winteer píše:
Čaues, diskutovala se tu nutnost zastavení trávení při půstu. Právě jsem ve 3. dni plánované sedmičky (v podstatě už je to čtvrtý den, po alkoholovém večírku, kdy se jedlo a pilo až do 3 do rána (!) jsem si dal též půst, další den následoval začátek ostrého).
Nyní mám pocit přívalu energie, ale nic zásadního, o trochu se zlepšila nálada, nemám už takovou chuť na jídlo, ale pocit hladu v žaludku se objevuje, dokonce občas i kručení. Bylo by tohle při zastavení trávení normální?
Piju pouze destilku, jen jednou jsem si dal převařenou teplou vodu z kohoutku. Zuby čistím pastou, ale dával jsem si pozor, abych nepolykal.
Další věc, nemohl by sem někdo napsat cca složení jídelníčku v návratovce po sedmičče? Samozřejmě načteno mám, ale názory (nappř. Partyková vs. Mácha) se docela liší. Nemám odšťavňovač, tak jsem počítal cca s následujícím:
1. den s hrstí napařené papriky, zbytek dne o destilce
2. den ráno opět napařená zelenina, dále kolem oběda a večer syrová
3. - 7. den zelenina i ovoce
Bylo by to takto ok?
Díky moc předem za odezvu.
Pokud jsi mezi tím po flámu a tím čemu říkáš ostrej půst jedl, tak do půstu cokoliv před posledním jídlem nezapočítávej.
Kručení v žaludku by mělo přestat. Tělo nefunguje tak, že si najednou řekne, že zastaví trávení a žaludek přestane pracovat. Ten funguje pořád, ale je v pohotovostním režimu a odebírá čím dál míň energie. Proto čím delší půst, tím dýl trvá návrat žaludku na původní výkon.
Převařená voda není pro organizmus moc vhodná. Spíš naopak, pokud ji nepřemrazíš.
Místo papriky bych preferoval lokální zeleninu. Paprika by mohla žaludek podráždit. 2. den ti možná bude pořád stačit jedno jídlo. Pravidlo zní tak, že člověk má v návratovce jíst jen když už má opravdu hlad, ne chuť. Při přejídání si můžeš uškodit. Frekvenci jídel nemá smysl plánovat. Syrovou stravu bych osobně posunul o den a ovoce taky.
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!