fdh píše:
Píšete, že udržujete pH trvale nad hodnotou 7. Jedná se o pH moče? pH slin držíte taky nad hodnotou tabulky? A měl jsem za to, že by pH moče mělo být nižší, aby se vyplavovali kyseliny nebo je to malinko jinak než se domnívám?
Jinak s tím pitím čerstvých šťáv z potravin z potravinářské sítě s Vámi nemohu souhlasit, protože to by bylo vhodné kdyby působili kyselinotvorně, ale i přes pití většího množství (1-2l denně) mě to udržuje na opačné straně než kyselé prostředí.
Ještě by mě potom zajímalo čím udržujete harmonický stav pH, když pijete takové dávky čerstvých šťáv (3-4l/denně). Dle mé zkušenosti již samotné pití vyšších dávek čerstvých šťáv hází organismus do alkalického stavu.
Dále uvádíte, že i u kojence je pH 8,5 a škodlivé to pro něho není, takže mírná alkalóza zas tolik na škodu být nemůže a to i se souhlasem, který uvádíte : pH moči by mělo být co nejblíže pH krve 7,35-7,45. Z toho usuzuji, že lepší tak nebo i pH 8 než pH 5-6.
Domníváte se dobře, jde o pH moče a je to myšleno tak, že nad tuto hodnotu trvale vystoupávám každý den.
Většina čerstvě vyrobených šťáv působí zásadotvorně, kyselinotvorně působí běžné šťávy z obchodní sítě.
Dost z tohoto objemu piji jako ořechové mléko a to je mnohdy samo o sobě již kyselinotvorné. Dále sním poměrně dost ořechů, různých semen, klíčené luštěniny, běžně používám med, chalvu a další produkty, například vitamín C, což je čistá kyselina.
Mírná převaha zásad je životně nutná a nelze posuzovat tělíčko kojence s tělem dospělého člověka, vy asi již nerostete a nekrmíte se celý den mateřským mlékem. Nevymýšlejte vymyšlené pokud pojedete podle té tabulky tak budete fungovat, ale pokud ovšem chcete experimentovat nic vám v tom nebrání. Uvědomte si však, že pokud máte moč silně zásaditou, tak máte paradoxně krev kyselou a obráceně, životně důležitá je krev, pokud nepřenese kyslík, tak je po vás a funguje to naprosto spolehlivě.