Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 9:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv zář 08, 2011 7:20 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, vitamínov a minerálov je v živočíšnych potravinách a tukoch dosť. Nesúhlasím s názorom, že keď sa vajíčka či mäso uvaria, tak ich minerály sú nepoužieľné. A nesúhlasím ani s prekyslením, nakoľko prekyslenie by vznikalo len vtedy, keby som súčasne s taký množstvom tukov konzumoval denne nejakých 250 a viac gramov sacharidov. Lenže ja sa vždy zmestím do 100g / deň.
Sacharidy sú v určitom množstve nevyhnutné aj pre tých, ktorí berú energiu z tukov... keby som nejedol sacharidy, môžem si vykopať hrob... a to sa týka aj tých, čo fungujú na sacharidoch, z ktorých čerpajú energiu. Tí zase tiež nemôžu fungovať bez tukov, ale im treba omnoho menej tukov, než mne.
V takom kozom syre je skutočne dosť vitamínov a minerálov, rovnako aj v domácej slanine (obe sa nevaria, i keď slaninu si rád uvarím, asi každý druhý krát), a aj v ostatnej varenej strave. A keby NÁHODOU (čo som si istý že tak nie je) neboli funkčné minerály vo varenom mäse (ja ho varím len vo vode) či vajíčkach (na masle, niekedy na masti či slanine), tak mám od vás minerály vo forme chloridov, ktoré užívam. Už ale nie každý deň, ale každý druhý deň. Tak som sa rozhodol. Ďakujem Vám za tie minerály. Hlavne jód a kremík z bieleho ílu mi urobili riadnu službu. \":wink:\"

V něčem vám musím dát za pravdu, ovšem třeba s tím překyselením to tak jednoznačné není a co se týká tuků, tak velice záleží o jaké tuky půjde, protože jinak si může člověk snadno zadělat na velké problémy.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 30, 2012 10:33 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Už to mám vybavené, v stredu idem na odber krve ku mojej doktorke (a ďalší deň aj stolica a moč - neviem načo, asi sa to dá len v rámci preventívnej prehliadky, ak za to nechcem platiť...)... Mohol som ísť aj v pondelok ráno rovno do laboratória, ale testy sa vyhodnocujú aj tak až v piatok, a musel by som platiť 14€ za to.
Budú diagnostikovať celkový cholesterol, aj LDL/HDL, triracylglyceroly...
Potom to napíšem do vlákna o vysokotukovej & nízkosacharidovej (ale nie ketózovej, lebo obsah sacharidov je 80-100g, a pri tom ketóza NEHROZÍ...) strave s tým, aký mám cholesterol po 14-tich mesiacoch takého stravovania sa...

Výsledok tu zverejním. Sám som zvedavý.... Tak či tak, cítim sa najlepšie za celý život.
\":)\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát bře 30, 2012 3:14 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN píše:
Už to mám vybavené, v stredu idem na odber krve ku mojej doktorke (a ďalší deň aj stolica a moč - neviem načo, asi sa to dá len v rámci preventívnej prehliadky, ak za to nechcem platiť...)... Mohol som ísť aj v pondelok ráno rovno do laboratória, ale testy sa vyhodnocujú aj tak až v piatok, a musel by som platiť 14€ za to.
Budú diagnostikovať celkový cholesterol, aj LDL/HDL, triracylglyceroly...
Potom to napíšem do vlákna o vysokotukovej & nízkosacharidovej (ale nie ketózovej, lebo obsah sacharidov je 80-100g, a pri tom ketóza NEHROZÍ...) strave s tým, aký mám cholesterol po 14-tich mesiacoch takého stravovania sa...

Výsledok tu zverejním. Sám som zvedavý.... Tak či tak, cítim sa najlepšie za celý život.
\":)\"

když mi bylo jako tobě, cítil jsem se každý den nejlíp za celý život \":wink:\"

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob bře 31, 2012 7:04 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
NOWOCAYN píše:
Už to mám vybavené, v stredu idem na odber krve ku mojej doktorke (a ďalší deň aj stolica a moč - neviem načo, asi sa to dá len v rámci preventívnej prehliadky, ak za to nechcem platiť...)... Mohol som ísť aj v pondelok ráno rovno do laboratória, ale testy sa vyhodnocujú aj tak až v piatok, a musel by som platiť 14€ za to.
Budú diagnostikovať celkový cholesterol, aj LDL/HDL, triracylglyceroly...
Potom to napíšem do vlákna o vysokotukovej & nízkosacharidovej (ale nie ketózovej, lebo obsah sacharidov je 80-100g, a pri tom ketóza NEHROZÍ...) strave s tým, aký mám cholesterol po 14-tich mesiacoch takého stravovania sa...

Výsledok tu zverejním. Sám som zvedavý.... Tak či tak, cítim sa najlepšie za celý život.
\":)\"

Tak na tohle jsem taky zvědavej.Prosimtě chci se tě zeptat proč tam v té dietě máš těch sacharidů tolik?Kvasniewsky doporučuje kolem 50ti gramů ne?A proč máš tolik těch tuků?Kvůli zachování poměru k bílkovinám?Nebo to má jiný důvod?A ještě se chci zeptat jestli používáš jedlou sodu nebo nějaké odkyselovače nebo ti funguje PH i bez toho.
Já držím něco podobného ale spíš jsem vsadil na protirakovinovou dietu dr.F.Coye takže nedávám tolik tuku,jen asi 200g a sacharidů mám asi jako ty a bílkovin taky.Možná kdyby ti našli v krvy něco špatnýho tak by to pro tebe byl dobrej způsob na co přejít.
Ahoj!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 9:33 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Pavel Veselý píše:
Tak na tohle jsem taky zvědavej.Prosimtě chci se tě zeptat proč tam v té dietě máš těch sacharidů tolik?Kvasniewsky doporučuje kolem 50ti gramů ne?A proč máš tolik těch tuků?Kvůli zachování poměru k bílkovinám?Nebo to má jiný důvod?A ještě se chci zeptat jestli používáš jedlou sodu nebo nějaké odkyselovače nebo ti funguje PH i bez toho.
Já držím něco podobného ale spíš jsem vsadil na protirakovinovou dietu dr.F.Coye takže nedávám tolik tuku,jen asi 200g a sacharidů mám asi jako ty a bílkovin taky.Možná kdyby ti našli v krvy něco špatnýho tak by to pro tebe byl dobrej způsob na co přejít.
Ahoj!

Ahoj,
Sám Kwasniewski priznal, že sa v obsahu sacharidov mýlil... Mali by byť MINIMÁLNE od 72g (to už stačí), do tých 100g (a aj týc 120g by nevadilo, ale načo ísť ku hranici...radšej tých 90-100g...). Tento názor overil v praxi - prebral ho od Dr. Lutza.
Čo sa týka tukov, konzumujem ich toľko preto, lebo ak by som ich konzumoval napr. 250g, tak by som chudol... a to mne rozhodne netreba, keďže som štíhly...(i keď vypracovaný...). \":)\"
Jedlú sódu nepoužívam orálne, jedine do kúpeľa, a to nie ako prevenciu pred prekyslením (ani som si nemeral pH, mám v tom chaos... lebo Malachov píše o moči ako o kyslej tekutiine, a Jarda ako o zásaditej...)... Ale - zuby sa mi vôbec nekazia a nemám ani príznaky prekyslenia, ani vyrážky, a to som na tejto strave už 14 mesiacov...
Ja si nemôžem "dovoliť" konzumoať len 200g tuku, lebo... by som hneď podstatne schudol... Budujem svaly, mám výšku 190cm, pre mňa je ideálnejších tých 400-450g tuku. Veď on sa aj tak premieňa na energiu, a navyše živočíšny tuk šetrí pečeň (ak sa nekonzumuje k nemu množstvo sacharidov), tak aj preto sa neobávam cholesterolu... \":)\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 2:48 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Díky,tím jsi mi trochu pomohl.Sacharidy tedy používáš jako jedno jídlo denně nebo si to nějak rozděluješ?Psal jsi někde že používáš mrkvovou šťávu a rýži,proč zrovna je a v kterou denní dobu je konzumuješ?Já osobně bych vybíral spíše pomalejší sacharidy třeba v podobě luštěnin.U mrkvové šťávy a rýže bych se bál že mi to rozhoupe inzulín a ten pak dokáže ve spojení s tuky nadělat ty pravé škody.Možná se ale pletu a jeden hodinový výkyv inzulínu denně je méně nebezpečný než postupné uvolňování sacharidů z luštěnin.Tohle by chtělo zkonzultovat s nějakým odborníkem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 3:37 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Pavel Veselý píše:
Díky,tím jsi mi trochu pomohl.Sacharidy tedy používáš jako jedno jídlo denně nebo si to nějak rozděluješ?Psal jsi někde že používáš mrkvovou šťávu a rýži,proč zrovna je a v kterou denní dobu je konzumuješ?Já osobně bych vybíral spíše pomalejší sacharidy třeba v podobě luštěnin.U mrkvové šťávy a rýže bych se bál že mi to rozhoupe inzulín a ten pak dokáže ve spojení s tuky nadělat ty pravé škody.Možná se ale pletu a jeden hodinový výkyv inzulínu denně je méně nebezpečný než postupné uvolňování sacharidů z luštěnin.Tohle by chtělo zkonzultovat s nějakým odborníkem.

Čau. Každý deň mám jedno jedlo pozostávajúce z varenej strukoviny (namočenej buď vo vode s cítrónom, alebo vo vode so sódou bikarbónou - rozhodne ale nekonzumujem fazuľu...) - cca 100g v surovom stave = takých 60g sacharidov - najčastejšie na raňajky...
Šťava (30-40g sacharidov, podľa množstva a druhu zeleniny. Niekedy mám jablkovú šťavu ráno (dávam do nej vždy škoricu... lebo sú to príliš rýchle sacharidy... + vit. C v prášku)... dva krát týždenne - miesto zeleninovej. Tiež jej urobím toľko, aby v nej bolo 30-40g sacharidov... Mám rád jablkovú s ananásom...
Takže už vieš, z čoho čerpám sacharidy. =)
Mrkvovú šťavu či jablkovú...teda pi pomaly.... a najlepšie, ak obe so škoricou.... a vitamínom C...

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 4:39 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
Mrkvovú šťavu či jablkovú...teda pi pomaly.... a najlepšie, ak obe so škoricou.... a vitamínom C...

Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 5:11 pm 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
NOWOCAYN píše:
Čau. Každý deň mám jedno jedlo pozostávajúce z varenej strukoviny (namočenej buď vo vode s cítrónom, alebo vo vode so sódou bikarbónou - rozhodne ale nekonzumujem fazuľu...) - cca 100g v surovom stave = takých 60g sacharidov - najčastejšie na raňajky...
Šťava (30-40g sacharidov, podľa množstva a druhu zeleniny. Niekedy mám jablkovú šťavu ráno (dávam do nej vždy škoricu... lebo sú to príliš rýchle sacharidy... + vit. C v prášku)... dva krát týždenne - miesto zeleninovej. Tiež jej urobím toľko, aby v nej bolo 30-40g sacharidov... Mám rád jablkovú s ananásom...
Takže už vieš, z čoho čerpám sacharidy. =)
Mrkvovú šťavu či jablkovú...teda pi pomaly.... a najlepšie, ak obe so škoricou.... a vitamínom C...

Tak to jo.Myslel jsem že jíš pořád rýži,jako si to někde psal.Nedělala ti moc dobře viď?

to xion:tak to je zajímavá informace,nemáš odkaz někde na internetu na knížku?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 6:23 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xion píše:
Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

Xion, díky za typ =) .. Inak, to "malé množstvo vody" budú aspoň dve deci, že ? Lebo za 15 minút z bežného hrnca s pokrievou... by sa také deci vyparilo... a ostal len popol zo šorice (mám dojem)... \":D\"

Pavel Veselý : Nechcem mať radšej nič spoločné s ryžou - po prvé - má málo bielkovín, trojnásobne menej ako strukovina... Po druhe, obsahuje lepok (radšej ho nechcem, aj keď vôbec neviem o tom, žeby som bol naň alergický...). Po tretie - extra mi nechutí... \":)\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2012 8:20 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Xion píše:
Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

Díky za tip. Pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi i o víc jak 20 %, ale nevím, v jakém stavu byla ve studiích skořice nebo extrakt z ní použita.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 8:36 am 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
NOWOCAYN píše:
Ahoj,
Sám Kwasniewski priznal, že sa v obsahu sacharidov mýlil... Mali by byť MINIMÁLNE od 72g (to už stačí), do tých 100g (a aj týc 120g by nevadilo, ale načo ísť ku hranici...radšej tých 90-100g...). Tento názor overil v praxi - prebral ho od Dr. Lutza.
Čo sa týka tukov, konzumujem ich toľko preto, lebo ak by som ich konzumoval napr. 250g, tak by som chudol... a to mne rozhodne netreba, keďže som štíhly...(i keď vypracovaný...). \":)\"
Jedlú sódu nepoužívam orálne, jedine do kúpeľa, a to nie ako prevenciu pred prekyslením (ani som si nemeral pH, mám v tom chaos... lebo Malachov píše o moči ako o kyslej tekutiine, a Jarda ako o zásaditej...)... Ale - zuby sa mi vôbec nekazia a nemám ani príznaky prekyslenia, ani vyrážky, a to som na tejto strave už 14 mesiacov...
Ja si nemôžem "dovoliť" konzumoať len 200g tuku, lebo... by som hneď podstatne schudol... Budujem svaly, mám výšku 190cm, pre mňa je ideálnejších tých 400-450g tuku. Veď on sa aj tak premieňa na energiu, a navyše živočíšny tuk šetrí pečeň (ak sa nekonzumuje k nemu množstvo sacharidov), tak aj preto sa neobávam cholesterolu... \":)\"

Ahoj!
Chci se tě ještě zeptat kolikrát denně vlastně jíš?Kdyby to bylo jen 3x tak dáš ráno luštěninu(strukovinu) bez tuku,pak možná nějaký syrovátkový protein,zeleninovou šťávu a 2 jídla s obsahem 200g tuku na každé jídlo?Mě by dělalo hroznej problém sníst tolik tuku v jedné porci,jak tohle řešíš?Díky!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 11:28 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Já jsem hrozně zvědavý na ten cholesterol. Doufám, že nám to oscanuješ:-) Dávat do sebe 450 g živočišného tuku denně a myslet si, že budu mít cholesterol ok mi přijde
hodně optimistické:-)

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 2:08 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Je Kwasniewského dieta opravdu jen o živočišném tuku? Rostlinný tuk jako třeba olivový olej tato dieta nedoporučuje? Podle mě je důležité mít dobře vyvážený poměr obou tuků, jak rostlinných, tak živočišných. Mám zkušenost, že jakmile jeden zdroj začne moc převládat, příjde únava.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 5:52 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 13, 2010 3:12 pm
Příspěvky: 134
Xion píše:
Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

Nase stare mamy to vedeli ked piekli jablkovy kolac uz pred 100r ze pridat skoricu neni na skodu. Aspon sa ukazuje preco je domaca strava lepsia a este lepsia ked si ju clovek doma sam aj pripravi, nie len zje \":lol:\"
A mozem potvrdit, ze ked do mojeho jablkoveho pyte dam 3 vrchovate lyzicky skorice vobec nemam ziadne problemy po zjedeni. Co dokazuje ze tepelne upravena skorica ma urcite daco viac do seba ako obyc.
Dik za dalsi kusok puzzle, kazda info este aj potvrdena je uzitocna.

_________________
We`re not in Wonderland anymore, Alice


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz