vstanu z postele. Byl jsem ve městě kde jsem vážil každý krok. Nachodil jsem asi 1,5km ale připadal jsem si jak starý důchodce.
5. Stále velká únava. Spánek a četba je moje jediná činnost.
6. Začínám fungovat trošku lépe tzn. že jsem schopen i lehce cvičit a něco málo dělat fyzicky.
7. den shodný se šestým.
1. den návratovky jsem si dal k podvečeru 200ml mrkové šťávy a asi 20min na to hrstičku napařené zeleniny. Všechno bylo fajne.
2. Cítím jak se mi vrací síla. Ráno 250ml jablečné šťávy. 2h poté jablka se skořicí pokapaná citronem. Přes den šťáva mrkvová a podvečer 2 hrstičky napařené zeleniny.
3. den zase jablečná šťáva. Poté menší ovocný salát. Odpoledne a večer salát zeleninový politý kefírem. Síly nechybí a byl jsem přes den šťípat dříví.
Teď 4. den se mi zdá že už mi trávení funguje na 100% a moje tělo zrovna tak. Tudíž jsem zařadil i oříšky a semínka a další tuky. Žádné negativní následky se nedostavují. Pokud by s tím byl nějaký problém, asi bych to poznal že?!
V průběhu půstu chuťe na jídlo byli, ale v pohodě se dali zvládat. Celou dobu půstu se mi dost motala hlava, hlavně při vstávání z pelechu. To jsem měl dost silnou mlhu před očima a měl jsem co dělat, aby to se mnou neseklo. Nevíte čím to mohlo být? Urinové klystýry jsem dělal obden...
Jinak v posledních dnech mám opravdu mizivou potřebu spánku, stačili mi 4 hodiny přes noc a to byl ten spánek ještě přerušovaný a nijak mi to nevadí. Možná je to tím že většinu toho půstu jsem prospal, ale nevím...Jako největší pozitivum po půstu pociťuji jakousi nadšenost do všech činností a celkovou pohodu se kterou jsem se nesetkal už dlouhou dobu. Dále jsem si před půstem dost nevážil potravin jako je ovoce a zelenina. Považoval jsem je spíš jako nutnost proto abych mohl nějakým způsobem fungovat. To se teď změnilo a velmi si je vychutnávám. A abych je tolik nehltal, tak jsem začal jíst čínskýma hůlkama \":-D\"
V průběhu půstu jsem si říkal že pro mne nic takového asi nebude, protože jsem byl fakt šíleně zesláblý a kdybych neměl celé dny jen na sebe a nemohl dostatečně odpočívat, zcela jistě bych jej nezvládl. A tak jsem si říkal, že už takto "dlouhý" opakovat nebudu. Ale teď, když vidím ty pozitivní výsledky, které se dostavují si říkám, že určitě aspoň za zkoušku to stojí, i když budu mít nějaké povinnosti. Takže jsem si říkal, že kdybych si dejme tomu naplánoval, že si dám vždy ve stejných intervalech 7 denní půst jednou za měsíc, mělo by to velmi dobré výsledky, co myslíte?... Nebo to už je přehnané? Jde mi hlavně o maximálně přínosný efekt pro zdraví...(Podotýkám, že je mi 19 let)
Pokud bych viděl že těch 7 i s povinnostmi nezvládám najel bych na na půstovací kalendář Pavla Máchy abych si na ty půsty pořádně zvyknul, s tím že bych si ho trošku zpestřil a časem bych se dostal na ty pravidelné měsíční sedmičky, když více jak 7 kvůli mému věku asi není vhodné...
P.S. Ještě by mne zajímalo, jestli nevíte co mohlo znamenat neustálé škrundání a různé zvuky či tiky v různých oblastech okolo žaludku a střev v průběhu celého půstu? Jo a jinak moje problémy se zácpou půst nevyřešil \":-(\" Zdá, že jsem zatím odkázán na klystýry. Vůbec nevím, jestli bych se bez nich v průběhu půstu byl schopen vyprázdnit...

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 12:51 am 

Filip08 píše:
Teď 4. den se mi zdá že už mi trávení funguje na 100% a moje tělo zrovna tak. Tudíž jsem zařadil i oříšky a semínka a další tuky. Žádné negativní následky se nedostavují. Pokud by s tím byl nějaký problém, asi bych to poznal že?!

Nejspis nepoznal, ta linie je velmi tenka a ani(nebo hlavne) po chybach co jsem udelal ja osobne nedokazu s jistotou odhadnout, co uz si muzu dovolit urychlit a vlastne zbytecne ten navrat ukoncit...

Filip08 píše:
Celou dobu půstu se mi dost motala hlava, hlavně při vstávání z pelechu. To jsem měl dost silnou mlhu před očima a měl jsem co dělat, aby to se mnou neseklo. Nevíte čím to mohlo být? Urinové klystýry jsem dělal obden...

Uplne normalni, nemas cukr v krvi, telo je v jinem stavu, muze dojit v rychlem vyskoceni i k omdleni-treba i az za 20s(vlastni zkusenost).

Filip08 píše:
Jinak v posledních dnech mám opravdu mizivou potřebu spánku, stačili mi 4 hodiny přes noc a to byl ten spánek ještě přerušovaný a nijak mi to nevadí. Možná je to tím že většinu toho půstu jsem prospal, ale nevím...

To neni diky spanku, ale opravdu diky pustu.

Filip08 píše:
Jako největší pozitivum po půstu pociťuji jakousi nadšenost do všech činností a celkovou pohodu se kterou jsem se nesetkal už dlouhou dobu.

Toto bych nazval nachazenim toho praveho, podstatneho, toho od ceho se nas dnesni svet snazi odpoutat.

Filip08 píše:
Takže jsem si říkal, že kdybych si dejme tomu naplánoval, že si dám vždy ve stejných intervalech 7 denní půst jednou za měsíc, mělo by to velmi dobré výsledky, co myslíte?... Nebo to už je přehnané? Jde mi hlavně o maximálně přínosný efekt pro zdraví...(Podotýkám, že je mi 19 let)

Drz se toho, co doporucuje Pavel na pust.cz ohledne intervalu pod 21let veku, vse delej s rozumem a naslouchej svemu telu.

Filip08 píše:
Ještě by mne zajímalo, jestli nevíte co mohlo znamenat neustálé škrundání a různé zvuky či tiky v různých oblastech okolo žaludku a střev v průběhu celého půstu?

Jen at si skronta \":lol:\" Pokud pijes destilku, tak nemas sanci udelat chybu. V zazivacim ustroji se urcite neco hybe, minimalne tam je vzduch, ktery vejde do tela pri piti vody a prirozene odchazi tela spodem \":wink:\"

Filip08 píše:
Jo a jinak moje problémy se zácpou půst nevyřešil \":-(\" Zdá, že jsem zatím odkázán na klystýry. Vůbec nevím, jestli bych se bez nich v průběhu půstu byl schopen vyprázdnit...

Necekej, ze vsechny Tve problemy se vyresi za 7 dni pustu- to chce dodrzovat opakovani a az v budoucnu vek dovoli, tak muzes jit i na vyssi intervaly, ktere uz zrovna tento problem temer jiste vyresi. Ja bych bez procisteni strev taktez sel v pustu na zachod jednou za 10 dnu a nic prijemneho by to nebylo, s tim si nelam hlavu a telu timto zpusobem ulevuj...

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 1:16 am 

Filip08 píše:
Celou dobu půstu se mi dost motala hlava, hlavně při vstávání z pelechu. To jsem měl dost silnou mlhu před očima a měl jsem co dělat, aby to se mnou neseklo. Nevíte čím to mohlo být
Podle mě jde o detox. Čili jdeš správnou cestou. Příště to bude menší a menší až to zmizí úplně (podle mých vlastních zkušeností).

Filip08 píše:
Ale teď, když vidím ty pozitivní výsledky, které se dostavují si říkám, že určitě aspoň za zkoušku to stojí, i když budu mít nějaké povinnosti. Takže jsem si říkal, že kdybych si dejme tomu naplánoval, že si dám vždy ve stejných intervalech 7 denní půst jednou za měsíc, mělo by to velmi dobré výsledky, co myslíte?... Nebo to už je přehnané? Jde mi hlavně o maximálně přínosný efekt pro zdraví...(Podotýkám, že je mi 19 let)
Nepodceňuj okolí. Rodiče třeba. Budou mít strach, výčitky... při půstu je důležitá pohoda. Čili postupovat tak nějak nenápadně, aby si na tebe zvykli, že neumíráš, nezbláznil si se do nějaký sekty, nemáš anorexii atak \":-)\". Vždyť máš celej život před sebou, není třeba spěchat.

Filip08 píše:
Jo a jinak moje problémy se zácpou půst nevyřešil \":-(\" Zdá, že jsem zatím odkázán na klystýry.
Zkusil bych šankaprakšalánu a trochu zdravější stravu. To by mělo pomoct.

PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 2:03 am 

[quote="Filip08":2lbrqf27](...)
1. den návratovky jsem si dal k podvečeru 200ml mrkové šťávy a asi 20min na to hrstičku napařené zeleniny. Všechno bylo fajne.
2. Cítím jak se mi vrací síla. Ráno 250ml jablečné šťávy. 2h poté jablka se skořicí pokapaná citronem. Přes den šťáva mrkvová a podvečer 2 hrstičky napařené zeleniny.
3. den zase jablečná šťáva. Poté menší ovocný salát. Odpoledne a večer salát zeleninový politý kefírem. Síly nechybí a byl jsem přes den šťípat dříví.
V průběhu půstu chuťe na jídlo byli, ale v pohodě se dali zvládat. Celou dobu půstu se mi dost motala hlava, hlavně při vstávání z pelechu. To jsem měl dost silnou mlhu před očima a měl jsem co dělat, aby to se mnou neseklo. Nevíte čím to mohlo být? Urinové klystýry jsem dělal obden...
(...)
V průběhu půstu jsem si říkal že pro mne nic takového asi nebude, protože jsem byl fakt šíleně zesláblý a kdybych neměl celé dny jen na sebe a nemohl dostatečně odpočívat, zcela jistě bych jej nezvládl. A tak jsem si říkal, že už takto "dlouhý" opakovat nebudu. Ale teď, když vidím ty pozitivní výsledky, které se dostavují si říkám, že určitě aspoň za zkoušku to stojí, i když budu mít nějaké povinnosti. Takže jsem si říkal, že kdybych si dejme tomu naplánoval, že si dám vždy ve stejných intervalech 7 denní půst jednou za měsíc, mělo by to velmi dobré výsledky, co myslíte?... Nebo to už je přehnané? Jde mi hlavně o maximálně přínosný efekt pro zdraví...(Podotýkám, že je mi 19 let)
Pokud bych viděl že těch 7 i s povinnostmi nezvládám najel bych na na půstovací kalendář Pavla Máchy abych si na ty půsty pořádně zvyknul, s tím že bych si ho trošku zpestřil a časem bych se dostal na ty pravidelné měsíční sedmičky, když více jak 7 kvůli mému věku asi není vhodné...
P.S. Ještě by mne zajímalo, jestli nevíte co mohlo znamenat neustálé škrundání a různé zvuky či tiky v různých oblastech okolo žaludku a střev v průběhu celého půstu? Jo a jinak moje problémy se zácpou půst nevyřešil Zdá, že jsem zatím odkázán na klystýry. Vůbec nevím, jestli bych se bez nich v průběhu půstu byl schopen vyprázdnit...[/quote:2lbrqf27]
Koukám, že se chceš propracovat k delším půstům. V tom případě se rozhodně nauč zvládat předpisový návratovky. Jinak než u krátkých půstů se učí velmi obtížně a můžeš si ublížit. První den bych doporučil jen tu jednu hrst napařený zeleniny, podle uvážení v dalších dnech přidej zeleninový šťávy a syrovou zeleninu a do poloviny návratovky se zkus vyhnout agresivním ovocnejm šťávám a ovoci. Při delších půstech to velmi oceníš. Tam už tělo chyby v návratovce ošklivě trestá a můžeš si dost ublížit. Ne nadarmo se říká, že návratovka je nejnáročnější část půstu. Snaž se všemu kromě zeleniny a ovoce vyhnout po celou dobu návratovky v délce půstu. Maximálně bych tak od půlky návratovky s mírou konzumoval med, pokud nemáš přemnožený kvasinky. Ve tvém věku by krátký týdenní půsty neměly vadit, pokud tělo nijak neprotestuje a pokud v návratovkách neuděláš nějaký opravdu zásadní chyby. Jez jednou denně dokud nebudeš mít víckrát za den opravdu velkej hlad. Já po 15denním půstu sněd hrst napařený zeleniny a příští den sem hlad neměl, tak sem si dal druhý jídlo až třetí den. Opět napařenou zeleninu. Ta je nejšetrnější. Čím delší půst, tím pozvolnější musí bejt návrat k jídlu. Jeden kus ovoce dokonce můžeš trávit několik hodin a budeš vyčerpanej víc jak po trávení několika steaků.

K motání hlavy: Kvasinek se pár klystýry nezbavíš a při jejich aplikaci do tebe vyhladovělý kvasinky vypouští toxiny, takže dojde k autointoxikaci. Ideální by bylo zbavení se kvasinek protikvasinkovou dietou a následně si hlídej co jíš, aby opět nedošlo k jejich přemnožení. Při půstu pak budeš v mnohem větší pohodě. Kvasinky se z půstu vzpamatujou podstatně rychlejc než ty, obzvlášť když je nakrmíš cukry z ovoce. To je pak máš hned zpátky. Tvůj hlavní problém ale asi bude v překyselení organizmu. To se dá řešit pitím hodně ředěný citrónový šťávy v prvních třech dnech, ale mnohem lepší je zvednout před půstem pH zásadotvornými potravinami. Překyselení vyvolává právě onu únavu a další nepříjemný stavy, který popisuješ. Navíc samotnej půst tělo překyseluje. Při delších půstech a velkém překyselení před začátkem půstu můžou nastat k velmi nepříjemný a možná i nebezpečný stavy, který člověka donutí půst předčasně ukončit. Jestli ti někdy bude během půstu hodně špatně, tak v něm nepokračuj. Na nějakej čas se vykašli na půsty, pořádně si je nastuduj na pust.cz a mezitím se věnuj detoxikaci různých částí těla a úpravě pH. K tomu najdeš vyčerpávající informace tady na fóru. Já během 15denního půstu nepociťoval únavu. Když sem byl hodně fyzicky aktivní (což bych asi u prvního dlouhýho půstu dělat neměl), tak sem byl po pár minutách naprosto v pohodě. Jen sem celou dobu půstu neměl tolik energie, což je normální. Před spaním sem si dal bez problémů 30 širokejch kliků a 30 sedů-lehů i ke konci půstu.

Na kalendář od Pavla Máchy najeď až za dva roky a pokud budeš mít jakejkoliv větší problém během 15denního půstu nebo neuděláš předpisovou 15denní návratovku, tak do delších půstů nechoď. Příští rok můžeš znovu najet na kalendář a mezitím můžeš zkoušet vzorový týdenní a 15denní půsty s návratovkami.

Zácpa:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]