Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 26, 2024 1:24 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř bře 14, 2012 10:53 am 

fox píše:
Na tyto otázky (a mnohé další) jsem našel odpovědi ve dvou brožurách :
http://knihy.abz.cz/prodej/na-jedalnom-listku-post (cz verze asi už vyprodali) a

Já jen doplním: česká verze za pouhých 42 Kč je tady: http://www.knihcentrum.cz/na-jidelnim-l ... t/d-22828/

PříspěvekNapsal: stř bře 14, 2012 9:50 pm 

winteer píše:
Další věcí, která mě zajímá, je jídlo řekněme 5. den návratovky. I když se obecně pečivo nedoporučuje, přivodil bych si problémy zakousnutím celozrnného kousku k salátu? Případně doplnít salát bílým jogurtem?

Se svalovou slabostí po půstu nemám žádný zkušenosti, tak ti odpovím aspoň na poslední dotaz.

Pečivo a jakýkoliv věci z mouky se nedoporučujou jíst vůbec, protože mouka patří mezi pět bílých jedů. A jestli do budoucna plánuješ delší půsty, tak drž striktní návratovky, ať se je naučíš. To je opravdu velmi důležitý. Pokud neplánuješ, tak při takhle krátkém půstu by ke konci návratovky ne úplně nevhodný potraviny neměly vadit. Trávení už by mělo bejt dostatečně rozjetý.

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 7:58 pm 

zdar,,
tak som v 6 zo 7 dni,,,,
tak to ze nejem mi nevadi vobec , ale to ze mam malo energie to uz mi vadi trochu .... kazdopadne to uz dokoncim do soboty rana ,, inak je to vp ohdoe celkom ale bez energie je to take, myslel som ze budem mat energie viac,asi to chce dlsi post \":)\") ,, a divne je ze stale citim hlad nie vzdy ale citim

chcem sa spytat :

kedy najskor mozem prijmat tuk ? kokosovy/patlanina , az po navratovke ze?
precital som knihu od Partykovej a ona zacinala na stave ako prve jedlo , pust.cz preferuje naparenu zeleninu , skuslili ste niekto aj aj ?
a posledna vec: cerstve (nenaparene) ovozel az po navratovke alebo ?

Vdaka

P.S. inak ked som 1x kupoval destilku za 80c a potom tu blizko mna za 10centov tak som povedal farmaceutke ze aku maju lacnu, dnes rano mi zavesila ze sa velmi pouziva filter tak musi dvihnut na 50 centov za liter ...( kde to zijem ....)

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 9:22 pm 

laco píše:
zdar,,
tak som v 6 zo 7 dni,,,,
tak to ze nejem mi nevadi vobec , ale to ze mam malo energie to uz mi vadi trochu .... kazdopadne to uz dokoncim do soboty rana ,, inak je to vp ohdoe celkom ale bez energie je to take, myslel som ze budem mat energie viac,asi to chce dlsi post \":)\") ,, a divne je ze stale citim hlad nie vzdy ale citim

chcem sa spytat :

kedy najskor mozem prijmat tuk ? kokosovy/patlanina , az po navratovke ze?
precital som knihu od Partykovej a ona zacinala na stave ako prve jedlo , pust.cz preferuje naparenu zeleninu , skuslili ste niekto aj aj ?
a posledna vec: cerstve (nenaparene) ovozel az po navratovke alebo ?

Vdaka

P.S. inak ked som 1x kupoval destilku za 80c a potom tu blizko mna za 10centov tak som povedal farmaceutke ze aku maju lacnu, dnes rano mi zavesila ze sa velmi pouziva filter tak musi dvihnut na 50 centov za liter ...( kde to zijem ....)

Víc energie mít nebudeš. Tělo ji totiž vyrábí míň a hodně jí soustřeďuje dovnitř na čištění orgánů. Já měl vždycky energie dostatek. Ke konci patnáctky sem lehkým klusem uběhnul asi dva kilometry. Rychlejc sem běžet nemoh, protože sem na to neměl energii, ale pomalej vytrvalostní běh mi nedělal problémy. Cítil sem se na pokraji sil (který prakticky neubývaly), ale do pěti minut v klidu sem byl zas (v rámci možností) plnej sil a necítil sem, že bych předtím podstoupil takovou fyzickou námahou. Během nepůstování pociťuju svalovou únavu dozhodně dělší dobu. Během půstu se snad ani nedostavila. Akorát byl problém s nedostatkem energie.

Správně, v návratovce žádnej tuk. Napařená zelenina je podle mne k žaludku ještě šetrnější a je ideální pro první den krátký návratovky nebo prvních pár dnů při delších půstech. Pak je možný přejít na šťávy a pozdějc na syrovou zeleninu a ovoce. Zeleninovou šťávou v první den návratovky každopádně nic nezkazíš. Po týdenním půstu bys moh syrovou zeleninu tak od třetího dne. Ovoce radši pozdějc.

Napařování chce trošku cviku. Zelenina se musí prohřát tak, aby byla dost měkká, ale zároveň se to nesmí přehnat, abys nezničil živiny (poznáš to tak, že povrch zmatní). Potřebuješ k tomu ale jen hrnec a nějaký sítko. To má doma každej a ne všichni maj mixér nebo pár tisíc na jeho nákup.

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 10:00 pm 

laco píše:
Servus Filip,

nasiel som toto v knihe:

4.7. Fyziologický klid orgánů
Hladovění šetří jednotlivé orgány, zbavuje je běžné zátěže při trávení a kromě toho
odstraňuje překážky při transportu živin do buněk a při odvádění metabolitů z buněk.
Značně se zbavuje pracovní zátěže srdce, trávicí orgány se posilují a mizí poruchy trávení.
Bragg nedoporučuje v zájmu regenerace tlustého střeva provádět při hladovění klystýry.
Naproti tomu podle prof. Nikolajeva a jiných odborníků je potřebné klystýry aplikovat,
zejména na začátku procedur hladovění, kdy organismus je hodně zahleněný a je potřebné
odlehčit jiným odvodním cestám.
Sama jsem se přesvědčila o potřebě aplikovat při hladovění klystýry, i když jsem provedla
dvakrát důkladnou očistu celého organismu. Nahromadění odpadních látek v krevním oběhu
může vyvolat různé potíže a zbytečně komplikovat hladovění.

Nad tou regenerací tlustého střeva (tzn. klid) jsem se právě zamýšlel, ač jsem uvedené zdroje nečetl, nicméně je otázkou, jestli naopak urinové klystýry tu regeneraci ještě neposílí, ale těm střevům takříkajíc nedají spát. I když pokud je střevo zanesené, tak mu stejně pří půstu nedají spát hlavně toxiny, takže ty urinové klystýry tam spíše pasují i v dalších dnech(4,5,6,7 dny atd) - ptal jsem se na ně záměrně. No asi nezbude nic jiného, než to vyzkoušet \":-D\"

Čl. obětuje zdraví,aby vydělal peníze.Pak obětuje peníze,aby získal zpět zdraví.Je tak úzkostlivý ohledně budoucnosti,žesi neužívá přítomnost;následkem čehož nežije v přítomnosti,ani v budoucnosti;žije,jakoby neměl umřít a pak umírá,aniž kdy skutečně žil

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 10:27 pm 

Ja osobne nepovažujem pôst za to najvhodnejšie riešenie detoxikácie organizmu, pokiaľ SKUTOČNE "NEHORÍ POD ZADKOM", ako v prípade rakoviny, AIDS...
Totiž taký základný trojdňový urinový pôst (mám ho za sebou...) je prakticky o 6 dňovom hladovaní... i keď nie v pravom slovazmysle (lebo počas trojdňovej návratovky začne organizmus pracovať inak, ako počas 3 dňového pôstu...), no čo sa týka ubývania svaloviny a telesnej váhy, skutočne je trojdňový pôst s trojdňovou návratkou (celkové množstvo jedla počas 3 dňovej návratovky sa nerovná ani jednej bežnej porcii jedla počas bežných dní nehladovania...) akoby 6 DŇOVÝM NEPRIJÍMANÍM STAVEBNÝCH LÁTOK pre organizmus... To má svoje výhody, ALE aj nevýhody...
Ja, štíhly, no vyšportovaný mladý muž (posilňujem už 4 a pol roka, ale jem 3 krát denne...takže nie som nejak objemný...) som si robil trojdňovú urinovú hladovku s trojdňovou návratovkou pred takmer dvoma rokmi. Výsledok ? Zdravotný som nezaznamenal....ŽIADNY. Hladovku som išiel robiť, lebo som mal poruchu trávenia (psychologického charakteru, no v čase hladovky som bol už mesiac mimo psychického vypätia - totálne mimo neho - zmena pracovného miesta)... ale nič sa ňou nezmenilo... Nepolepšilo sa mi. Akurát som schudol z vtedajších 73kg (teraz mám 79kg) na...65kg pri výške 190cm ... A prečo tak prízvukujem, že som tých 8kg schudol nie z trojdňovej hladovky, ale zo 6 dňovej ? ... Lebo som v podstate hladoval 6 dní, aj keď zvyšné 3 dni už tá hladvka nemala požadovaný účinok... Nie je vari hrsť jedla denne hladovaním ? ... Keby som totiž za 3 dni schudol pri štíhlej postave 8kg, bolo by to dosť ČUDNÉ. Ja som tých 8kg schudol za 6 dní.
Preto chcem týmto príspevkom oznámiť, že keď si niekto chce dať trojdňovú hladovku, nech ráta s tým, že schudne toľko, ako by schudol za 5,5 - 6 dní, lebo návratovka je také minimum, že bude počas nej STÁLE CHUDNÚŤ. ni
Človek by to mal vedieť... Ak má niekto vyšportovanú postavu a NECHCE PRÍSŤ O SVALSTVO (ktoré potom síce podstatne jednoduchšie naberie, ako keby predtým vôbec necvičil, no ale aj tak...), tak tomu odporúčam poobzerať sa po iných postupoch detoxikácie organizmu.
Viete ako som po obyčajnej urinovej trojdňovej hladovke s trojdňovou návratovkou vyzeral ? ... Veľmi zle... Trčali mi z lebky dve veľké oči, 8kg straty zo štíhlej postavy... vtedy by som sa veru nechcel objaviť na kúpalisku... Pre každého jedného človeka čo ma videl, som musel vyzerať horšie, než pred hladovkou. Lebo po nej som bol veľmi chudý. Je jedna skupina ľudí, ktorá po hladovke môže vyzerať lepšie, než pred ňou. Tou skupinou sú poloobézni a obézni ľudia... Tí schudnú časť tuku, a môžu vyzerať lepšie... Ale tí, čo prakticky majú tuku na tele skutočne minimum, tí budú strácať svalovú hmotu, a po hladovke budú vyzerať, akoby prišli z koncentráku... Niekomu je to fuk, niekomu nie. Mne nie.
Nikoho nechcem odhovárať od hladovky, ale ja osobne sa do nej už nepustím... Prečo mám (som štíhlej, ale vyšportovanej postavy) praktizovať taký druh očisty organizmu, po ktorom budem pre opačné pohlavie podstatne menej atraktívny, budem vyzerať pre ľudí všeobecne ako chorý (chudučký = chorý - podľa bežných ľudí, ktorých je 99%), a budem musieť znova naberať svalovú hmotu ?
U mňa si hladovka sympatie nezískala... Jednodňovka je ešte pre mňa v pohode (od rána do večera nič nejesť), ale bez návratovky. Ja nechcem chudnúť svalstvo z tela, a z tváre... To sa už môžem nafarbiť na čierno, spučiť si nos, a zapadnem medzi etiópčanov... po nejakej 14 dňovej hladovke...
Proste si nemyslím, že hladovka je nevyhnutná, to je všetko...

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 11:05 pm 

NOWOCAYN píše:
Ja osobne nepovažujem pôst za to najvhodnejšie riešenie detoxikácie organizmu, pokiaľ SKUTOČNE "NEHORÍ POD ZADKOM", ako v prípade rakoviny, AIDS...
Totiž taký základný trojdňový urinový pôst (mám ho za sebou...) je prakticky o 6 dňovom hladovaní... i keď nie v pravom slovazmysle (lebo počas trojdňovej návratovky začne organizmus pracovať inak, ako počas 3 dňového pôstu...), no čo sa týka ubývania svaloviny a telesnej váhy, skutočne je trojdňový pôst s trojdňovou návratkou (celkové množstvo jedla počas 3 dňovej návratovky sa nerovná ani jednej bežnej porcii jedla počas bežných dní nehladovania...) akoby 6 DŇOVÝM NEPRIJÍMANÍM STAVEBNÝCH LÁTOK pre organizmus... To má svoje výhody, ALE aj nevýhody...
Ja, štíhly, no vyšportovaný mladý muž (posilňujem už 4 a pol roka, ale jem 3 krát denne...takže nie som nejak objemný...) som si robil trojdňovú urinovú hladovku s trojdňovou návratovkou pred takmer dvoma rokmi. Výsledok ? Zdravotný som nezaznamenal....ŽIADNY. Hladovku som išiel robiť, lebo som mal poruchu trávenia (psychologického charakteru, no v čase hladovky som bol už mesiac mimo psychického vypätia - totálne mimo neho - zmena pracovného miesta)... ale nič sa ňou nezmenilo... Nepolepšilo sa mi. Akurát som schudol z vtedajších 73kg (teraz mám 79kg) na...65kg pri výške 190cm ... A prečo tak prízvukujem, že som tých 8kg schudol nie z trojdňovej hladovky, ale zo 6 dňovej ? ... Lebo som v podstate hladoval 6 dní, aj keď zvyšné 3 dni už tá hladvka nemala požadovaný účinok... Nie je vari hrsť jedla denne hladovaním ? ... Keby som totiž za 3 dni schudol pri štíhlej postave 8kg, bolo by to dosť ČUDNÉ. Ja som tých 8kg schudol za 6 dní.
Preto chcem týmto príspevkom oznámiť, že keď si niekto chce dať trojdňovú hladovku, nech ráta s tým, že schudne toľko, ako by schudol za 5,5 - 6 dní, lebo návratovka je také minimum, že bude počas nej STÁLE CHUDNÚŤ. ni
Človek by to mal vedieť... Ak má niekto vyšportovanú postavu a NECHCE PRÍSŤ O SVALSTVO (ktoré potom síce podstatne jednoduchšie naberie, ako keby predtým vôbec necvičil, no ale aj tak...), tak tomu odporúčam poobzerať sa po iných postupoch detoxikácie organizmu.
Viete ako som po obyčajnej urinovej trojdňovej hladovke s trojdňovou návratovkou vyzeral ? ... Veľmi zle... Trčali mi z lebky dve veľké oči, 8kg straty zo štíhlej postavy... vtedy by som sa veru nechcel objaviť na kúpalisku... Pre každého jedného človeka čo ma videl, som musel vyzerať horšie, než pred hladovkou. Lebo po nej som bol veľmi chudý. Je jedna skupina ľudí, ktorá po hladovke môže vyzerať lepšie, než pred ňou. Tou skupinou sú poloobézni a obézni ľudia... Tí schudnú časť tuku, a môžu vyzerať lepšie... Ale tí, čo prakticky majú tuku na tele skutočne minimum, tí budú strácať svalovú hmotu, a po hladovke budú vyzerať, akoby prišli z koncentráku... Niekomu je to fuk, niekomu nie. Mne nie.
Nikoho nechcem odhovárať od hladovky, ale ja osobne sa do nej už nepustím... Prečo mám (som štíhlej, ale vyšportovanej postavy) praktizovať taký druh očisty organizmu, po ktorom budem pre opačné pohlavie podstatne menej atraktívny, budem vyzerať pre ľudí všeobecne ako chorý (chudučký = chorý - podľa bežných ľudí, ktorých je 99%), a budem musieť znova naberať svalovú hmotu ?
U mňa si hladovka sympatie nezískala... Jednodňovka je ešte pre mňa v pohode (od rána do večera nič nejesť), ale bez návratovky. Ja nechcem chudnúť svalstvo z tela, a z tváre... To sa už môžem nafarbiť na čierno, spučiť si nos, a zapadnem medzi etiópčanov... po nejakej 14 dňovej hladovke...

Zdar,

- na 1 strane chapem ze ak si vysoky a chudy nie stihly ( tenky a svalnaty) tak to na psychike moc neprida. ale ak si bol pocas a po poste stihly tak je to vpohdoe ale asi to tak nebolo.,, s tm chudnutim ze aj v navratovke sa chudne je samozrejem pravda,,,,svaly ma nejako netrapia,ak sa clovek vylieci akymkolvek sposob a nieje lenivy a chce mat peknu postavu tak ju mat bude, myslim peknu=stihlu a silnu .. ( ja mam 186 a momentalne 72kg )
- ja som zatial schudol cca 6 kila za 6 dni... na tele vidim trosku zmensene parite ako pred zaciatkom ale nic zvlastne,,dufam ze to nieje len voda ale aj tuk, tuk velmi nemusim :> ,,kazdopadne zdravotne ucinky pri 3 dnovom poste ktory si robil iba 1x, asi velmi nemozes cakat ( hovorim cisto teoriu z knih :> ) , niekto kto robi posty pravidelne asi ti povie viac..

ja chcem celkovo ocistit telo ale hlavne travenie,,aj ked po precitani x stran, mi prijde celkom dolezite mat zrovnane prvky v tele ktore podporuju to travenie a organy a bez toho asi clovek fatk nemoze fungovat normalne..uvidime \":)\"

teraz sa citim uplne v pohode,energia je,akurat pracujem ..
avsak zacinam citit hrdlo asi ocista,,uvidime cez vikend....

vravim keby mam viac energie tak je to celkom v pohode, inak povedanie nieje to celkom easy :> ,jedlo ma nesere ze nejem, stale ked sa nieco vo mne pohne tak sa potesim ze sa nieco cisti atd.... chcel by som dat 21 ,ale necham to na neskor ...kebyze mam volno tak na chate sa da v pohode ale v praci a tie trapne kecy okolo pocuvat a tiez doma nepomahaju teda no ,ale klada na nich :>

tak zatim

Naposledy upravil laco dne čtv bře 15, 2012 11:31 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2012 11:13 pm 

[quote="Xeelee":21ynrqgr]Správně, v návratovce žádnej tuk. Napařená zelenina je podle mne k žaludku ještě šetrnější a je ideální pro první den krátký návratovky nebo prvních pár dnů při delších půstech. Pak je možný přejít na šťávy a pozdějc na syrovou zeleninu a ovoce. Zeleninovou šťávou v první den návratovky každopádně nic nezkazíš. Po týdenním půstu bys moh syrovou zeleninu tak od třetího dne. Ovoce radši pozdějc.

Napařování chce trošku cviku. Zelenina se musí prohřát tak, aby byla dost měkká, ale zároveň se to nesmí přehnat, abys nezničil živiny (poznáš to tak, že povrch zmatní). Potřebuješ k tomu ale jen hrnec a nějaký sítko. To má doma každej a ne všichni maj mixér nebo pár tisíc na jeho nákup.[/quote:21ynrqgr]
Jo diky moc za info \</div

PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2012 1:13 am 

NOWOCAYN píše:

Třídenní půst je jen taková příprava na půst. Sám o sobě má zanedbatelnej účinek, pokud ho pravidelně neopakuješ. Navíc tys ani nedržel půst, protože během něj je potřeba pít jen voda, nejlíp destilka. Ze začátku hmotnost ubývá rychle, ale postupně se to dost zpomaluje, pokud nemáš nadváhu a tělo ji nepotřebuje shodit.

Půst je nejúčinnější a nejextrémnější způsob detoxikace. To že se ti nelíbí kvůli tomu, že díky němu ztratíš svalovou hmotu na tom nic nezmění. Přijde mi, že jen hledáš důvod proč to nefunguje, abys moh hledat jiný způsoby jak se pročistit a moh si říct, že tohle byl omyl. Pokud změníš názor, tak bych ti doporučil nejdřív si půsty pořádně nastudovat. Tohle je jen histerický odsouzení něčeho s čím nemáš vůbec žádnou zkušenost a o čem prakticky nic nevíš.

Musíš si srovnat priority. Zdá se mi, že se moc fixuješ na svou vizáž, tedy hlavně na vypracovanou figuru.

PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2012 10:06 am 

Xeelee píše:
Musíš si srovnat priority. Zdá se mi, že se moc fixuješ na svou vizáž, tedy hlavně na vypracovanou figuru.

Priority mám zrovnané.... Osobne nepoznám nikoho, kto si robí toľko detoxikácií ako ja, a kto sa tak zaoberá stravovaním, ako ja... A áno, fixujem sa aj na svoju vizáž. Na tom nie je nič zvláštne, ak som si vybudoval za vyše 4 roky peknú postavu, a nechcem o ňu prísť pôstom. Práve preto využívam všetky ostatné detoxikácie, a hladovku vynechávam.
To je asi všetko, čo k tomu chcem napísať... \":)\"

PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2012 3:51 pm 

tak dnes sa citim asi najlepsie za cely post,,,asi uz zacina poriadne pracovat vnutorne spalovanie,,kazdopadne ma dost silno zacinaju boliet horne dasna na dotyk jazykom \":)\"
aj hlad pominul aj energie viac,,zajimave :>

no 2 den navratovky,,, to dasno (horne smerom do zadu.) boli teda riadne, trochu aj opuchlo ... neviete co to je ?

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 10:34 pm 

Ahoj, nerad to tady zasviňuji zbytečnými příspěvky, ale nevím kde jinde se zeptat. Mám za sebou první sedmičku vč. návratovky (kterou jsem vydržel "jen" 6 dní, snad to není velký problém). Dneska první jednička po sedmičce, a oproti jakékoliv jedničce kdykoliv předtím jsem skoro ani nezpozoroval, že jsem nejedl. Je to příznak toho, že její účinnost je nižší než dříve, nebo tím, že je tělo čistější? Vím, že jednička není půst, ale při pravidelném držení má celkem solidní očistné účinky, ne?

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 10:55 pm 

[quote="winteer":2j9roil0]Ahoj, nerad to tady zasviňuji zbytečnými příspěvky, ale nevím kde jinde se zeptat. Mám za sebou první sedmičku vč. návratovky (kterou jsem vydržel "jen" 6 dní, snad to není velký problém). Dneska první jednička po sedmičce, a oproti jakékoliv jedničce kdykoliv předtím jsem skoro ani nezpozoroval, že jsem nejedl. Je to příznak toho, že její účinnost je nižší než dříve, nebo tím, že je tělo čistější? Vím, že jednička není půst, ale při pravidelném držení má celkem solidní očistné účinky, ne?[/quote:2j9roil0]
podla knih ano, pravidelne 1 dnove maju ucinok, a tiez psychlogicky , ja ked som po 3jke dal 1tku tak bola uplne v pohode, v piatok koncim navratovku 7micky a myslim ze ked dam 1 tak to bude lazoplazo ..
niekde vyssie som dal link na knihu o poste, kratka (200stran) tak ak sa ti chce citat \</div

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 11:02 pm 

[quote="laco":1tzcp8jz]
podla knih ano, pravidelne 1 dnove maju ucinok, a tiez psychlogicky , ja ked som po 3jke dal 1tku tak bola uplne v pohode, v piatok koncim navratovku 7micky a myslim ze ked dam 1 tak to bude lazoplazo ..
niekde vyssie som dal link na knihu o poste, kratka (200stran) tak ak sa ti chce citat \</div

PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 11:24 pm 

[quote="winteer":glccungk]Ahoj, Partykovou mám přečtenou, ale děkuji. Moje jedničky po trojce byly standardní jako vždy, ale teď po sedmičce opravdu v podst. jakoby se nechumelilo. Co se týče půstů, držím pondělky, ale občas kvůli okolnostem změním den. Sedmičku jsem začal v neděli, v pondělí začátek návratovky a v sobotu už k obědu malé porce normálního jídla - neodolal jsem:([/quote:glccungk]
aha, no myslim ze to je v pohode, ja planujem tiez v piatok po praci si dat doma vyrobeny jogurt(miesto kefiru) , aj ked navratovku som zacal v sobotu rano ..
no snad ti daju vediet skusenejsi radu ohladne 1ciek \</div

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]