Vševěd píše:
Nerad se vměšuji do téhle diskuse, obzvlášť, když jsem se zařekl, že už sem nebudu přispívat
Modelová situace: mám candidu, ráno vstanu, sním banán a za půl hodinky už budu mít břicho jako balón, bude ze mně chodící sud na kvas,
v krvi budu mít alkohol, který vyrobila moje kvasinka z banánu a cukru obsaženého v něm.
Otázka za deset miliónů: Co se stane, když ten banán nebude jeden, ale budu v tom pokračovat od rána do večera? Potom se to zlomí? Najednou
se to obrátí a tělo začne fungovat jinak?
Může mi to prosím někdo vysvětlit? Já vám to vysvětlit můžu, kvasinka ve střevech bez přístupu vzduchu dělá z cukru alkohol, stejně jako se to děje
u lidí na vesnici, když dávají do sudu přezrálé ovoce, potom tam zabrání přístupu vzduchu a přidají tam kvasinky, aby ovoce vykvasilo na alkohol.
Neargumentujte mi Grahamem, je to šarlatán, který se sám živí tukem a argumentuje svojí pracovní vytížeností

Dělá to co všichni,
když chcete být slavní, musíte si vymyslet svoji vlastní teorii, úplně postavenou na hlavu a potom ji propagovat, najde se dost bláznů, kteří jí
uvěří... pan Jarda tady občas tvrdí, že ovoce se stráví ještě dřív než dojde do střeva ke kvasince, to je hrozně krásné, nedávno jsem byl v nemocnici,
dali mi infuzi rozpuštěnou v glukóze, šla rovnou do krve, takže by teoreticky vůbec neměla candidu živit - co se nestalo: za hodinu jsem byl opuchlý
a nadmutý jak cepelín... jak je to možné? Ke candidě se to přece vůbec nemohlo dostat

Vítej zpátky a díky za tvůj příspěvek.
Z tohoto pohledu máš nepochybně pravdu a lze to těžko rozporovat. U člověka s pokročilou kandidozou, ke které je často připojené rozhozené trávení a další problémy bude téměř určitě po banánu a cukrech obecně takto reagovat, Já jsem toho také důkazem.
To co mne zajímá a to co si myslím že stojí za pořádné prozkoumání je, jestli systémové a dlouhodobé podávání živé stravy plné vitamínů, minerálů, enzymů a kyslíku může časem zvrátit tento proces, obnovit trávení, obnovit rovnováhu v těle a zajistit, že tělo už nebude reagovat způsobem, kterým reagovalo dosud. Tedy že časem nebude přírodní cukr tvořit problém.
Je v tom přeci logika. Plody které rostou všude kolem nás byly a jsou zcela přirozenou stravou, kterou jsme jedli od nepaměti. Problém tedy nemůže být v jablku, hrušce či banánu. Tyto sami o sobě nemají tu moc přinést do těla candidu. Problém je v nás - v našem rozhozeném imunitním systému, v tom že někde ve vývoji jedince anebo spíše v rámci jeho vývoje v tomto prostředí se rozhodila přirozená rovnováha a pomátly se přirozené mechanismy.
A tady si myslím že klasická nízkosacharidková dieta obvzláště zaměřená na sýry, maso a vejce není a nemůže být systémovým řešením problému. A ty jsi toho důkazem. 5 let na této dietě s výsledkem že jsi stále prolezlý kandidou skrz naskrz ... . Tohle funguje jako opatření pro potlačení kritického stavu a projevů ne jako řešení problému - toť můj náhled.
Tedy vrátím se k původní myšlence:
"Je možné, aby člověk s pokročilou kandidozou, kterému nepochybně jednorázová nebo krátkdobá konzumace ovoce bude působit značné problémy, tyto problémy překonal a ve střednědobém nebo dlouhodobém horizontu restartoval své přirozené mechanismy - tělesné díky konzumaci přirozené stravy a své mechanismy psychické a duševní, díky práci ve své vnitřní sféře"?"Tohle se domnívám, že je klíčová otázka k zodpovězení. Pavel si na základě své zkušenosti myslí že ne. Ty tohle podle diskuzí které jsme vedli považuješ také za spíše scifi (i když zcela jsi to nevyloučil a výsledek tohoto tě zajímá - možná i proto jsi se sem znovu připojil?). Na druhou stranu jsou prokazatelně lidé, kterým tento postup fungoval výrazně, nebo alespoň problém nezhoršoval.
Doufám, že se nás do tohoto testu pustí co nejvíce, pokud možno bez předsudků a emocí tak, abychom mohli objektivně říci jaká je realita.