Jarda píše:
Kruhy kolem očí jsou játra, nebo nadledvinky, přičemž u vás bych si dovolil odhadnout to druhé. Dost to souvisí se štítnou žlázou a deficitem jódu, tak se po tom podívejte, vše je zde popsáno.
Tak po dvou mesicich jsem se stale kruhu pod ocima nezbavil, uz nevim, kde by mohlo byt neco spatne.
Na jatra jsem jel ostropestrec + 3JK(nic extra ze me ale nevychazi), nadledvinky a SZ - jod a lekorice(ranni teplota zustava stale stejna tj. 36,3C pri davkovani 2x20kapek/den a skrvna nekdy zmizi do 8hod nekdy ne, coz si myslim, ze by kriticky stav byt taky nemel).
Docetl jsem se, ze ty kruhy muze zpusobit i spatne traveni bilkovin kvuli nedostatku HCL, ten mam ted tyden (kyselinu i Betain HCL) - prvni dny parada, zadne nafoukle bricho a jsem se citil lip. Ted mi prijde, ze ucinek necitim, je mozny, ze jsem to prehnal ze zacatku.
Prave jsem si myslel, ze by tohle mohl byt muj problem, protoze i to zlepseni u more by tomu odpovidalo. No uvidim, jak se to bude vyvijet dal…
Nekdo taky rika, ze spatny stav oci jde od ledvin (s tim bych ale nemel mit asi problem, piju hodne… maximalne problem by mohl delat kofein, piju celkem dost cinske zel. a c. caje). Je mozne, ze kruhy zpusobuje i dlouho koukani do monitoru? Mam takovou praci, kdy pred nim sedim i 10hod.
Diky za odpoved, pane Jardo