Zdravím všechny
Chtěl bych se vámi poradit ohledně zeleninových šťáv. Po téměř všech zeleninových šťávách, někdy i po zeleninových salátech mívám výrazně zvýšenou plynatost. Někdy je to až náhlý pocit úbytku energie a únavy, který opět náhle mizí právě při vypuštění plynů.
Abych dokreslil komplet obrázek o své stravě. Nejím vůbec pečivo, cukr, mléko a mléčné výrobky. Moje strava přes den vypadá přibližně takto:
Ráno postupně vypiju okolo 1l vody (když je čas tak se zeleninovou šťávou; občas s jablečným octem)
Poté na snídani většinou kaše (pohanka, rýže, amarant, jáhly) s ovocem (snažím se o lesní bobulové když to jde) se skořicí
Na oběd buď maso se zeleninou a rostlinným olejem či avokádem nebo nějaká kombinace luštěniny a rýže s dušenou zeleninou
Odpoledne zeleninový salát s olivovým olejem
Večer vejce s houbama, cibuli a dušenou zeleninou
Poměrně hodně sportuju, takže podle načasování treninku zařazuji více sacharidových jídel a méně jídel s proteiny a tuky (obecně maso jím čím dál méně), ale v zásadě jsou to tyto čtyři chody. Občas nějaké ovoce na svačinu, ale svačiny se snažím eliminovat. A snažím se pít co nejvíc vody a ideálně zeleninové šťávy, ale s těmi mám právě problém. Zkouším do šťáv přidávat zázvor, ale zatím bez velkého úspěchu, možná to chce větší množství...
S plynatostí jsem měl problémy dříve hodně, jedl jsem hodně sladkostí s rafinovaný cukrem, sladké pečivo apod.... nyní už po většině jídel problém nemám. Přechod na vhodnější stravu jsem zahájil již asi před rokem... ale úplně vážně jsem to vzal teprve před dvěma měsíci.
Budu moc rád, pokud mi někdo dokáže poradit čím to a hlavně jak na to.