Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv říj 10, 2024 10:14 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 12:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
fox píše:
Moje osobní zkušenost s Candidou :
před rokem pozitivní plivací test, první pokus podle
http://knihy.abz.cz/prodej/na-jidelnim-listku-pust
pak druhý a třetí, letos v lednu prodloužený půst z týdne na 13 dnů
a od té doby zcela ztráta chuti na sladké, negativní plivací a nádherný pocit,
že mám kandidu "na háku" = myšleno - cokoli, co candidu krmí, nemusím mít...
Ono to řízené týdenní a delší období bez pevné stravy může v hlavě přenastavit spoustu věcí a svým spůsobem to vnímám jako osvobozující zkušenost..

Půst člověka opravdu osvobozuje od špatných návyků, konvenčních názorů a spotřebního způsobu života, proto se všude tolik propaguje, že člověk musí stále jíst, aby byl zdravý. Kvasinka hlad také moc nesnáší a dá se tím umravnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 4:22 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
cestin píše:
tak mi přijde, že moje tělo antikvasinkovou dietu prostě nezvládá. ať sním tuku kolik chci, pořád hubnu a síla taky v háji \":(\"

Po dlouhých měsících diety jsem taky dospěla k názoru, že každé tělo funguje jinak a ne každý může žít dlouhodobě bez sacharidů. Dospěla jsem k bodu vyčerpání, kdy mi došlo dřevo a vyhaslo v kotli, i když jsem se cpala tuky. Tělo vypnulo mozek a ani nevím jak, už jsem se cpala chlebem \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2012 7:55 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
Beladona píše:
Po dlouhých měsících diety jsem taky dospěla k názoru, že každé tělo funguje jinak a ne každý může žít dlouhodobě bez sacharidů. Dospěla jsem k bodu vyčerpání, kdy mi došlo dřevo a vyhaslo v kotli, i když jsem se cpala tuky. Tělo vypnulo mozek a ani nevím jak, už jsem se cpala chlebem \":)\"

když tam jeden rve tuk horem dolem a i tak skoro nevyjde schody, tak prostě něco není v pořádku. a to dlouhodobě doplňuji kde co, i ta béčka, jak někde zmínil pan Zajíček. přitom stačí 2 dny na sacharidech a energie se mi vrátí. tím samozřejmě nechci nikoho odvracet od antikvasinkové diety, jen sděluji zkušenost. za sebe dietu asi budu muset zabalit, bohužel z ní prostě nevyžiju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 9:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Po dlouhých měsících diety jsem taky dospěla k názoru, že každé tělo funguje jinak a ne každý může žít dlouhodobě bez sacharidů. Dospěla jsem k bodu vyčerpání, kdy mi došlo dřevo a vyhaslo v kotli, i když jsem se cpala tuky. Tělo vypnulo mozek a ani nevím jak, už jsem se cpala chlebem \":)\"

Na práci mozku je třeba cca 30 g sacharidů na den, pokud nejste vědecký pracovník a nekouří se vám z hlavy. Já pracuji především duševně a to dlouhodobě třeba 12 i více hodin denně, což vytváří enormní nároky na sacharidy a stejně je jíst nemusím a to i dlouhodobě, čili něco musíte dělat blbě, jinak to není možné. Uvědomte si, že náš dávný předek se po dobu celého zimního a jarního období, tedy cca 6 měsíců v roce k sacharidům prostě dostat nemohl, alespoň v našich klimatických podmínkách určitě ne a jak by tedy přežil, když by platilo to, co uvádíte. Teoreticky by to šlo tak, že by přes zimu nemyslel, ale já myslím, že musel myslet mnohem více než v létě, protože shánět žrádlo mu dalo dost starostí i když u mnoha dnešních lidí by vypnutí mozku patrně nikdo ani nepoznal a nárok těla na sacharidy by se pak prakticky vynuloval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 4:36 pm 
Offline

Registrován: sob pro 03, 2011 4:16 pm
Příspěvky: 90
píšem, pretože sa mi stala veľmi "vtipná" príhoda, zjedol som plesnivé ovocie (keď som si to všimol bolo neskoro a bolo až zelené) bohužiaľ som pleseň cítiť nemohol, keďže som stratil čuch, až keď som to dal ovoňať druhej osobe, tak mi povedala, že to bolo cítiť veľmi výrazne....
hneď na to, som vypil 300ml zriedenej HCL...

teraz neviem, či mám od tejto konzumácie očakávať nejaké následky a tá pleseň pekne krásne poputuje do čriev a narobí bordel alebo som si dal len trošku penicilínu? (nadsázka)

Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned bře 11, 2012 8:28 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
stendas píše:
píšem, pretože sa mi stala veľmi "vtipná" príhoda, zjedol som plesnivé ovocie (keď som si to všimol bolo neskoro a bolo až zelené) bohužiaľ som pleseň cítiť nemohol, keďže som stratil čuch, až keď som to dal ovoňať druhej osobe, tak mi povedala, že to bolo cítiť veľmi výrazne....
hneď na to, som vypil 300ml zriedenej HCL...

teraz neviem, či mám od tejto konzumácie očakávať nejaké následky a tá pleseň pekne krásne poputuje do čriev a narobí bordel alebo som si dal len trošku penicilínu? (nadsázka)

Ďakujem

S tím se nedělejte velké starosti. Imunitní systém si nárazově poradí i s horšími věcmi. Problém by byl kdybyste se plesnivými věcmi cpal systémově, což hodně lidí dělá a pak samozřejmě pácháte pomalou sebevraždu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 9:57 am 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Beladona píše:
Po dlouhých měsících diety jsem taky dospěla k názoru, že každé tělo funguje jinak a ne každý může žít dlouhodobě bez sacharidů. Dospěla jsem k bodu vyčerpání, kdy mi došlo dřevo a vyhaslo v kotli, i když jsem se cpala tuky. Tělo vypnulo mozek a ani nevím jak, už jsem se cpala chlebem \":)\"

Podle mě je jejich problém v omega 3.Taky jsem byl na protikvasinkové dietě unavenější a unavenější ale nechtělo se mi ji porušit tak jsem pátral čím to je.Zároveň jsem pořád zkoumal vhodnost a účinek různých druhů tuků a olejů a začal jsem být mírně skeptický k účinku lněného oleje z agroelu.V knihách o rakovině ale i o zdravé výživě se píše že poměr omega6 ku omega3 má být 5:1 až 3:1 a pak je zaručeno absolutní zdraví.Chtěl jsem tedy tento poměr vyzkoušet abych věděl co to udělá s únavou,ale problém byl právě s lněným olejem resp. se sirnou patlaninou-prostě na mě nefungovala to za prvé a za druhé jsem nevěděl přesný obsah ala(omega3).Tak jsem to vyzkoušel jednoduše tak že jsem svou denní dávku tuku(250g)vydělil 5 a jeden díl z toho nahradil rybím olejem z lékárny(50g).A to jste měli vidět ten mazec-byl jsem jak na baterky,neúnavný,euforický,plný myšlenek a plánů-prostě pravý opak toho co předtím.Takže tento poměr funguje,ale problém je v rybím tuku.Po konzultaci s panem Jardou jsem musel dávku opět snížit,protože bych se mohl předávkovat vitamínem D.
Začal jsem tedy pátrat po tom proč na mě patlanina nefunguje a na jiné asi ano.Dopátral jsem několik faktů které stojí za zamyšlení a pochopení problému:Za prvé může olej z agroelu obsahovat jen malé procento ALA-to by byla ta nejlepší možnost,protože by pak stačilo sehnat olej z jiného zdroje který by měl procento vyšší.Za druhé a trochu to souvisí s bodem jedna:tělo dokáže přetvořit z ALA omega3 kyseliny na EPA a DHA jen ze 0,2-0,5% takže při dejme tomu malém výchozím obsahu ALA v lněném oleji agroel se není čemu divit že na mě patlanina nefunguje.K přetváření ALA ne EPA,DHA pomáhá methionin-obsahuje ho zelená listová zelenina,parmezán,potravinový doplněk,dále pomáhají lignany v lněném semínku a lepší přetváření mají ženy než muži.Tvorbu naopak sabotuje trvalý stres,kouření,alkoholismus.Dále mě dost zaujala informace že při podávání rybího tuku nebo doplňků EPA DHA může organismus zlenivět ve smyslu tvorby těchto kyselin z ALA.Nevím co je na tom pravdy.A aby to nebylo tak jednoduché tak jsem vyčetl že vysoký příjem ALA může blokovat tvorbu GLA(omega6)která je extrémě protizánětlivá.
No a teď babo raď co s tím?
Lněný olej jsem pojistil tak že k němu přidávám ještě konopný(16%ALA) a z vlašských ořechů(12%ALA)
Rybího tuku dávám 1 lžíci denně a ještě jsem pro jistotu přidal pupalkový olej abych měl i tu GLA
Patlaninu dělám klasicky,akorát jsem zvedl dávku mletého semínka na lžíci a půl na dávku a dávám si ji vždy s rukolou nebo se špenátem a posypu pravým parmezánem.Časem zvažuji koupit u Jardy methionin a ještě to k tomu přidávat.Ostatní tuky tvoří olivový olej,ghí a různé ořechy.Zatím můžu říct že to trochu funguje ale je to dost složité oproti tomu dát si denně 50 ml rybího tuku a o další se nestarat.Popátrám po netu jestli se nedělá rybí tuk bez vitamínů jen čisté EPA a DHA a uvidim.Pokud máte podobné zkušenosti tak to sem dejte.Bez tohohle bude podle mě protikvasinková dieta jen na tuku neúčiná(alespoň podle mojí zkušenosti) a budete pořád unavení.
Zdar a sílu \":lol:\" !!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 12:46 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Podle mě je jejich problém v omega 3.Taky jsem byl na protikvasinkové dietě unavenější a unavenější ale nechtělo se mi ji porušit tak jsem pátral čím to je.Zároveň jsem pořád zkoumal vhodnost a účinek různých druhů tuků a olejů a začal jsem být mírně skeptický k účinku lněného oleje z agroelu.V knihách o rakovině ale i o zdravé výživě se píše že poměr omega6 ku omega3 má být 5:1 až 3:1 a pak je zaručeno absolutní zdraví.Chtěl jsem tedy tento poměr vyzkoušet abych věděl co to udělá s únavou,ale problém byl právě s lněným olejem resp. se sirnou patlaninou-prostě na mě nefungovala to za prvé a za druhé jsem nevěděl přesný obsah ala(omega3).Tak jsem to vyzkoušel jednoduše tak že jsem svou denní dávku tuku(250g)vydělil 5 a jeden díl z toho nahradil rybím olejem z lékárny(50g).A to jste měli vidět ten mazec-byl jsem jak na baterky,neúnavný,euforický,plný myšlenek a plánů-prostě pravý opak toho co předtím.Takže tento poměr funguje,ale problém je v rybím tuku.Po konzultaci s panem Jardou jsem musel dávku opět snížit,protože bych se mohl předávkovat vitamínem D.
Začal jsem tedy pátrat po tom proč na mě patlanina nefunguje a na jiné asi ano.Dopátral jsem několik faktů které stojí za zamyšlení a pochopení problému:Za prvé může olej z agroelu obsahovat jen malé procento ALA-to by byla ta nejlepší možnost,protože by pak stačilo sehnat olej z jiného zdroje který by měl procento vyšší.Za druhé a trochu to souvisí s bodem jedna:tělo dokáže přetvořit z ALA omega3 kyseliny na EPA a DHA jen ze 0,2-0,5% takže při dejme tomu malém výchozím obsahu ALA v lněném oleji agroel se není čemu divit že na mě patlanina nefunguje.K přetváření ALA ne EPA,DHA pomáhá methionin-obsahuje ho zelená listová zelenina,parmezán,potravinový doplněk,dále pomáhají lignany v lněném semínku a lepší přetváření mají ženy než muži.Tvorbu naopak sabotuje trvalý stres,kouření,alkoholismus.Dále mě dost zaujala informace že při podávání rybího tuku nebo doplňků EPA DHA může organismus zlenivět ve smyslu tvorby těchto kyselin z ALA.Nevím co je na tom pravdy.A aby to nebylo tak jednoduché tak jsem vyčetl že vysoký příjem ALA může blokovat tvorbu GLA(omega6)která je extrémě protizánětlivá.
No a teď babo raď co s tím?
Lněný olej jsem pojistil tak že k němu přidávám ještě konopný(16%ALA) a z vlašských ořechů(12%ALA)
Rybího tuku dávám 1 lžíci denně a ještě jsem pro jistotu přidal pupalkový olej abych měl i tu GLA
Patlaninu dělám klasicky,akorát jsem zvedl dávku mletého semínka na lžíci a půl na dávku a dávám si ji vždy s rukolou nebo se špenátem a posypu pravým parmezánem.Časem zvažuji koupit u Jardy methionin a ještě to k tomu přidávat.Ostatní tuky tvoří olivový olej,ghí a různé ořechy.Zatím můžu říct že to trochu funguje ale je to dost složité oproti tomu dát si denně 50 ml rybího tuku a o další se nestarat.Popátrám po netu jestli se nedělá rybí tuk bez vitamínů jen čisté EPA a DHA a uvidim.Pokud máte podobné zkušenosti tak to sem dejte.Bez tohohle bude podle mě protikvasinková dieta jen na tuku neúčiná(alespoň podle mojí zkušenosti) a budete pořád unavení.
Zdar a sílu \":lol:\" !!!

Ona správná práce těla s tukem je tak složitý proces, že ani takto, jak jsme to spolu telefonicky probírali, není vyčerpáno celé spektrum možností, nicméně asi to jedete správně, vždy je potřeba co nejlépe případný problém eliminovat a ta kombinace by to mohla zajistit. Také se je asi dobré zamyslet ještě nad jednou věcí a to nechat si udělat rozbor na uvedené omega mastné kyseliny, což je sice drahé, ale odpovědět by to člověku dovedlo a již se to zde také probíralo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 6:27 pm 
Offline

Registrován: pát dub 10, 2009 12:45 pm
Příspěvky: 87
Tak si frčim pár dní opravdu přísně protikandidovou dietu skoro 0 sachrů hodně protiplísňových potravin jakožto: česnek, kysané zelí, kokos, kokosový tuk, chilli papričky, kefír domácí výroby,čaj gauri (ajurvédsky na kandidu), na játra beru ostropestřec na čištění krve a dobré trávení mátu peprnou ve formě čaje (vlastní sběr). Můžu říct, že se necítím nijak unaven možná trochu oblben jako bych si dal panáka ale to přičítám tomu jak kandida uvolňuje toxiny když vymírá jinak zvýšila se mi plynatost tudíž nejspíš reakce na ty fungicidni a protiplísňové potraviny. Nedostatek energie tedy necítím a zatím co se týče akné tak se mi již netvoří takže můžu říct, že to s kvasinkami hodně souvisí tak snad to půjde takhle dál, jazyk je růžový bílý povlak nemám ani ráno. Teď nevim jestli nemám nasadit i nystatin a jak ho dávkovat? Snad to dělám vše dobře Jinak stolice maže mísu takže nevim jestli je to od toho, že jsou játra špatné kvůli přemíře tuku či je to tou kvasinkou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 7:52 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
Pavel Veselý píše:
Podle mě je jejich problém v omega 3.Taky jsem byl na protikvasinkové dietě unavenější a unavenější ale nechtělo se mi ji porušit tak jsem pátral čím to je.Zároveň jsem pořád zkoumal vhodnost a účinek různých druhů tuků a olejů a začal jsem být mírně skeptický k účinku lněného oleje z agroelu.V knihách o rakovině ale i o zdravé výživě se píše že poměr omega6 ku omega3 má být 5:1 až 3:1 a pak je zaručeno absolutní zdraví.Chtěl jsem tedy tento poměr vyzkoušet abych věděl co to udělá s únavou,ale problém byl právě s lněným olejem resp. se sirnou patlaninou-prostě na mě nefungovala to za prvé a za druhé jsem nevěděl přesný obsah ala(omega3).Tak jsem to vyzkoušel jednoduše tak že jsem svou denní dávku tuku(250g)vydělil 5 a jeden díl z toho nahradil rybím olejem z lékárny(50g).A to jste měli vidět ten mazec-byl jsem jak na baterky,neúnavný,euforický,plný myšlenek a plánů-prostě pravý opak toho co předtím.Takže tento poměr funguje,ale problém je v rybím tuku.Po konzultaci s panem Jardou jsem musel dávku opět snížit,protože bych se mohl předávkovat vitamínem D.
Začal jsem tedy pátrat po tom proč na mě patlanina nefunguje a na jiné asi ano.Dopátral jsem několik faktů které stojí za zamyšlení a pochopení problému:Za prvé může olej z agroelu obsahovat jen malé procento ALA-to by byla ta nejlepší možnost,protože by pak stačilo sehnat olej z jiného zdroje který by měl procento vyšší.Za druhé a trochu to souvisí s bodem jedna:tělo dokáže přetvořit z ALA omega3 kyseliny na EPA a DHA jen ze 0,2-0,5% takže při dejme tomu malém výchozím obsahu ALA v lněném oleji agroel se není čemu divit že na mě patlanina nefunguje.K přetváření ALA ne EPA,DHA pomáhá methionin-obsahuje ho zelená listová zelenina,parmezán,potravinový doplněk,dále pomáhají lignany v lněném semínku a lepší přetváření mají ženy než muži.Tvorbu naopak sabotuje trvalý stres,kouření,alkoholismus.Dále mě dost zaujala informace že při podávání rybího tuku nebo doplňků EPA DHA může organismus zlenivět ve smyslu tvorby těchto kyselin z ALA.Nevím co je na tom pravdy.A aby to nebylo tak jednoduché tak jsem vyčetl že vysoký příjem ALA může blokovat tvorbu GLA(omega6)která je extrémě protizánětlivá.
No a teď babo raď co s tím?
Lněný olej jsem pojistil tak že k němu přidávám ještě konopný(16%ALA) a z vlašských ořechů(12%ALA)
Rybího tuku dávám 1 lžíci denně a ještě jsem pro jistotu přidal pupalkový olej abych měl i tu GLA
Patlaninu dělám klasicky,akorát jsem zvedl dávku mletého semínka na lžíci a půl na dávku a dávám si ji vždy s rukolou nebo se špenátem a posypu pravým parmezánem.Časem zvažuji koupit u Jardy methionin a ještě to k tomu přidávat.Ostatní tuky tvoří olivový olej,ghí a různé ořechy.Zatím můžu říct že to trochu funguje ale je to dost složité oproti tomu dát si denně 50 ml rybího tuku a o další se nestarat.Popátrám po netu jestli se nedělá rybí tuk bez vitamínů jen čisté EPA a DHA a uvidim.Pokud máte podobné zkušenosti tak to sem dejte.Bez tohohle bude podle mě protikvasinková dieta jen na tuku neúčiná(alespoň podle mojí zkušenosti) a budete pořád unavení.
Zdar a sílu \":lol:\" !!!

tedy opravdu hluboce smekám před Vaším výzkumem a díky, že jste se podělil s ostatními o tuhle zkušenost. běžně jsem SP jakožto energetickou bombu jedl k snídani, ale nějak mi to nefungovalo, tak to možná bude tím poměrem. teď zkoumám, co se mnou provede lehká změna jídelníčku, zařadil jsem více semínek a zdá se, že efekt by nějaký i byl. bohužel jde o celkem enormní množství, takže dlouhodobě by to asi nešlo. respektive tady bych měl otázku na pana Zajíčka, z jakého vlastně důvodu je nevhodné jíst více než 100 gr. semínek za den ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon bře 12, 2012 8:03 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Pavel Veselý píše:
Podle mě je jejich problém v omega 3.Taky jsem byl na protikvasinkové dietě unavenější a unavenější ale nechtělo se mi ji porušit tak jsem pátral čím to je.Zároveň jsem pořád zkoumal vhodnost a účinek různých druhů tuků a olejů a začal jsem být mírně skeptický k účinku lněného oleje z agroelu.V knihách o rakovině ale i o zdravé výživě se píše že poměr omega6 ku omega3 má být 5:1 až 3:1 a pak je zaručeno absolutní zdraví.Chtěl jsem tedy tento poměr vyzkoušet abych věděl co to udělá s únavou,ale problém byl právě s lněným olejem resp. se sirnou patlaninou-prostě na mě nefungovala to za prvé a za druhé jsem nevěděl přesný obsah ala(omega3).Tak jsem to vyzkoušel jednoduše tak že jsem svou denní dávku tuku(250g)vydělil 5 a jeden díl z toho nahradil rybím olejem z lékárny(50g).A to jste měli vidět ten mazec-byl jsem jak na baterky,neúnavný,euforický,plný myšlenek a plánů-prostě pravý opak toho co předtím.Takže tento poměr funguje,ale problém je v rybím tuku.Po konzultaci s panem Jardou jsem musel dávku opět snížit,protože bych se mohl předávkovat vitamínem D.
Začal jsem tedy pátrat po tom proč na mě patlanina nefunguje a na jiné asi ano.Dopátral jsem několik faktů které stojí za zamyšlení a pochopení problému:Za prvé může olej z agroelu obsahovat jen malé procento ALA-to by byla ta nejlepší možnost,protože by pak stačilo sehnat olej z jiného zdroje který by měl procento vyšší.Za druhé a trochu to souvisí s bodem jedna:tělo dokáže přetvořit z ALA omega3 kyseliny na EPA a DHA jen ze 0,2-0,5% takže při dejme tomu malém výchozím obsahu ALA v lněném oleji agroel se není čemu divit že na mě patlanina nefunguje.K přetváření ALA ne EPA,DHA pomáhá methionin-obsahuje ho zelená listová zelenina,parmezán,potravinový doplněk,dále pomáhají lignany v lněném semínku a lepší přetváření mají ženy než muži.Tvorbu naopak sabotuje trvalý stres,kouření,alkoholismus.Dále mě dost zaujala informace že při podávání rybího tuku nebo doplňků EPA DHA může organismus zlenivět ve smyslu tvorby těchto kyselin z ALA.Nevím co je na tom pravdy.A aby to nebylo tak jednoduché tak jsem vyčetl že vysoký příjem ALA může blokovat tvorbu GLA(omega6)která je extrémě protizánětlivá.
No a teď babo raď co s tím?
Lněný olej jsem pojistil tak že k němu přidávám ještě konopný(16%ALA) a z vlašských ořechů(12%ALA)
Rybího tuku dávám 1 lžíci denně a ještě jsem pro jistotu přidal pupalkový olej abych měl i tu GLA
Patlaninu dělám klasicky,akorát jsem zvedl dávku mletého semínka na lžíci a půl na dávku a dávám si ji vždy s rukolou nebo se špenátem a posypu pravým parmezánem.Časem zvažuji koupit u Jardy methionin a ještě to k tomu přidávat.Ostatní tuky tvoří olivový olej,ghí a různé ořechy.Zatím můžu říct že to trochu funguje ale je to dost složité oproti tomu dát si denně 50 ml rybího tuku a o další se nestarat.Popátrám po netu jestli se nedělá rybí tuk bez vitamínů jen čisté EPA a DHA a uvidim.Pokud máte podobné zkušenosti tak to sem dejte.Bez tohohle bude podle mě protikvasinková dieta jen na tuku neúčiná(alespoň podle mojí zkušenosti) a budete pořád unavení.
Zdar a sílu \":lol:\" !!!

Celkově to máte ošetřené dobře, širší spektrum omega3 můžete ještě podpořit větší konzumací ořechů.

Transformace ALA na EPA a DHA je opravdu podmíněna mnoha faktory které zmiňujete, ale také geneticky. Například některé vyloženě mořské národy, které konzumují dostatek EPA a DHA si nevyvinuli mechanismus přeměny, jelikož prostě nebyl potřeba.
Další skutečnost zřejmě je že velký nadbytek ALA blokuje celkově težko dostupnou GLA. Tedy i u lněného oleje všeho s mírou.

Co se oleje z AgroEl týče máte dobrou možnost si u Jenika zaplatit spoluucast na vysledcich rozboru. Já jsem tak udělal, vím tedy jak to s ním je, nicméně z pochopitelných důvodů to šířit nebudu. Třeba až se mu zaplatí náklady tak výsledky sám zveřejní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 10:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
Mikard píše:
Tak si frčim pár dní opravdu přísně protikandidovou dietu skoro 0 sachrů hodně protiplísňových potravin jakožto: česnek, kysané zelí, kokos, kokosový tuk, chilli papričky, kefír domácí výroby,čaj gauri (ajurvédsky na kandidu), na játra beru ostropestřec na čištění krve a dobré trávení mátu peprnou ve formě čaje (vlastní sběr). Můžu říct, že se necítím nijak unaven možná trochu oblben jako bych si dal panáka ale to přičítám tomu jak kandida uvolňuje toxiny když vymírá jinak zvýšila se mi plynatost tudíž nejspíš reakce na ty fungicidni a protiplísňové potraviny. Nedostatek energie tedy necítím a zatím co se týče akné tak se mi již netvoří takže můžu říct, že to s kvasinkami hodně souvisí tak snad to půjde takhle dál, jazyk je růžový bílý povlak nemám ani ráno. Teď nevim jestli nemám nasadit i nystatin a jak ho dávkovat? Snad to dělám vše dobře Jinak stolice maže mísu takže nevim jestli je to od toho, že jsou játra špatné kvůli přemíře tuku či je to tou kvasinkou.

Za pár dní se nic moc posoudit nedá, ani ta stolice, čili to minimálně dva týdny sledujte a pokuste se dodat vlákninu na probiotika.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 10:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28381
Bydliště: Poděbrady
cestin píše:
tedy opravdu hluboce smekám před Vaším výzkumem a díky, že jste se podělil s ostatními o tuhle zkušenost. běžně jsem SP jakožto energetickou bombu jedl k snídani, ale nějak mi to nefungovalo, tak to možná bude tím poměrem. teď zkoumám, co se mnou provede lehká změna jídelníčku, zařadil jsem více semínek a zdá se, že efekt by nějaký i byl. bohužel jde o celkem enormní množství, takže dlouhodobě by to asi nešlo. respektive tady bych měl otázku na pana Zajíčka, z jakého vlastně důvodu je nevhodné jíst více než 100 gr. semínek za den ?

To je celkem jasné, jde o velice koncentrovaný zdroj bílkovin a tuků, což se snadno předávkuje a nestrávené zbytky pak v těle hnijí a kvasí, což kandidu skvěle živí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 11:27 am 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
děkuji. i když třeba dejme tomu 130 gr. slunečnice má dle flora kalkulačky cca 65 gr. tuku a 35 gr. bílkovin ( + samozřejmě nežádoucích necelých 20 gr. sacharidů), ten tuk je přece potřeba a bílkoviny jsou na jednu dávku taky v normě, je tedy i takové množství nežádoucí ?

ještě mě napadla další věc, jelikž organismus z tuků energii dostává složitěji, kdy vlastně poznám, že mi nějaká ta varianta způsobu podání energie vyhovuje ? za hodinu, za pět ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: úte bře 13, 2012 2:48 pm 
Offline

Registrován: čtv led 05, 2012 11:39 am
Příspěvky: 16
Dobrý den všem, chtěla jsem se zeptat, čím to je, že po jídle, nejčastěji patlanina protože nic jiného kolem 2 měsíců nejím, ve střevech cítím pohyby a zvuky, nadýmám se a prdím, jsem nafouklá -PROBLÉMY TRÁVENÍ PATLANINY JSEM MĚLA ZE ZAČÁTKU UŽÍVÁNÍ, NYNÍ JSOU ZASE ZPĚT) ve střevech cítím pohyby a zvuky, nadýmám se a prdím, jsem nafouklá… je to tím, že jsem kvasinu nakrmila? Co by jste mi doporučili? Už vážně nevím co mám jíst a dělat, vyzkoušela jsem spoustu a zkoušet dál budu,ale to nadýmání je hrozně nepříjemné a díky tomu jsem hodně zlenivěla. Už tři měsíce jsem na protikvasinkové dietě a moc síly mi nedává ba naopak se cítím někdy hodně unavená. Střeva čistím, nyní plánuju játra. Mockrát děkuju za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz