NOWOCAYN píše:
Ono napríklad to "Tesco Organics" (ja som myslel Tesco tradičné, to je to v tom papierovom "vedierku")... chutí na míle vzdialene od domáceho masla.... "Tesco tradičné" maslo sa domácemu približuje. Obe však prešli pasterizáciou, a "Tesco Organics", aj keď bude "čistejšie", podľa mňa môže byť výrobným postupom viac znehodnotené... A je celkom možné, že tiež je mrazené - na rozdiel od "Tesco tradičné", ktoré rozhodne nemrazia + je vyrobené aspoň ako-tak tradične, a to minimálne z dôvodu, že zmäkne oveľa rýchlejšie v izbovej teplote, než "Tesco Organics"... Ak by som to zobral trochu pritiahnuté za vlasy, tak "Tesco tradičné" mi pripomína čerstvo vytlačenú šťavu z hypermarketovej mrkvy (aj keď je pasterizované, ale ako vravím, pritiahnuté za vlasy...), a "Tesco Organics" mi pripomína bio šťavu, ale pasterizovanú - zbavenú enzýmov (šťavy sa pijú hlavne pre enzýmy...).
Neviem si pomôcť, ale to "Tesco Organics"... zaujímalo by ma, čím chovajú tie kravy... Veď to maslo chutí ako Rajo a podobne - a to sú síce kvalitnejšie maslá než nejaké "šunty", ale... od Bio majú ďaleko...
V každom prípade 1,29 (niekedy aj 1,35) € za výsledných 100g ghí... nedám... Hoci by to bolo v Bio kvalite...
Bio kvalita by mohla zabezpečiť viac prirodzených vitamínov... Ale... JA NEVIEM, prečo "Tesco Organics" robí zo svojho masla taký "cukrík"... Zaujímal by ma postup, akým to maslo robili... že chutí tak "čistene a arómy zbavene", ako ostatné maslá, ale predsa len trošku špecificky inak - no úplne inak, než domáce maslo...
Ale to se pořád bavíme o kvalitě másla před přepuštěním, ne o kvalitě přepuštěnýho másla, viz moje reakce na ravina. Dokážeš potvrdit nebo vyvrátit něco z toho na co se tam ptám?
NOWOCAYN píše:
Nemám dojem, že by dlžka jeho trávenia bola odlišná od trávenia bežného masla... ... A to Ghí mi stále príde trochu ako sci-fi (zajtra prvý krát ochutnám...)... ale to že mi tak príde už rozoberať nebudem... Ešte tak záverom... Všetko je pritiahnuté za vlasy... Aj jeho desiatky účinkov, až vyznieva, že je zázračné... Na druhej strane aj taký Rybí tuk rozhodne nie je na škodu (vysokočistený), ale.... človek veľmi tie účinky "nezachytí", pokiaľ si nelieči napríklad zničené zuby, kosti, a podobne... V každom prípade - aj Ghí, aj rybí tuk, aj olivový, kokosový olej... sa predávajú lepšie, keď sa im pripíšu desiatky pozitívnych vlastností (
ktoré možno aj existujú, ale
pokope len v dokonale čistom organizme... - a to si teda overí jeden z milióna...
)...namiesto piatych, šiestich... reálne badateľných...
Dojmy... Jak člověk může poznat, že už je potrava strávená? Podle mne se to poznat nedá, ale jestli jo, tak by to bylo super.
U nejlíp stravitelnýho tuku vůbec by se dalo rychlejší strávení předpokládat.
Říká ti něco ájurvéda? V Indii pomocí ghí ájurvédští doktoři léčí lidi. Já těm popisovanej účinkům věřím a dávaj mi smysl.
_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin:
download /
online /
kompletní sakulovaPoužívejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!