kněžna Zaháňská píše:
Dobrý večer,
v únoru loňského roku jsem přešla ze dne na den na vitariánskou stravu. První 4 měsíce bylo vše v pořádku a menstruaci jsem měla. Pak jsem ovšem odjela do Německa, kde jsem pracovala pod velkým stresem, za týden zhubla 5 kg a menstruace se ztratila a už se nevrátila. Měřím 167 cm a vážím 57 Kg, před přechodem 68 kg. Ovšem za období vitariánské stravy a v souvislosti se střídavými pobyty v Německu=stres sem hubla a přibírala- jednou 53 kg, pak zas 65 kg- návrat k normální stravě=kvanta sladkýho. Ted se mi váha drží asi půl roku mezi 53-58. Přes rok nemám žádný výkyvy- džím se na 80-100% vita. Další problém je, že mám asi candidu a od 10 let boreliozu. Na vita stravě se candida dost zmírnila, ale mnohé trvalo, tak sem nasadila dietu a klystýry a pročítám vlákno o candidě. Jím jen syrovou zeleninu, semínka, mandle, jáhly, pohanku. Ovoce nejím vůbec, nějak se mi hrozně ulevilo, jakmile sem ho vysadila, ač sem myslela, že bez něj nemůžu existovat. Jenže sem po něm měla furt hroznou žízeň. Borelioza je tak nějak v pohodě. Nejvíc se mi projevila opět v Německu, to sem myslela, že umřu, a tak sem se rozhodla pro léčbu Jonášovou metodou, ale nedokončila. Zatím mi stačí, když dodržuju stravu. Největší starost mi tedy dělá menstruace. Co jsem se zde dočetla předpokládám, že budu trpět nedostatek vitamínů a minerálů. Začnu brát hořčík, jaká značka bude asi nejlepší, předpokládám, že tu někde dohledám, co na štítnou žlázu a nadledvinky taky. Tak chci jen poprosit, zda nevíte, co by mohlo ještě pomoci?
Děkuji za odpověď a vůbec za to, co děláte, to je neuvěřitelný. Marie
Tak evidentně to chápete celkem správně a určitě to chce zkontrolovat i podpořit vše uvedené. Jinak, pokud jste vitarián, tak vám může chybět ve stravě celkem dost důležitých složek, přičemž jedna je docela zásadní a to taurin, čili se na něj podívejte a vyzkoušejte, jde o poměrně dostupnou a levnou věc. Také by to chtělo užívat kotvičník, nebo damiánu, na srovnání hormonů.