Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 2:54 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 6:01 pm 

Tak jsem dneska přečetl tohle vlákno a máte tady fakt pěkný guláš s koncentracemi HCl, hlavně pan Jarda, který nejdřív uvěřil muflonovi, že 3 promile je 0,003%
muflon píše:
Takže tady dodám, že jsem to popočítal a jedna kapka 32% HCl v 0.666 litru vody odpovídá chemické koncentraci 3 promile, tedy 0.003%.
Jarda píše:
Pokud to naředíte na poloviční koncentraci, tak získáte zhruba 1,75 %tní a když dáte 20 kapek metrickým kapátkem, tedy jeden ccm do 0,5 litru vody, získáte koncentraci 0,0035 %, což je těsně nad běžnou hranicí normálních žaludečních šťáv u zdravého člověka.

Pak si díky Atmanovi uvědomil jaká je to kravina, a začalo se používat jiné ředění:
Jarda píše:
Bohužel vám musím dát za pravdu a uznat, že jsem se seknul při tom popisu ředění. Jak zde často píšu, jsem také jenom člověk a tedy jsem omylný. Správně je to opravdu deset kapek 3,5 %tní kyseliny na 0,5 dcl vody, nikoliv 0,5 litru, jinak vše ostatní je v pořádku a dá se toho vypít naráz vždy tak 1-2 dcl cca 20-30 minut před jídlem a 1-2 dcl cca 20-30 minut po jídle.
a opravily se některé dřívější příspěvky (ne však všechny, takže v celém tomhle vlákně panuje velký zmatek), např.:
Jarda píše:
Dále si vzniklou 3,5%tní kyselinu naředíte na poloviční koncentraci, tak získáte zhruba 1,75 %tní a když dáte 20 kapek metrickým kapátkem, tedy jeden ccm do 0,5 dcl vody, získáte koncentraci 0,35 %, což je těsně nad běžnou hranicí normálních žaludečních šťáv u zdravého člověka.
...což je celé ovšem zase úplně blbě, pokud to namícháte takto, tak nemáte žádná 3 promile, nebo 0,35% jak píše Jarda, ale jen 0,35 promile, tedy 0,035%.
Později si toho pár lidí všimlo, např. Marťan, kterého Jarda odbyl takto:
Jarda píše:
Marťan píše:
Pokud to namíchám jako 0,35% roztok HCL do vody z kohoutku, tak už je to na citronádu příliš silné. Spíše vyhovuje 20 kapek na 0,5 dcl vody, což je roztok o koncentraci 0,006%. Na fóru U pramene uvádí pitnou koncentraci 0,0035%.

A nebylo by lepší číst pozorně co jsem vám napsal. Raději to sem okopíruji.
Takto bych to nedělal, prostě si dejte cca 10-40 kapek 3,5%tní HCl do 0,5 dcl vody a vypijte jako panáka, až dozadu do trubek. Po vypití je třeba ještě vykloktat ústa čistou vodou, aby jste si neničil zuby. To přesné množství, které zde všichni honí, není nijak podstatné, prostě na chuť jako citronáda.

Pane Jardo, radíte lidem aby pozorně četli co jste napsal, no nevím jestli je to dobrá rada, když vidím jak počítáte a ani to neumíte opravit po několikerých upozorněních a navíc na taková upozornění reagujete takto. Tady sice o nic celkem nejde (kromě toho že to všechno musí pěkně mást čtenáře tohoto vlákna), ale kdyby to bylo třeba naopak, a doporučoval byste omylem 10x až 100x vyšší koncentrace různých chemikálií tak to může dost lidí i zabít.

Na závěr sem dám, jak je to tedy doopravdy s namícháním roztoku HCl 3 promile, což je jak říkáte šťáva která je tělem vylučována do žaludku:
3 promile je cca 17 kapek 35% kyseliny (100% výchozí roztok pro lékárenské ředění) do 0,1 l vody.
Nebo cca 190 kapek 3,5% kyseliny do 0,1 l vody.
Nebo cca 62 kapek 10% kyseliny do 0,1 l vody.
Takovou koncentraci si tedy vytváří sám žaludek, ale pít to pusou přes jícen, to bych radši nezkoušel, ikdyž jednorázově by se určitě nic nestalo.
Ještě sem přidám, jakou koncentraci doporučuje Palo z fóra upramene, ten s tím úspěšně léčí rakoviny, takže to je vyzkoušené:
"10 kapek 10% HCl do 0,3 l vody a vypít. Lze pít stále, jako pitný režim."
Je to tedy skoro úplně stejné, jako Jardou doporučovaných 10 kapek 3,5% kyseliny (neboli cca 3,5 kapky 10% kyseliny) do 0,05 l vody a zapít stejným množstvím čisté vody.
Pokud není uvedeno jinak, je vždy myšlena chemická koncentrace (chemickou koncentraci vynásobte číslem 2,86 pro získání lékárenské nebo naopak vydělte lékárenskou koncentraci číslem 2,86 k získání chemické koncentrace). \":-)\"

PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 9:28 pm 
Administrátor
Administrátor

pecador píše:
Pod pojmem "destilovaná" by mělo znamenat vyrobená destilací. V pharmacii se kdysi pro aqua injectione užíval také výraz "redestilovaná" t.j. demineralizovaná s několikanásobnou destilací pro parenterální použití. Bohužel dnes v obchodní síti se běžně jako destilovaná prodává voda, která není destilovaná ale mnohem levnějšími metodami pouze upravená (např. RO, katexem, anex atd...) která do akumulátorů, chladičů a na podobné průmyslové využití bohatě postačuje. Někteří výrobci jí jedou i na velmi vysokou čistotu a k perorálnímu užití by se nepochybně také mohla použít. Já ale s názvem "destilka" mám trochu problém (zejména když jí ještě vidím v plastových kanistrech).

Oba způsoby, co uvádím, jsou parní destilace, akorát ohřívání probíhá jinak, jednou se voda ohřívá přes inertní materiál, třeba sklo a podruhé se rovnou do vody pustí 220 V, což ji uvede do varu, ale dostávají se do ní i mikročástice kovu z elektrod většinou mědi a to ke konzumaci moc vhodné není.

PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 9:30 pm 
Administrátor
Administrátor

HAKmet píše:
Jojo pan lékárník říkal že to je ta super čistá do injekcí takže ta asi tedy bude vhodná pro namíchání?

Na to vám nikdo, kromě dodavatele, nedovede s jistotou odpovědět, nicméně patrně ano.

PříspěvekNapsal: sob led 28, 2012 10:36 pm 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Tak jsem dneska přečetl tohle vlákno a máte tady fakt pěkný guláš s koncentracemi HCl, hlavně pan Jarda, který nejdřív uvěřil muflonovi, že 3 promile je 0,003%
muflon píše:
Takže tady dodám, že jsem to popočítal a jedna kapka 32% HCl v 0.666 litru vody odpovídá chemické koncentraci 3 promile, tedy 0.003%.
Jarda píše:
Pokud to naředíte na poloviční koncentraci, tak získáte zhruba 1,75 %tní a když dáte 20 kapek metrickým kapátkem, tedy jeden ccm do 0,5 litru vody, získáte koncentraci 0,0035 %, což je těsně nad běžnou hranicí normálních žaludečních šťáv u zdravého člověka.

Pak si díky Atmanovi uvědomil jaká je to kravina, a začalo se používat jiné ředění:
Jarda píše:
Bohužel vám musím dát za pravdu a uznat, že jsem se seknul při tom popisu ředění. Jak zde často píšu, jsem také jenom člověk a tedy jsem omylný. Správně je to opravdu deset kapek 3,5 %tní kyseliny na 0,5 dcl vody, nikoliv 0,5 litru, jinak vše ostatní je v pořádku a dá se toho vypít naráz vždy tak 1-2 dcl cca 20-30 minut před jídlem a 1-2 dcl cca 20-30 minut po jídle.
a opravily se některé dřívější příspěvky (ne však všechny, takže v celém tomhle vlákně panuje velký zmatek), např.:
Jarda píše:
Dále si vzniklou 3,5%tní kyselinu naředíte na poloviční koncentraci, tak získáte zhruba 1,75 %tní a když dáte 20 kapek metrickým kapátkem, tedy jeden ccm do 0,5 dcl vody, získáte koncentraci 0,35 %, což je těsně nad běžnou hranicí normálních žaludečních šťáv u zdravého člověka.
...což je celé ovšem zase úplně blbě, pokud to namícháte takto, tak nemáte žádná 3 promile, nebo 0,35% jak píše Jarda, ale jen 0,35 promile, tedy 0,035%.
Později si toho pár lidí všimlo, např. Marťan, kterého Jarda odbyl takto:
Jarda píše:
Marťan píše:
Pokud to namíchám jako 0,35% roztok HCL do vody z kohoutku, tak už je to na citronádu příliš silné. Spíše vyhovuje 20 kapek na 0,5 dcl vody, což je roztok o koncentraci 0,006%. Na fóru U pramene uvádí pitnou koncentraci 0,0035%.

A nebylo by lepší číst pozorně co jsem vám napsal. Raději to sem okopíruji.
Takto bych to nedělal, prostě si dejte cca 10-40 kapek 3,5%tní HCl do 0,5 dcl vody a vypijte jako panáka, až dozadu do trubek. Po vypití je třeba ještě vykloktat ústa čistou vodou, aby jste si neničil zuby. To přesné množství, které zde všichni honí, není nijak podstatné, prostě na chuť jako citronáda.

Pane Jardo, radíte lidem aby pozorně četli co jste napsal, no nevím jestli je to dobrá rada, když vidím jak počítáte a ani to neumíte opravit po několikerých upozorněních a navíc na taková upozornění reagujete takto. Tady sice o nic celkem nejde (kromě toho že to všechno musí pěkně mást čtenáře tohoto vlákna), ale kdyby to bylo třeba naopak, a doporučoval byste omylem 10x až 100x vyšší koncentrace různých chemikálií tak to může dost lidí i zabít.

Na závěr sem dám, jak je to tedy doopravdy s namícháním roztoku HCl 3 promile, což je jak říkáte šťáva která je tělem vylučována do žaludku:
3 promile je cca 17 kapek 35% kyseliny (100% výchozí roztok pro lékárenské ředění) do 0,1 l vody.
Nebo cca 190 kapek 3,5% kyseliny do 0,1 l vody.
Nebo cca 62 kapek 10% kyseliny do 0,1 l vody.
Takovou koncentraci si tedy vytváří sám žaludek, ale pít to pusou přes jícen, to bych radši nezkoušel, ikdyž jednorázově by se určitě nic nestalo.
Ještě sem přidám, jakou koncentraci doporučuje Palo z fóra upramene, ten s tím úspěšně léčí rakoviny, takže to je vyzkoušené:
"10 kapek 10% HCl do 0,3 l vody a vypít. Lze pít stále, jako pitný režim."
Je to tedy skoro úplně stejné, jako Jardou doporučovaných 10 kapek 3,5% kyseliny (neboli cca 3,5 kapky 10% kyseliny) do 0,05 l vody a zapít stejným množstvím čisté vody.
Pokud není uvedeno jinak, je vždy myšlena chemická koncentrace (chemickou koncentraci vynásobte číslem 2,86 pro získání lékárenské nebo naopak vydělte lékárenskou koncentraci číslem 2,86 k získání chemické koncentrace). \":-)\"

Tak o tom, že v tom je zdánlivě zmatek není pochyby a sám jsem na svoji početní chybu čtenáře výrazně upozornil, nicméně jsem se v tom zpětně nerejpal z jednoduchého důvodu, protože mě to přijde zbytečné a nikoho to navíc nemůže nijak ohrozit. Celá léta se zde v lékárnách kyselina chlorovodíková normálně prodávala lidem v lahvičce v několika variantách ředění a doporučovalo se dávat lžičku, nebo dokonce lžíci před jídlem, nebo po jídle. Jistě se z tohoto návodu, kde neznáte vstupní koncentraci, ani velikost dávky, dopočítáte k naprosto přesné výsledné koncentraci a i tak není nikde záznam, že by to někoho zabilo, čili řešíme naprostou kravinu, která je zcela nepodstatná. Stejně se jakákoliv dodaná dávka ředí v žaludku do naprosto náhodné koncentrace potravou a pitím a tedy absolutně nemá význam určovat výpočtem nějakou přesnou koncentraci. Prostě jsem měl napsat, "Vypijte kyselinu chlorovodíkovou silnou zhruba jako silnější citronáda" a dávkujte dle potřeby a nemusel jsem se tím nyní zabývat, bylo by to zcela jasné. Já sám osobně jsem vypil po jídle 1100 kapek 3,5%tní kyseliny, což jsem zde i psal, abych zjistil, zda to může nějak vadit a žiju, čili nevidím problém. Jen tak pro zajímavost, aby to někoho zase zbytečně náhodou nemátlo, máte nějaký logický důvod, proč je 17 kapek 35%tní kyseliny ekvivalentem 190 kapek 3,5%tní kyseliny? Jak vidíte dělat chyby je lidské a já osobně v tom problém nehledám a hledat nebudu, stejně to není podstatné. Podstatné je, že i tak to lidem pomáhá a nevšiml jsem si, že by si někdo stěžoval. Také bych v zájmu zdravého chrupu uživatelů rozporoval tu nesmyslnou radu Pala, že je možné ji pít stále, jako pitný režim. Kyselina chlorovodíková je i v nízké koncentraci dost agresivní a zuby slušně likviduje, je tedy jako běžné pití naprosto nevhodná. Rozhodně je nutné si po aplikaci každé dávky důkladně vypláchnout ústa, jinak je člověk časem bez zubů, což se dříve stávalo lidem dost často a o tom záznamy jsou.

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 12:33 am 

Jarda píše:
Tak o tom, že v tom je zdánlivě zmatek není pochyby a sám jsem na svoji početní chybu čtenáře výrazně upozornil,...

Ano a o tom jsem právě psal, upozornil jste výrazně na chybu ve výpočtu koncentrace a nahradil jste to jiným výpočtem koncentrace, který je ovšem znovu chybný, sice už ne o 2 řády, ale stále o 1 řád.
Jarda píše:
Jen tak pro zajímavost, aby to někoho zase zbytečně náhodou nemátlo, máte nějaký logický důvod, proč je 17 kapek 35%tní kyseliny ekvivalentem 190 kapek 3,5%tní kyseliny? Jak vidíte dělat chyby je lidské a já osobně v tom problém nehledám a hledat nebudu, stejně to není podstatné. Podstatné je, že i tak to lidem pomáhá a nevšiml jsem si, že by si někdo stěžoval. Také bych v zájmu zdravého chrupu uživatelů rozporoval tu nesmyslnou radu Pala, že je možné ji pít stále, jako pitný režim. Kyselina chlorovodíková je i v nízké koncentraci dost agresivní a zuby slušně likviduje, je tedy jako běžné pití naprosto nevhodná. Rozhodně je nutné si po aplikaci každé dávky důkladně vypláchnout ústa, jinak je člověk časem bez zubů, což se dříve stávalo lidem dost často a o tom záznamy jsou.

No, možná opravdu vůbec nevíte, jak se počítá koncentrace roztoků, takže polopaticky... tedy 17 kapek 35% kyseliny, to je cca 0,85 ml -> (0,85/100,85)x35% = cca 3 promile; 190 kapek 3,5% kyseliny je cca 9,5 ml ->(9,5/109,5)x3,5% = cca 3 promile. Je to nejpřesnější možnost, pokud jsem chtěl použít celé kapky do 100 ml vody. Možná jste si pouze neuvědomil, že 190 kapek je o pár ml víc než 17 a tedy výsledný roztok je celkově větší. Chápu, že zrovna u HCl není nutné to počítat takhle přesně, ale není ani nutné zbytečně mást uživatele a počítat to blbě o 2 řády nebo v opravené verzi o řád, pak to někdo takhle zmrší s jinou chemikálií a to může být opravdu velký problém.
Palovu radu jsem sem dal hlavně pro porovnání s tím co se doporučuje tady, aby bylo jasné jak to tedy míchat. Také souhlasím s tím, že je lepší to vypít koncentrovanější a pak zapít čistou vodou.

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 8:51 am 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
No, možná opravdu vůbec nevíte, jak se počítá koncentrace roztoků, takže polopaticky... tedy 17 kapek 35% kyseliny, to je cca 0,85 ml -> (0,85/100,85)x35% = cca 3 promile; 190 kapek 3,5% kyseliny je cca 9,5 ml ->(9,5/109,5)x3,5% = cca 3 promile. Je to nejpřesnější možnost, pokud jsem chtěl použít celé kapky do 100 ml vody. Možná jste si pouze neuvědomil, že 190 kapek je o pár ml víc než 17 a tedy výsledný roztok je celkově větší. Chápu, že zrovna u HCl není nutné to počítat takhle přesně, ale není ani nutné zbytečně mást uživatele a počítat to blbě o 2 řády nebo v opravené verzi o řád, pak to někdo takhle zmrší s jinou chemikálií a to může být opravdu velký problém.
Palovu radu jsem sem dal hlavně pro porovnání s tím co se doporučuje tady, aby bylo jasné jak to tedy míchat. Také souhlasím s tím, že je lepší to vypít koncentrovanější a pak zapít čistou vodou.

Opravdu nejsem chemik a ani to nijak nezastírám, také nejsem vševědoucí, což zde také často opakuji, tedy klidně přiznám, že se seknu a předpokládám, že se to nestává zase tak často, jak jste si nepochybně všiml při takto pečlivém zkoumání mých příspěvků. Počítal jsem to opravdu jinak a vycházel jsem při porovnání vašeho výpočtu z konečného množství výsledné směsi, tedy tak, abych měl na konci vždy 100 ml, což dává jiný výsledek a je to patrně z chemického hlediska blbě. Nicméně jistě uznáte, že i takto přesně postavený výpočet je pro běžného uživatele z praktického hlediska stejně o ničem a navíc i tak není v konečné koncentraci zcela přesný. Také každý kape jinak velké kapky, toto by platilo pouze pro metrické kapátko a to má málo kdo. Naštěstí se shodneme na tom, že ta moje chyba ve výpočtu pro bezpečnou aplikaci nijak zásadně nevadí a vstupní koncentrace má být raději silnější s doředěním v žaludku, což vlastně byl původní postup starých lékárníků. Dávkovalo se to stejně vyloženě dle pocitů konzumenta, tedy někdo si dával více a jiný méně, aby mu to dobře trávilo, což je to podstatné a přesnost výpočtu vstupní koncentrace to zrovna moc neovlivní. Také vám tímto děkuji za upozornění a vyjasnění celé věci, zase jsem o trochu chytřejší a to je vlastně hlavním cílem tohoto fóra.

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 1:29 pm 

Velikost kapek je samozřejmě různá a naprosto přesně se to namíchat nedá. Mně šlo spíš o to, aby to bylo alespoň řádově dobře, plus mínus pár procent je jedno.
Jestli si tím někdo může ublížit, to je otázka. Píše se zde, že správná koncentrace pro pití je kolem 3 promile. Takže když si někdo namíchá roztok HCl o koncentraci 3 promile a nebude zkoumat váš způsob míchání (který dává pouze cca 0,3 promile, tedy 10x míň), tedy dá třeba cca 190 metrických kapek 3,5% kyseliny do 0,1 l vody, je to podle vás v pořádku? Například člen Marťan to takhle zkoušel, možná i další lidé. Možná je to OK, já to zkoušet nebudu, mě z toho trochu pálí žáha i když si dám do 0,1 l jenom pár kapek.

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 9:34 pm 

HCL 35%-nú p.a. mám už skoro rok ale stále čakám a sledujem toto vlákno, až sa mi vyjasní, koľko toho treba správne brať, aby si človek neublížil. Tie výpočty asi nikdy nepochopím, miešať slabšiu koncentráciu asi ani nie je potrebné z toho čo čítam. A preto napíšte sem stručne a jasne odpoveď na otázku: koľko kvapiek 35%-nej HCL kvapnem z obyčajného očného kvapátka do jeden a pol deci vody?

PříspěvekNapsal: ned led 29, 2012 10:33 pm 

Sybilla píše:
HCL 35%-nú p.a. mám už skoro rok ale stále čakám a sledujem toto vlákno, až sa mi vyjasní, koľko toho treba správne brať, aby si človek neublížil. Tie výpočty asi nikdy nepochopím, miešať slabšiu koncentráciu asi ani nie je potrebné z toho čo čítam. A preto napíšte sem stručne a jasne odpoveď na otázku: koľko kvapiek 35%-nej HCL kvapnem z obyčajného očného kvapátka do jeden a pol deci vody?

Pokud docílíte takové kyselosti, která vám nebude vadit k pití, tak prakticky nemáte šanci si tím ublížit. Ještě je dobré to zapít čistou vodou. Také při manipulaci s takto koncentrovanou kyselinou dávejte pozor ať se tím třeba nepolijete... A je dobré to do vody dobře zamíchat (raději plastovou lžičkou, kyselina reaguje s kovem).
Začněte třeba s 1 kapkou do 1,5 dl vody. Pak to zkuste zvýšit na 2 až 3. Pan Jarda doporučuje 1 kapku 35% kyseliny jenom do 0,5 dl vody a pak zapít čistou vodou, ale mně to třeba připadá moc kyselé, to si musíte vyzkoušet.

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 1:49 am 

ravima píše:
Pokud docílíte takové kyselosti, která vám nebude vadit k pití, tak prakticky nemáte šanci si tím ublížit. Ještě je dobré to zapít čistou vodou. Také při manipulaci s takto koncentrovanou kyselinou dávejte pozor ať se tím třeba nepolijete... A je dobré to do vody dobře zamíchat (raději plastovou lžičkou, kyselina reaguje s kovem).
Začněte třeba s 1 kapkou do 1,5 dl vody. Pak to zkuste zvýšit na 2 až 3. Pan Jarda doporučuje 1 kapku 35% kyseliny jenom do 0,5 dl vody a pak zapít čistou vodou, ale mně to třeba připadá moc kyselé, to si musíte vyzkoušet.

S jakou koncentrací pracovat je samozřejmě věcí názoru. Pro někoho může být pohodlnější 35%, já bych ale radil naředit si jí na 3,5%, co už se ostatně tady probíralo (v daném případě je to 1:9) Pak už nebude takové riziko s tím manipulovat, tenze žíravých par chlorovodíku bude téměř zanedbatelná, zmýlit se při dávkování o nějakou kapku v podstatě nic neznamená a v neposlední řadě je téměř ideální pro aktivaci MMS... Dovoluji si ještě upozornit na věc, která je málo známá, že vysoce aktivní chlorovodík může zareagovat třeba se sírou (např. v pryž. těsnění) a mohou vznikat thioethery (pod názvem yperit byl jako bojový plyn použit ve II. sv. válce)

PříspěvekNapsal: pon led 30, 2012 2:55 am 

Jarda píše:
Oba způsoby, co uvádím, jsou parní destilace, akorát ohřívání probíhá jinak, jednou se voda ohřívá přes inertní materiál, třeba sklo a podruhé se rovnou do vody pustí 220 V, což ji uvede do varu, ale dostávají se do ní i mikročástice kovu z elektrod většinou mědi a to ke konzumaci moc vhodné není.

o.k. já princip odporového ohřevu chápu, stejně tak jako elektrolytické vylučování kovu, ke kterému může docházet i u AC proudu. Měl jsem v úmyslu pouze podat informaci, že to, co se prodává jako voda destilovaná, v řadě případů destilované nebylo.

PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 11:05 am 
Administrátor
Administrátor

ravima píše:
Velikost kapek je samozřejmě různá a naprosto přesně se to namíchat nedá. Mně šlo spíš o to, aby to bylo alespoň řádově dobře, plus mínus pár procent je jedno.
Jestli si tím někdo může ublížit, to je otázka. Píše se zde, že správná koncentrace pro pití je kolem 3 promile. Takže když si někdo namíchá roztok HCl o koncentraci 3 promile a nebude zkoumat váš způsob míchání (který dává pouze cca 0,3 promile, tedy 10x míň), tedy dá třeba cca 190 metrických kapek 3,5% kyseliny do 0,1 l vody, je to podle vás v pořádku? Například člen Marťan to takhle zkoušel, možná i další lidé. Možná je to OK, já to zkoušet nebudu, mě z toho trochu pálí žáha i když si dám do 0,1 l jenom pár kapek.

Již jsem to psal několikrát, řešíme zde kravinu, zrovna nedávno jsem zde měl klienta, který se bál vypít těch blbých 10 kapek 3,5%tní kyseliny v půl deci vody. Tak jsem si před ním, na lačný žaludek, nandal do stejného půl deci vody odhadem 120 kapek a vypil a jak vidíte normálně vám odpovídám, čili zde je opravdu strach z přesného počítání koncentrace zcela zbytečný a jenom to lidem dělá v hlavě bordel. Nejraději bych celé toto zmatečné vlákno smazal a nahradil tou jedinou větou, kterou jsem již psal v předchozím příspěvku "Vypijte kyselinu chlorovodíkovou silnou zhruba jako silnější citronáda" a dávkujte dle potřeby a individuálních pocitů. Bez velkého rizika se dá vypít dokonce i menší množství přímo v koncentraci 3,5%, což několik lidí také vyzkoušelo a já také a i když nejde o nic příjemného, zásadní zdravotní újma se tím nedocílí, nicméně rozhodně se to musí slušně zapít. Nic takového zde ovšem nikomu určitě zkoušet nedoporučuji, jde pouze o informaci.

PříspěvekNapsal: úte led 31, 2012 11:36 am 
Administrátor
Administrátor

Sybilla píše:

Z plné koncentrace 35% do 1,5dcl je třeba zpočátku dát docela málo kapek, jinak by vás to mohlo vyplašit. Dejte si tedy na první pokus do těch 1,5 dcl 1 kapku 35%tní kyseliny, zamíchejte plastovou lžičkou a vyzkoušejte. Bude to jako hodně slabá citronáda, akorát si pak vypláchněte ústa čistou vodou. Při dalších dávkách postupně snižujte objem vody na tu jednu kapku, nebo přidejte počet kapek na takovou kyselost, která vám bude vyhovovat a konzumované množství upravte dle reakcí trávení. Vždy je vhodnější pít menší množství ve větší koncentraci, kvůli zubům a také si dávejte pozor, protože s tou plnou koncentrací se blbě pracuje, to je dost nebezpečné, proto doporučuji si ji naředit na 3,5%tní roztok, kde již zásadní riziko nehrozí.

PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 11:19 am 

urobil som si krkaci test, 0,18l vody s jenou kopcovitou čajovou lyžičkou sódy...
po 5 minútach 2 intenzívne grgy a 6-7 minúta ďalší väčší grg....
celý čas som mal pocit na grgnutie, ale len som čakal kedy to výjde..
už mám kúpenú kyselinu chlorovodíkovú...teraz neviem, či náhodou nemám dostatok tej kyseliny, aj keď ten čas nevyhovuje, ale zase nedával som vaše odporúčane množstvo sódy zo 1,2cm sody zo striekačky či ako...
tak neviem, môže sa niečo stať, ak má niekto dostatok kyseliny a bude si ju ešte doplňovať kyselinou chlorovodíkovou?

PříspěvekNapsal: stř úno 01, 2012 10:59 pm 
Administrátor
Administrátor

stendas píše:
urobil som si krkaci test, 0,18l vody s jenou kopcovitou čajovou lyžičkou sódy...
po 5 minútach 2 intenzívne grgy a 6-7 minúta ďalší väčší grg....
celý čas som mal pocit na grgnutie, ale len som čakal kedy to výjde..
už mám kúpenú kyselinu chlorovodíkovú...teraz neviem, či náhodou nemám dostatok tej kyseliny, aj keď ten čas nevyhovuje, ale zase nedával som vaše odporúčane množstvo sódy zo 1,2cm sody zo striekačky či ako...
tak neviem, môže sa niečo stať, ak má niekto dostatok kyseliny a bude si ju ešte doplňovať kyselinou chlorovodíkovou?

Tak toho, že ji za uvedených podmínek máte dostatek, bych se asi neobával a i tak se nic nestane, to uvidíte.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]