Jindra píše:
Paní Murjel, moc se omlouvám, pokud nepodám vyčerpávající odpověď, jakou zde toužebně očekáváte, ale prosím dovolte mi k tomu dát slůvko.
Ten pán, co u vás byl, přece - na základě toho, co píšete - není žádný kontrolor, nýbrž obyčejný distributor, který MUSÍ shledat Vaši vodu naprosto jedovatou, škodlivou, nevhodnou k jakémukoli použití, a to jenom proto, aby Vám posléze doporučil přístroje za 30 tisíc a výše. Z tohoto důvodu - chcete-li zjišťovat kvalitu Vaší vody - bych začal úplně jinde, a sice rozborem vody v nezávislé laboratoři, která mi posléze nebude nutit "své" produkty a nemá tedy žádný zájem výsledky testu jakkoli zkreslovat. Tak.
Podobný příběh, jaký tu popisujete, mi před časem svěřil přítel a když jsem mu pak přiblížil funkci reverzní osmozy za obyčejných 16 stovek, měl kamarád (stejně jako já) rozhodnuto. Já za sebe ovšem navíc dodávám, že jsem žádný rozbor vody předem nedělal, nezajímala mne, pro RO jsem se rozhodl tak jako tak, protože z ní teče čisťounká voda, i kdybyste vstupní vodu "vylepšovala" močůvkou nebo naftou.
Neznám Vaše konkrétní podmínky, ale sázím 99 % na to, že Vám reverzní osmóza dá přesně tu službu a za přesně ten levný peníz, jak si to představujete a přejete.
Já Vám děkuji za odpověď. Jako každý účtař a daňař jsem šťoura a potřebuji ke svému rozhodnutí znát hodně odpovědí na dotazy, které kladu. Ptala jsem se onoho analytika AČV, co má za pčístroj, kterým vodu vyčistil, ale sdělil, že je to jeden z těch, který nabízí, jenom není v hezkém obalu, jako ty, které si mám koupit, protože on ho nikde nevystavuje. Víte, takováhle odpověď je pro mne nedostatečná a ptám se hned dál. Když mi nedokázal odpovědět ani na to, v čem spočívá ona jím prezentovaná nanotechnologie a proč je ona nanotechnologie vzhledem ke složitosti výroby tak levná, tak jsme skončili na tom, že mu dám do 14ti dnů vědět, jak jsem se rozhodla (zde není co řešit, má smůlu), i když jsme vlastně s přítelem byli rozhodnuti již hodinu po jeho odjezdu, že jeho přístroje to nebudou. Odjel hodně namíchnutý a musel si být vědom toho, že od nás nedostane kladnou odpověď. Vím, ale co máme ve vodě, alespoň orientačně, což stačí na to, abych hledala a nšla jsem zde nejenom spokojenost uživatelů, ale i odpovědi na další otázky, které jsem neměla a to dost podrobné. S přítelem jsme se shodli na tom, že jeho přístroj se skládal pouze z uhlíkového filtru a válce s membránou a k tomu připojil malé pomocné čerpadlo, což je to nejjednodušší zařízení. To i ten přístroj, který je nabízen a probírán zde je zřejmě výkonnější, než to, co zde měl sebou a předvedl. Asi proto se tak rozzlobil, když jsem se ho ptala, proč si mám kupovat dražší a složitější zařízení, když by stačilo to, co má v kufru a jestli by ho nemohl tady rovnou nechat. Jak si sám můžete přečíst, jsem člověk, který svými dotazy dokáže toho druhého rozzlobit. Ještě jednou děkuji za odpověď.