RaDu píše:
Zajímalo by mě jestli si někdo v praxi už candidu dodržováním protikvasinkové diety vyléčil.Když jsem ve snaze si vyléčit alergii vyloučil z jídelníčku pět jedů a z toho nezdravého mě tam zůstalo už jenom maso,které si ještě občas dám.Nedovedu si představit jak bych vypadal pokud bych měl tuto protikvasinkovou dietu striktně dodržovat.Kdybych měl jíst potraviny co jsou podle tabulky zařazené v kategorii 0 a 1 podle BMI bych byl už v kategorii podváha.Už tak jsem s váhou 63kg tak na hranici.Nevím jak přesný je plivací test na candidu nebo vyšetření u lékaře,ale příjde mě že pokud se po dietě vrátím ke své běžné stravě sladké ovoce apod.vše se vrátí do stavu před dietou.
Navíc každý doporučuje vyřadit nebo zařadit do jídelníčku něco jiného....nehledě na to že pokud bych si zdravotní problém s candidou vyřešil druhý problém s podváhou bych si přivodil...
Doporučuji Vám ke čtení "Čínskou studii" nebo alespoň shlédnutí filmu "Raději vidličky než nože". Zde je nade vší pochyby dokázáno, že člověk dostává veškeré živiny a to včetně více než dostatečného množství bílkovin je ze zeleniny a není v běžném případě možné, aby hubl do podváhy či měl jiný nedostatek.
Já když jsem měnil stravu tak jsem dlouhou dobu jedl denně 0,5 - 0,75kg sirné patlanice za 40 procentního tvarohu. To je nutná porce bílkovin pro dva chlapy na celý den. Já jsem takto snídal a přidal další dvě jídla a zhubl takhle za necelý rok o 13 kilo.
Teď jsem na protikvasinkové dietě, hubnutí se zastavilo, spíše se zdá že minimálně přibírám. Řada mých dlouholetých i životních zdravotních probémů se výrazně zlaepšila nebo zmizela a opravdu se necítím že by mi něco scházelo.
Návrat kavisnky po přechodu na běžnou stravu je pravděpodobný. Proto jsou uvedny fáze kdy člověk velmi jemně přidává v průběhu nekolik měsíců nebo spíše půl roku a i poté zústává na kontrolované stravě, která je už však velmi pestrá. V tento moment je důležité jak se srovnala imunita, jak se drží ph a jak člověk dále pokračuje s prací na psychice, jak dýchá, hýbá se apod. Faktorů je opravdu mnoho.
Doufám že vám se to povede