Zdravíčko. Tak se po delší době chystám zase na šankhapraksalanu. Zkoušel jsem ji 2x a pokaždé neúspěšně. Poprvé jsem vypil 1,5l slané vody a následně ji vyzvracel a bylo mi tak blbě, že jsem se k dalšímu pití nepřinutil. A tak jsem vypil heřmánek a ende. Podruhé jsem vypil tak 1,3 a znovu mi bylo extrémně špatně a tak jsem procedůru zase předčasně ukončil. No chystám se teď na 3tí pokus a zkusím místo doporučované metody zde na stránkách vyzkoušet tu s cvičením, hlavně kvůli té slané vodě, když ji budu pít po menších částech, snad mi z ní nebude tak blbě. Řeším jen jednu drobnůstku. Dnes jsem prováděl pro mne klasickou ranní činnost - urinový klystýr (1l) Klasicky jsem tam urinu napustil pak čekal 20minut v polohách kdy jsem střídal svíčku, polohu na hlavních stránkách(při které ještě provádím uddijána bandhu) a ležení na pravém a levém boku. Následně jsem šel na záchod, něco ze mne vyšlo hned ale byl jsem si jist, že ve mne ještě min. 0,5 l uriny zůstalo a vůbec se ji nechtělo ven. Čekal jsem tak okolo 7min. jestli se něco bude dít, přitom jsem se snažil uvolnit, zhluboka dýchal, tlačil, dělal jsem úklony do leva a do prava, břicho bylo nafouklé, stolici jsem ve střevech cítil ale stále ta urina nechtěla ven. Nakonec sem provedl celkem násilnou
uddijána bandhu a ejhle, během chvilky toho ze mne vyšlo mnohem mnohem více, než na začátku dnešního zmiňovaného zasedání. A tak se chci zeptat, jestli bych tu uddijána bandhu mohl zkusit i při šance, kdyby se té slané vodě nechtělo spodem ven. A pokud by byla možná, tak zhruba v jaké fázi ji provádět, aby nebyla spíš kontraproduktivní... A dále jestli místo klasické bílé loupané rýže není lepší použít rýži basmati, nebo to vyjde nastejno? Předem děkuji za odpověď