NOWOCAYN píše:
Ja osobne nepovažujem pôst za to najvhodnejšie riešenie detoxikácie organizmu, pokiaľ SKUTOČNE "NEHORÍ POD ZADKOM", ako v prípade rakoviny, AIDS...
Totiž taký základný trojdňový urinový pôst (mám ho za sebou...) je prakticky o 6 dňovom hladovaní... i keď nie v pravom slovazmysle (lebo počas trojdňovej návratovky začne organizmus pracovať inak, ako počas 3 dňového pôstu...), no čo sa týka ubývania svaloviny a telesnej váhy, skutočne je trojdňový pôst s trojdňovou návratkou (celkové množstvo jedla počas 3 dňovej návratovky sa nerovná ani jednej bežnej porcii jedla počas bežných dní nehladovania...) akoby 6 DŇOVÝM NEPRIJÍMANÍM STAVEBNÝCH LÁTOK pre organizmus... To má svoje výhody, ALE aj nevýhody...
Ja, štíhly, no vyšportovaný mladý muž (posilňujem už 4 a pol roka, ale jem 3 krát denne...takže nie som nejak objemný...) som si robil trojdňovú urinovú hladovku s trojdňovou návratovkou pred takmer dvoma rokmi. Výsledok ? Zdravotný som nezaznamenal....ŽIADNY. Hladovku som išiel robiť, lebo som mal poruchu trávenia (psychologického charakteru, no v čase hladovky som bol už mesiac mimo psychického vypätia - totálne mimo neho - zmena pracovného miesta)... ale nič sa ňou nezmenilo... Nepolepšilo sa mi. Akurát som schudol z vtedajších 73kg (teraz mám 79kg) na...65kg pri výške 190cm ... A prečo tak prízvukujem, že som tých 8kg schudol nie z trojdňovej hladovky, ale zo 6 dňovej ? ... Lebo som v podstate hladoval 6 dní, aj keď zvyšné 3 dni už tá hladvka nemala požadovaný účinok... Nie je vari hrsť jedla denne hladovaním ? ... Keby som totiž za 3 dni schudol pri štíhlej postave 8kg, bolo by to dosť ČUDNÉ. Ja som tých 8kg schudol za 6 dní.
Preto chcem týmto príspevkom oznámiť, že keď si niekto chce dať trojdňovú hladovku, nech ráta s tým, že schudne toľko, ako by schudol za 5,5 - 6 dní, lebo návratovka je také minimum, že bude počas nej STÁLE CHUDNÚŤ. ni
Človek by to mal vedieť... Ak má niekto vyšportovanú postavu a NECHCE PRÍSŤ O SVALSTVO (ktoré potom síce podstatne jednoduchšie naberie, ako keby predtým vôbec necvičil, no ale aj tak...), tak tomu odporúčam poobzerať sa po iných postupoch detoxikácie organizmu.
Viete ako som po obyčajnej urinovej trojdňovej hladovke s trojdňovou návratovkou vyzeral ? ... Veľmi zle... Trčali mi z lebky dve veľké oči, 8kg straty zo štíhlej postavy... vtedy by som sa veru nechcel objaviť na kúpalisku... Pre každého jedného človeka čo ma videl, som musel vyzerať horšie, než pred hladovkou. Lebo po nej som bol veľmi chudý. Je jedna skupina ľudí, ktorá po hladovke môže vyzerať lepšie, než pred ňou. Tou skupinou sú poloobézni a obézni ľudia... Tí schudnú časť tuku, a môžu vyzerať lepšie... Ale tí, čo prakticky majú tuku na tele skutočne minimum, tí budú strácať svalovú hmotu, a po hladovke budú vyzerať, akoby prišli z koncentráku... Niekomu je to fuk, niekomu nie. Mne nie.
Nikoho nechcem odhovárať od hladovky, ale ja osobne sa do nej už nepustím... Prečo mám (som štíhlej, ale vyšportovanej postavy) praktizovať taký druh očisty organizmu, po ktorom budem pre opačné pohlavie podstatne menej atraktívny, budem vyzerať pre ľudí všeobecne ako chorý (chudučký = chorý - podľa bežných ľudí, ktorých je 99%), a budem musieť znova naberať svalovú hmotu ?
U mňa si hladovka sympatie nezískala... Jednodňovka je ešte pre mňa v pohode (od rána do večera nič nejesť), ale bez návratovky. Ja nechcem chudnúť svalstvo z tela, a z tváre... To sa už môžem nafarbiť na čierno, spučiť si nos, a zapadnem medzi etiópčanov... po nejakej 14 dňovej hladovke...
Proste si nemyslím, že hladovka je nevyhnutná, to je všetko...
Zdar,
- na 1 strane chapem ze ak si vysoky a chudy nie stihly ( tenky a svalnaty) tak to na psychike moc neprida. ale ak si bol pocas a po poste stihly tak je to vpohdoe ale asi to tak nebolo.,, s tm chudnutim ze aj v navratovke sa chudne je samozrejem pravda,,,,svaly ma nejako netrapia,ak sa clovek vylieci akymkolvek sposob a nieje lenivy a chce mat peknu postavu tak ju mat bude, myslim peknu=stihlu a silnu .. ( ja mam 186 a momentalne 72kg )
- ja som zatial schudol cca 6 kila za 6 dni... na tele vidim trosku zmensene parite ako pred zaciatkom ale nic zvlastne,,dufam ze to nieje len voda ale aj tuk, tuk velmi nemusim :> ,,kazdopadne zdravotne ucinky pri 3 dnovom poste ktory si robil iba 1x, asi velmi nemozes cakat ( hovorim cisto teoriu z knih :> ) , niekto kto robi posty pravidelne asi ti povie viac..
ja chcem celkovo ocistit telo ale hlavne travenie,,aj ked po precitani x stran, mi prijde celkom dolezite mat zrovnane prvky v tele ktore podporuju to travenie a organy a bez toho asi clovek fatk nemoze fungovat normalne..uvidime
teraz sa citim uplne v pohode,energia je,akurat pracujem ..
avsak zacinam citit hrdlo asi ocista,,uvidime cez vikend....
vravim keby mam viac energie tak je to celkom v pohode, inak povedanie nieje to celkom easy :> ,jedlo ma nesere ze nejem, stale ked sa nieco vo mne pohne tak sa potesim ze sa nieco cisti atd.... chcel by som dat 21 ,ale necham to na neskor ...kebyze mam volno tak na chate sa da v pohode ale v praci a tie trapne kecy okolo pocuvat a tiez doma nepomahaju teda no ,ale klada na nich :>
tak zatim