Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 2:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 6:22 pm 
Offline

Registrován: sob dub 30, 2011 3:08 pm
Příspěvky: 273
Syrová mrkev,červená řepa,brambory jsou ve třetí skupině - 3 rizikový potenciál, jíst až ve třetí fázi diety a vždy s opatrností,ale št'ávy zeleninové všeobecně jsou první skupina -
1 tvoří nosnou část jídelníčku ve všech fázích diety, zcela bezpečné.Jak tomu mám rozumět.Znamená to že št'áva z mrkve je vhodnější než mrkev apod...

_________________
Pokud nejsi připraven změnit svůj život,není ti pomoci.
HIPPOKRATES(460-377 PŘ.KR.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 7:27 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
RaDu píše:
Syrová mrkev,červená řepa,brambory jsou ve třetí skupině - 3 rizikový potenciál, jíst až ve třetí fázi diety a vždy s opatrností,ale št'ávy zeleninové všeobecně jsou první skupina -
1 tvoří nosnou část jídelníčku ve všech fázích diety, zcela bezpečné.Jak tomu mám rozumět.Znamená to že št'áva z mrkve je vhodnější než mrkev apod...

Dobrá otázka, nicméně vzhledem k množství potravin a jejich variant není možné postihnout všechny možnosti, tedy budete muset zapojit i vlastní úsudek.

Mrkev je potravina s rizikovým potenciálem kvůli velkému množství cukrů. Pokud ní uděláte šťávu, mnoho se samozřejmě nezmění.

Původně tohle ošetřovala položka "Zelenina vyjma uvedených", čímž bylo řečeno, že se týká pouze těch druhů které nejsou uvedeny jako např. mrkev. Nicméně nakonec jsem to stáhl, počítám s tím, že lidé stejně musí přemýšlet, zkoušet a testovat, jelikož slepé následování jakékoli tabulky nebude k ničemu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 7:34 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
V té tabulce se mi nelíbí dost věcí, rozebírat se mi to nechce, protože bych to asi udělal od základů jinak, ale aspoň se zeptám, proč olomoucké syrečky ve 4. kategorii? Kde se mohu dočíst o jejich škodlivosti? Považuji je za jeden z nejvhodnějších sýrů, až na obsah soli - stejně jako Jarda, pokud vím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 9:29 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Sýr je to unikátní, pro někoho může být výhodou že je bez tuku. Pokud pomineme kandidozu je to určitě vhodná potravina na občasné pochutnání si, pro mne obvzláště.

Nicméně je to také sýr zrající, spousta lidí ho konzumuje už ve fázi, kdy téměř "teče". Takto je zdrojem mikroorganismů a plísní. Sám o sobě kvasinku krmit nebude ale stejně jako například niva, romadur apod jsou to sýry které budou zatěžovat játra a mohou do oslabeného IS přinést další infekci nebo zhoršit tu stávající.

Tohle je pole pro diskuzi a srovnávání různých názorů a zkušeností. Proto prosím uveďte hlavní rozpory a zdroje ze kterých při tom čerpáte, ať můžeme srovnat, případně změnit. Prosté konstatování že je vše špatně není moc konstruktivní a příliš nás to zde neobohatí

Zdroje ze kterých jsem čerpal jsou především
http://www.yeastinfectionadvisor.com
protikvasinková opatření podle Dirka
protikvasinková opatření podle Kaufmanna
Tepperwein Kurt - Pryč s kyselostí
Young Robert- Ph zázrak
tohle fórum, reakce a komentáře lidí k tabulce
moje dvouleté zkušenosti s měřením ph a testováním potravin na kandidozu
http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
http://www.oslikuv.net/skola/cl060.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 10:51 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Jardo, nějak se pokazil název vlákna, můžete prosím opravit?

Dal jsem tam jiný název a pokud chcete tento nějak upravit, dejte vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 10:53 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Jarda píše:
Dal jsem tam jiný název a pokud chcete tento nějak upravit, dejte vědět.

Je to OK děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 11:11 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Petr 2 píše:
Mam rad a vazim si kazdeho jineho nazoru skoda ze se tady moc lidi nenajde co by na danne tema chteli diskutovat. Treba nazor pana Jardy by mne docela zajimal. Ale treba se casem nekdo prida.
Osobne jsem rad ze si priznal ze pocit viny muze vest do bludneho kruhu.

To není o tom kolik lidí se přidá, zde je jasné, že to souvisí, akorát to nikdo nechce slyšet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 11:49 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
sakul píše:
....
http://www.ulozto.cz/12898136/protikvas ... -sakul-xls

Zdroje ze kterých jsem čerpal jsou především:

http://www.yeastinfectionadvisor.com
protikvasinková opatření podle Dirka
protikvasinková opatření podle Kaufmanna
Tepperwein Kurt - Pryč s kyselostí
Young Robert- Ph zázrak
tohle fórum, reakce a komentáře lidí k tabulce
moje dvouleté zkušenosti s měřením ph a testováním potravin na kandidozu
http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm
http://www.oslikuv.net/skola/cl060.htm

Snaha se cení, zajímavé jaké metody a formy zpracování kdo zvolí, včetně xeellee (ač stejně na každého může působit některá potravina jinak než na druhého, musí si to každý sám vysledovat a udělat si vlastní tabulku, několikadenním testováním té které potraviny na sobě \":-)\" ),
....jako základní orientace pro výrobu individuální tabulky nicméně tvá a xeeleeho tabulka může být inspirující.

... jen si vzpomínám, že pan Jarda měl nějaké výhrady k té knize "Pryč s kyselostí", že tam myslím nebyla ta "ph-pumpa", to jen tak pro připomínku pro ostatní co to snad čtou...
Nesledoval jsem vlákna o kandidě v poslední době, ani důkladně nestudoval tabulky co se tu objevují, ale snad stále platí že by ráno a večer mělo být ph cca mezi 6-7 (přesněji: ráno okolo 6,2 až 6,9 a večer klidně i jen 6,0...názory se různí...), a přes den nejlépe mezi 7-8 (přesněji 7,4 až 7,9).... možná ještě pan Jarda znovu upřesní, pokud se něco změnilo nebo si to blbě pamatuju.

(možná by stálo za to toto v lLegendě nebo pod tabulkou nějak výrazně uvést - alespoň to základní: ráno a večer mezi 6-7, přes den mezi 7-8 ph ...(ne každý má přesný ph metr a papírky)
PS: v Legendě: vymizení...(nikoli vymyzení příznaků )

Doplnil bych jako dost klíčové ještě : Lichořeřišnice mletá, živá voda nebo soda...dle potřeby a sledování pH, a dále jako optimální ještě: 1h svižné chůze na čerstvém vzduchu nejlépe denně (nebo aspoň 3x týdně)

Přeju hodně zdaru \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 6:34 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
sakul píše:
rajčata, kukuřici, kešu a pistácie klidně nech ve 3. Jsou to všechno vsoce honodtné potraviny, obvzláště rajčata a jakmile se tělo písní zbaví a IS si s nimi bude moci poradit, nebudou rizika těchto potravin velká. Jako prevenci je možné všechny na pár minut ponořit do roztoku MMS. Já napustím trochu vody do umyvadala a čtvrt hodiny koupu ořechy nebo zeleninu ve 2éti kapkách

O alkoholu jsem zde psal. Jsem milovník červeného vína a plzeňského piva, pokud ale chci brát boj proti kvasince vážně, nemůžu je dát jinam než do 4.

Pivo: slad prokazatelně krmí kvasinky a to hodně slušně. často obashuje plísně, kvasince a také samotné kvasinky. Bohužel
Víno: často bude mít dost cukrů a naneštěstí i hodně plísní
Přidávat alkohol do těla, které má hormadu práce se zpracováním metabolitů z kvasinek (tedy hlavně alkoholu) je nesmysl. To platí i pro slivovici. Játra mají i tak hodně co dělat a další alkohol, plísně a kvasinky je budou ničit ještě více.

Já tu tabulku neberu jen jako protikvasinkovou. Pro mě bude zajímavý i sloupec pH až se kvasinky zbavím. U piva i vína mám čtyřku a chci k nim doplnit chybějící údaje. Případně přidat toho panáka.

U rajčat, kukuřice a kešu mi šlo o to, jestli by nebylo vhodné je kvůli těm plísním z tabulky vyřadit. Třeba arašídy v ní z tohodle důvodu nemám a spousta lidí je kvůli plísním nedoporučuje konzumovat.

Muflon: Moje tabulka je víceméně kopie sakulovy, akorát s trošku jiným vzhledem a míň položkami. Dělám ji hlavně kvůli lepší použitelnosti pro lidi žeroucí syrovou stravu jako už nějakejch pár týdnů já. Ještě plánuju doplnit legendu o informaci jak maj lidi tabulku používat. Aby ji nebrali doslovně, aby se nestresovali a tak… Když mi s tím někdo pomůže, tak budu rád.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 9:35 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Snaha se cení, zajímavé jaké metody a formy zpracování kdo zvolí, včetně xeellee (ač stejně na každého může působit některá potravina jinak než na druhého, musí si to každý sám vysledovat a udělat si vlastní tabulku, několikadenním testováním té které potraviny na sobě \":-)\" ),
....jako základní orientace pro výrobu individuální tabulky nicméně tvá a xeeleeho tabulka může být inspirující.

... jen si vzpomínám, že pan Jarda měl nějaké výhrady k té knize "Pryč s kyselostí", že tam myslím nebyla ta "ph-pumpa", to jen tak pro připomínku pro ostatní co to snad čtou...
Nesledoval jsem vlákna o kandidě v poslední době, ani důkladně nestudoval tabulky co se tu objevují, ale snad stále platí že by ráno a večer mělo být ph cca mezi 6-7 (přesněji: ráno okolo 6,2 až 6,9 a večer klidně i jen 6,0...názory se různí...), a přes den nejlépe mezi 7-8 (přesněji 7,4 až 7,9).... možná ještě pan Jarda znovu upřesní, pokud se něco změnilo nebo si to blbě pamatuju.

(možná by stálo za to toto v lLegendě nebo pod tabulkou nějak výrazně uvést - alespoň to základní: ráno a večer mezi 6-7, přes den mezi 7-8 ph ...(ne každý má přesný ph metr a papírky)
PS: v Legendě: vymizení...(nikoli vymyzení příznaků )

Doplnil bych jako dost klíčové ještě : Lichořeřišnice mletá, živá voda nebo soda...dle potřeby a sledování pH, a dále jako optimální ještě: 1h svižné chůze na čerstvém vzduchu nejlépe denně (nebo aspoň 3x týdně)

Přeju hodně zdaru \":-)\"

Ano, je potřeba, aby se pH moče každý den přehouplo z kyselého stavu do zásaditého, to je známka, že tělo správně funguje a ideální je mít každý den ráno pH pod 7 a odpoledně nad 7 pH. Dolní hranici u zdravého člověka vidím tak 5,5-6 pH a horní cca 7,5-8 pH, přičemž u nemocných je třeba jít do těch vyšších hodnot a tam to držet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 12:31 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
[quote="sakul":3ivn91qd]Nová verze, stahovat můžete zde: http://www.ulozto.cz/12898136/protikvas ... -sakul-xls[/quote:3ivn91qd]
[list:3ivn91qd][b:3ivn91qd]Zdravá lite verze 2.01 | 30. 1. 2012:[/b:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuetILOMNYwAdEYxdEFLV0c5SDRkYnQ5bHcyQm84TlE&hl=cs#gid=0:3ivn91qd]online na Google Docs[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd] http://www.uloz.to/12967744/tabulka-potravin-2-01-ods [OpenDocument, 27,3 kB][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd] http://www.uloz.to/12967746/tabulka-potravin-2-01-xls [Excel Document, 146,0 kB][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]aktualizováno podle nejnovější verze[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]přidány sloupce F1, F2 a F3 pro filtrování podle fáze diety (poupravena legenda)[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]odstraněny listy pro jednotlivé fáze diety[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]melasa vrácena do tabulky[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]po sirné patlanině přibyla sposta odkazů na fórum:[/*:m:3ivn91qd][/list:u:3ivn91qd]

[list:3ivn91qd][b:3ivn91qd]Nová prolinkování s fórem[/b:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]kategorie [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=566:3ivn91qd]Luštěniny[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]kategorie [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1843:3ivn91qd]Oleje[/url:3ivn91qd] (odkaz na panenské oleje)[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]kategorie [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=342:3ivn91qd]Ořechy a semena[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=583:3ivn91qd]Jogurt domácí probiotický, Kefír domácí z houby[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=381:3ivn91qd]Jablka sladká, Jablka kyselá[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=401:3ivn91qd]Oregánový olej[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=553:3ivn91qd]Špenát[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=361:3ivn91qd]Banán[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=387:3ivn91qd]Med[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=779:3ivn91qd]Melasa[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=607:3ivn91qd]Kukuřice[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=347:3ivn91qd]Houby[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1088:3ivn91qd]Lněné semínko[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1618:3ivn91qd]Pivo[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=362:3ivn91qd]Meloun[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=424:3ivn91qd]Ovoce sušené[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1702:3ivn91qd]Červená řepa, Kedlubna[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=484:3ivn91qd]Brambory[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1745:3ivn91qd]Zázvor[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=389:3ivn91qd]Rajčata[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]Sůl mořská / [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=528:3ivn91qd]himalájská[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=494:3ivn91qd]Ananas, Papája[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=687:3ivn91qd]Zelenina obecně, Ovoce obecně[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=806:3ivn91qd]Ocet jablečný[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1637:3ivn91qd]Zelí kysané[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=323:3ivn91qd]Lněný olej[/url:3ivn91qd][/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=377:3ivn91qd]Jáhly[/url:3ivn91qd], [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=333:3ivn91qd]pohanka[/url:3ivn91qd], [url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=1470:3ivn91qd]amarant[/url:3ivn91qd] (odkazy v poznámce u pseudoobilovin)[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd][url=http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=452:3ivn91qd]Chlorela[/url:3ivn91qd] (v poznámce)[/*:m:3ivn91qd]
[*:3ivn91qd]Křen (zatím bez odkazu, 2 témata:

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Naposledy upravil Xeelee dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 12:05 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Xeelee píše:
...
Přidat?
černá ředkev, konopné semínko, šípky, pomelo, noni, guarana (Jarda tu LP 2008 psal, že si ji objednal a vyzkouší ji, ale nereferoval o výsledcích)


- černá ředkev je dost důležitá... bílá také, ale černá ještě víc. (PS: bílá ředkev kulatá(viděl jsem zatím jen v Globusu), je téměř nasládlá, narozdíl od štiplavé dlouhé bílé ředkve \":-)\"

- konopné semínko je podle mne nezastupitelné svým komplexním obsahem aminokyselin a přidávám jej pravidelně trochu do ořechového mléka

- šípky drvené míchám s čistou kys.askorbovou (pro ty co jsou už tumpachví z různých kyselin...je to čistý sypaný vitamín C, co mají nejlevněji asi v DMdrogerce, v malé kulaté modré piksle)

- pomelo a noni...trochu jsem skeptický ke křížencům nebo "moc" exotickým ovocím...(někde proběhla na netu i diskuse o šťávě z noni , že je to komerční tah a účinky že snad nejsou až tak dobré, možná i naopak v některých směrech...(nevím)

- guarana pro "dálkové" a noční řidiče a pro ty co mají "termíny" nějaké práce co musí dokončit...- občas proč ne, ale pravidelně bych nedoporučoval, kofein ač přírodní, ne každý nervy dlouhodoběji snáší..(je to jako s cukrem v krvi - taky není dobré když moc lítá nahoru a dolu, stejně tak kofein v těle působí na nervy...)
PS: pan Jarda guaranu nabízí ve své inzerci nabízených produktů na tomto fóru, včetně popisku účinků

PS: ještě bych přidal (asi do fáze 3 ?) CIZRNU... \":-)\", velmi chutný recept lze najít na netu na cizrnu smíchanou s rýží (taky fáze 3)


Naposledy upravil muflon dne pát úno 03, 2012 11:53 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv úno 02, 2012 9:51 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 5:19 am
Příspěvky: 29
sakul píše:
3 hodiny je tedy po klasickém jídle minimální hranice kdy jíst, aby se roztrávené potravina v žaludku nepotkávala s novou nestrávenou. Bezpečná a řeknemě i zdravotní hranice jsou 4 hodiny, tak, aby si tělo jednak odpočinulo a také se vše bezvadně strávilo.

Pro tento účel je nejlepší jíst 2x (nebo méně) denně. U tří jídel už může být problém dodržet odstupy a hlavně tělo nedělá nic jiného než tráví. Není čas na odpočinek a detox.

Začínám uvažovat o tom, že třetí jídlo dne taky vynechám, než se vždycky prokoušu obědem (zelenina a semínka nebo oříšky), tak se pomalu přiblížím k večeři. Problém je v tom, že už takhle je moje váha tristní a energie na nule.

Moc děkuji všem zúčastněným za nápad, čas a práci vloženou do tabulky; lidem, kteří zjistí, že mají přemnoženou kvasinku a celý problém ještě nebudou znát do hloubky, určitě moc pomůže.

Zajímavé je, že jsem díky studiu těchto stránek v kombinaci s dalšími zdroji přirozeně dospěla k tomu, že už skoro 2 měsíce nejím nic jiného než potraviny ve skupině 0 a 1..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 5:02 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
ronje píše:
Zajímavé je, že jsem díky studiu těchto stránek v kombinaci s dalšími zdroji přirozeně dospěla k tomu, že už skoro 2 měsíce nejím nic jiného než potraviny ve skupině 0 a 1..

To mi nepřijde moc rozumný, pokud zrovna člověk nedrží např. protikvasinkovou dietu. Nevidím jedinej důvod proč se vzdávat jednoduchejch cukrů např. v ovoci. Cukry nejsou škodlivý, právě naopak. Je to vynikající zdroj energie a člověk bez přemnožený kvasinky s ním nebude mít problém (nebo minimálně když nebude mít moc tuků a cukry se dostanou tam kam maj (do buněk) dřív než se k nim stihne dostat kvasinka).

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob úno 04, 2012 2:38 pm 
Offline

Registrován: čtv zář 08, 2011 5:19 am
Příspěvky: 29
Bohužel jsem se zřejmě nerozepsala dostatečně - na protikvasinkové dietě totiž jsem..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz