sýkorka píše:
Jani,děkuji,již jsem si vyhledala,kde mohu semínka chio koupit v Č.Budějovicích.Díky.Chtěla jsem se jewště zeptat,Vy máte zřejmě nízký tlak,m ale já má KOLÍSAVÝ, a nyní v poslední době se mi dosti ZVYŠUJE.Ráno vezmu tabletku na snížení tlaku,tlak se během dne trochu sníží,někdy do normálu,někdy méně ale odpoledne se už zase začně zvyšovat,a tak musím vzít opět další tabletku na snížení tlaku.Prostě tento kolísavý tlak se opravdu hůře dává "dopořádku".Myslíte,že by mi v tom mohla semínka chio pomoci,aby se mi tlak upravil do normálu?Děkuji a přeji hezké a sluneční odpoledne a také pěkný a pohodový víkend.
Majko, já ti bohužel nejsem schopná říct, zda chio semínka pomůžou, zdraví není o jednom zázračném semínku nebo čajíku a hlavně ne o lécích a např. zázracích. Mně kdysi vnucovali mudrlanti několik léků - asi 9-11, nevím přesně, s tím, že nemůžu žádný vysadit, všechny byly dle nich důležité k mému přežívání, no jsem nyní na třech a žiju, ale musela jsem především upravit hodně stravu ( vysadit 5 jedů ) neřešila jsem celkem žádný orgán jako takový, ale vše jako celek, nezajímaly mě diagnosy, které mi mudrcové vnucovali, úprava stravy, změna živ. stylu dala dopořádku většinu problémů ( ale ne všechny úplně ). Měla jsem úděsnou kandidu, ale nikdy jsem si nevážila, jak se zde doporučuje, kolik sním bílkoviny a tuků.... jedla jsem ovoce, žádná bezsacharidová dieta mě netížila, po půl roce jsem si jen tak náhodu všimla, že jsem bez potíží, že kandida se nějak stáhla sama a žijeme dosud v symbioze a to jsem kolikrát zblafla klidně sklenku medu během 5ti dnů, tet´ už mě chut na sladké neláká, stačí mi ovocný talíř a mám sladkého dost. Na povzbuzení si dělávám do vody jablečný ocet, jod a med, to je ňamka a dobře se po ní spí ( pokud mám náladu se vyspat ) nebo mě naopak po ránu pěkně nahodí. Z vlákna aft v puse jsem docela paf, kdy tam jistý RaDu píše o svých problémech, uvádí svůj jídelníček ( na moji žádost ), který je prakticky obdobný s mým, já mám jen to vařený jídlo na oběd, on na večeři - to bych jediné přehodila,aby trávení v noci odpočívalo, ale přesně si dovedu představit, co by například u mě následovalo, pokud bych snížila dle doporučení příjem stravy, u mě by to nahodilo závratě a rozhodilo srdíčko - tot´ má zkušenost, musím si hlídat čas jídla, byt by to měla být jen ovocná štáva, ale i její vynechání by mi způsobilo slabost. Kdysi jsem držívala měsíční půsty ( novoluní, uplněk ), vždy v pohodě, jednou i tři dny,ale co jsem nyní na takovéto úpravě stravy, bohužel i po půldenním půstu jsem pak totálně rozhozená a nevím, čím to je, vpodstatě mě to ani moc nezajímá, takto mi to vyhovuje, co jsem tam RaDu doporučila mám z vlastní zkušenosti. Není snad týden, kdy bych nejela nějakou kůru, nějaké doporučení, tet se například chystám na kůru s dýnovými semínky a ricinem, kterou jsem získala na jiném foru a díky za ni. Hledám, zkouším, studuji, ale nehodlám být otrokem nějakých výpočtů a bádání, co přitom sníženém množství ještě mohu a nemohu - bez pěti jedů si dám kdykoliv cokoliv a funguje to. Za velké zázraky považuji živou a mrtvou vodu, kokosový olej, zelený jíl ...... prostě všechno, co jsem zatím zkusila a mělo kladný efekt. Psychika je také samozřejmě důležitá, pohoda a zázemí, podpora okolí, ale dle mých možností a zkušeností se dá tělo opravit i bez tohoto - opět vlastní zkušenost. Mě stačilo se naprogramovat na proces uzdravování.
K dietě Johany Budwig bych se ohledně tlaku také nevyjadřovala, základní myšlenka je o jakýchsi elektronech ...... což se prakticky ignoruje, člen pv33 sem dával dost odkazů i na zahraniční servry ( možno použít google ), ten, kdo si přečte základní myšlenku této diety musí pochopit, bohužel zde se pořád omýlá nějaká sirná patlanina, která má občas pramálo společného s původním protokolem J.Budwig.
V závěru bych se přikláněla k zásadní věci a tou je čištění a neustálá detoxikace organismu, po nějaké době, kdy je relativně organismus po úpravě stravy a očistách v pořádku si člověk může dovolit se " občas " i spráskat nějakým potravinovým svinstvem ( i když moje teorie je " proč bych to dělala " ), ale následně je opět nutná velká očista .....