kate píše:
Dobry den, mala by som dost surnu otazku...Uz ca.3/4 roka drzim protikandidovu dietu, ca.pol roka s nou aj dietu GAPS-dieta na obnovu criev. Aj sa mi doteraz, aj ked pomaly darilo-derave creva, alergie atd/ par veci sa mi velmi pomaly zacalo zlepsovat. Uzivam vytazok z cesnaku, kedze surovy nezvladne zaludok, fermentovany olej z trescej pecene, probiotika, enzymy, pred jedlami iba stavu z doma fermentovanej kapusty aj uhorky s koprom./samotnu kapustu este nie, nic take vlaknite este neviem/ Pred par dnami som nahle dostala mimo terminu menstruaciu a obnovil sa mi aj ekzem pri konecniku-ktory predpokladam suvisel vzdy s tou candidou, svrbel, palil, bolel. Pred dvoma dnami som vsak citila ako by som dostala hnacku, ale nesla von stolica, ale tekutina a nieco bielo-priesvitno-ruzovo-krvave. Ako keby vlaknite zo stien criev. Vcera vecer uz to malo aj 10cm, v noci tiez, teraz rano to iste aj so stolicou /ta vsak nebola hnackovita, len boli okolo neho tieto chumace niecoho krvaveho-vlakniteho/ Bolesti nemam, iba pri tom ekzeme pri konecniku. Nemoze to ovplyvnit ani menstruacia, kedze pouzivam menstruacny kalisek a tak stolica zostane cista. Zial klystiry nemozem robit, kedze som po operacii bederneho klbu a som este pohybovo obmedzena. Myslite, ze sa moze az teraz zacat cistit to crevo?? Moze to byt candida? Okrem menstruacie mimo terminu som so zenskymi vecami problemy nemala, takze tam candida nebola, nepremnozila sa. Dufam, ze nebudem musiet ist k lekarovi s tym, ani neviem, ci by mi nieco "rozumne" na to dali a v takom stave s klbom by bola nemocnica a vysetrenia aj tak problemom. Dakujem pekne dopredu za odpoved!!
Tak podle všeho jde o kvasinky, nebo nějaký zánětlivý proces, což s nimi souvisí a je vhodné každopádně střeva vyčistit, to bych neodkládal. Jinak je vhodné zařadit do stravy více vlákniny na snadnější defekaci, ideální by byl Lepicol a celkově podpořit peristaltiku střeva.