Dobrý den,
chci požádat o radu.Půl roku mě trápí tak 1x-2x týdně žlučník, vždy kolem 23.00.Dokážu pak přesně odhadnout, co mi tento stav způsobilo - houska, káva prostě vždy nějaké nevhodné jídlo.Nejednalo se o akutní záchvat, nezvracela jsem, neměla zimnici, průjem nic takového.Až na začátku ledna jsem zažila něco, kdy jsem myslla , že se mi žlučník roztrhl a byla odvezena do nemocnice,ale pouze mě "rozkapali" , nabrali jaterní testy a odjela jsem domů.Od nového roku jsem zpřísnila svůj jídelníček, piju žlučnkový čaj, zvolnila tempo v práci a chi najít cestu, jak dát toto do kupy.Je mi lépe, ale i tak jednou týdně večr si docela protrpím a pak vypátrám , kde se stala chyba.Nejím dnes žádné mléčné výrobky, nic tučného, nic s cukrem.Dá se říct, že jsem na mokrobiotické stravě.
Byla jsem u lékaře, ULTAZVUK : žlučník se známkami rozvláknění stěny, stěna 4mm, s lumen několik konkrementů do 10mm, porta šíře 8mm, tok centripetální, choledochus štíhlý. Jaterní testy a všechny odběry jsou v pořádku.Mám se nahlásit na operaci

Moc tomu nerozumím, nikdo mi nic nevysvětlil, ani mi nebyla dána žádná dieta, kromě kapek Algifen a pršku NO-Spa.
Chci požádat o radu, jak a kde začít, vím, že se jedná o dlouhodobou změnu a já se oprvavdu chci uzdarvut jinak než šmiknutím žlučníku.