Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 10:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 6:54 pm 
Offline

Registrován: pon srp 30, 2010 2:07 pm
Příspěvky: 280
Ates píše:
Je Kwasniewského dieta opravdu jen o živočišném tuku? Rostlinný tuk jako třeba olivový olej tato dieta nedoporučuje? Podle mě je důležité mít dobře vyvážený poměr obou tuků, jak rostlinných, tak živočišných. Mám zkušenost, že jakmile jeden zdroj začne moc převládat, příjde únava.

Kwasniewski doporučuje olivový olej, hodně propaguje lískové ořechy a dokonce schvaluje i slunečnicový olej (to je ale imho jeden z nejhorších olejů). Tvrdí, že živočišné jsou lepší, ale že jeho dieta funguje dokonce i bez nich.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 7:16 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Vševěd píše:
Já jsem hrozně zvědavý na ten cholesterol. Doufám, že nám to oscanuješ:-) Dávat do sebe 450 g živočišného tuku denně a myslet si, že budu mít cholesterol ok mi přijde
hodně optimistické:-)

Živočíšny tuk (ak sa nekombinuje s veľkým množstvom sacharidov) obchádza pečeň... \":wink:\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 7:22 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
ravima píše:
Kwasniewski doporučuje olivový olej, hodně propaguje lískové ořechy a dokonce schvaluje i slunečnicový olej (to je ale imho jeden z nejhorších olejů). Tvrdí, že živočišné jsou lepší, ale že jeho dieta funguje dokonce i bez nich.

Klamal by som, keby som povedal, že so všetkým čo píše Kwasniewski, súhlasím. Tak či tak, v prvom rade odoprúča živočíšne tuky, ale uznáva, že aj niektoré rastlinné sú "prijateľné". Za lepšiu voľbu ale vždy považuje tuky živočíšne.
A s čím s ním nesúhlasím ? ... Zaznáva ovocie... A rovnako v podstate aj bylinky....
Ja nepasujem Kwasniewskeho, a ani Lutza za nejakého "poloboha", a ani ich takým spôsobom neuznávam.... Ja si od nich zoberiem to, čo mi príde logické... Takže, ja som si ponechal ovocie a bylinky, koreniny. A Kwasniewskym doporučované zemiaky na masti (ako zdroj sacharidov) nemám záujem jesť, radšej si dám kvasený hrach, či kvasenú čočošicu na masti, či na Ghí....
Ak by som si mal vybrať dva rastlinné oleje ktoré by som konzumoval (keby som musel), bol by to olivový a kokosový. Ale - nekonzumujem ich (resp. olivový pri očiste pečene sa počíta ako konzumácia ? ...)... a ani na ne nemám chuť... Kokosový na opaľovanie, olivový...asi ostane len na tú očistu pečene... v mojom prípade.... \":wink:\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 7:24 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Ates píše:
Je Kwasniewského dieta opravdu jen o živočišném tuku? Rostlinný tuk jako třeba olivový olej tato dieta nedoporučuje? Podle mě je důležité mít dobře vyvážený poměr obou tuků, jak rostlinných, tak živočišných. Mám zkušenost, že jakmile jeden zdroj začne moc převládat, příjde únava.

U mňa v podstate 99-100% prevláda živočíšny tuk... Unavený nie som. Takže - asi je to individuálne. A určite to záleží aj od ostatných vecí, ktoré sme tu nespomenuli.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 02, 2012 7:44 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
ravima píše:
Kwasniewski doporučuje olivový olej, hodně propaguje lískové ořechy a dokonce schvaluje i slunečnicový olej (to je ale imho jeden z nejhorších olejů). Tvrdí, že živočišné jsou lepší, ale že jeho dieta funguje dokonce i bez nich.

Ravima : trochu "zavádzaš".... On propaguje vysádzanie lieskovcov namiesto vysádzania jabloní (teda aspoň tak, aby ich pomer bol 1:1...)..... áno. slnečnicový olej je jeden z najhorších olejov, a ako som písal, nesúhlasím s jeho zavedením do stravy.
Kwasnieski na to pozerá trochu zjednodušene - LEBO ON ASI NEVIE O PROBLEMATIKE fytátov a enhybítoru trypsínu (ktoré zhoršujú trávenie a zabraňujú dôležitým minerálom dostávať sa do organizmu...), nakoľko to ani raz nespomenul vo svojej knihe...
Niekto by si pre to mohol pomyslieť, že bude na "VegaKwasnieskeho diéte", a tak jesť veľa tukov a málo sacharidov (+ primerané množstvo bielkovín), ALE bude to rastlinnej produkcie....
TAKÝ ČLOVEK NEBUDE MôCŤ OČAKÁVAŤ SKUTOČNÉ VÝHODY VYSOKOTUKOVEJ STRAVY S NÍZKYM MNOŽSTVOM SACHARIDOV, lebo orechy vo veľkom množstve + rastlinné oleje vo veľkom množstve obsahujú OBRANNÉ LÁTKY, ktoré majú spôsobovať to, aby o ne škodci nemali záujem... alebo, aby ich jedli čo najmenej (resp. si dokážu za tie tisícročia vyprodukovať voči tým látkam nejaké protilátky....).
Inak povedané : Vajíčka, slanina, mäso, Ghí, masť, kozí syr.... Sú OMNOHO prospešnejšie, ako orechy a rastlinné oleje.
Rastlinné oleje a orechy ako doplnok ale môžu ostať (no u mňa miesto nemajú, až na Paraorechy, ktoré rastú na území, kde má pôda veľa selénu... a tak ho majú aj oni... To je jediný dôvod, prečo si ich denne dávam 1-2 kusy), no nemusia.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

Velice zajímavá informace, musím vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:40 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Jarda píše:
Velice zajímavá informace, musím vyzkoušet.

Hovoril to Bukovsky, ked robil krst svojej novej serie knih. Potom mi poslite SZ, ci to funguje, ak vypatrate nieco blizsie. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:48 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
[quote="NOWOCAYN":nxcxzx6x]
Klamal by som, keby som povedal, že so všetkým čo píše Kwasniewski, súhlasím. Tak či tak, v prvom rade odoprúča živočíšne tuky, ale uznáva, že aj niektoré rastlinné sú "prijateľné". Za lepšiu voľbu ale vždy považuje tuky živočíšne.[/quote:nxcxzx6x]
Nowocayn, som zvedavy, ci si to tvoje velke mnozstvo zivocisnych tukov obstaravas osobne, alebo to za teba riesi niekto iny \":-)\" Ale ak pravidelne beres pusku, a ides do lesa, tak to potom klobuk dolu, si chlap ako sa patri. \</div

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 10:51 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Alex píše:
Nase stare mamy to vedeli ked piekli jablkovy kolac uz pred 100r ze pridat skoricu neni na skodu. Aspon sa ukazuje preco je domaca strava lepsia a este lepsia ked si ju clovek doma sam aj pripravi, nie len zje \":lol:\"
A mozem potvrdit, ze ked do mojeho jablkoveho pyte dam 3 vrchovate lyzicky skorice vobec nemam ziadne problemy po zjedeni. Co dokazuje ze tepelne upravena skorica ma urcite daco viac do seba ako obyc.
Dik za dalsi kusok puzzle, kazda info este aj potvrdena je uzitocna.

Nuz, I ajurdveda to hovori o niektorych koreninach, preto Indovia kazde jedlo zacinaju kratkym smazenim korenin na oleji.
I toto sa snazim overit u Bukovskeho, ci kurkuma, ktora presla kratkou tepelnou upravou, je vyuzitelnejsia nez surova. U mna by to bola pri priprave jedla podstatna informacia. Ale zatial neodpoveda, previt jeden. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 2:08 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Tohle s diskuzí o koření taky nejspíš souvisí:

Předmět: Ghí - přepuštěné máslo
Xeelee píše:
Niter kibbeh (kořeněné přepuštěné máslo)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Niter_kibbeh

Přidávaj se do něj i fungicidní přísady. Toho by se dalo využít při protikvasinkový dietě. Právě sem vytvořil českej záznam na Wikipedii (překlad z angličtiny a katalánštiny):

Citace:
Niter kibbeh, nebo niter qibe (Etiopsky ንጥር ቅቤ niṭer ḳibē), také nazývané tesmi (v tigrinštině), je kořeněné přepuštěné máslo, používané v etiopské kuchyni. Připravuje se podobně jako přepuštěné máslo, ale niter kibbeh je vařeno s kořením. Recepty se liší, ale běžně se používá kmín, koriandr, kurkuma, kardamom, skořice, pískavice nebo muškátový oříšek. To mléčnému tuku dodává výraznou kořeněnou chuť a vůni. Pro zvýraznění chuti se celé koření opeče na pánvi a rozdrtí v hmoždíři nebo namele. U většiny druhů Niter kibbeh se často přidává i čerstvý česnek a zázvor.

V Somalilandu je známé jako subag Soomaali a je ve velké míře vyráběno a používáno při vaření v domácnostech a ke konzervování masa kočovníků. Přísady se trochu liší. Somálci do másla přidávají česnek, kardamom a hřebíček.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 2:26 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
[quote="Xion":1dfdvis6]Nowocayn, som zvedavy, ci si to tvoje velke mnozstvo zivocisnych tukov obstaravas osobne, alebo to za teba riesi niekto iny \":-)\" Ale ak pravidelne beres pusku, a ides do lesa, tak to potom klobuk dolu, si chlap ako sa patri. \</div

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát dub 06, 2012 10:43 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Xion píše:
Skoricu si vyvar vo malom mnozstve vody. Var 15 minut a potom ju nechaj vyluhovat cca 45 minut. Bukovsky spominal, ze takto je niekolkonasobne vyuzitelnejsia, myslim ze robi nieco s inzulinom a prenosom cukru, proste tato jej dobra vlasnost sa tymto postupom zlepsi.

Xion.... varil som v 2dcl vody škoricu 5 minút, a voda sa vyparila, aj keď bolo na malom plyne a hrniec mal pokrievku... Nabudúce budem variť v 6dcl vody... ale to už malé množstvo vody (na škoricu) nie je... \":D\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 12:08 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
NOWOCAYN píše:
Xion.... varil som v 2dcl vody škoricu 5 minút, a voda sa vyparila, aj keď bolo na malom plyne a hrniec mal pokrievku... Nabudúce budem variť v 6dcl vody... ale to už malé množstvo vody (na škoricu) nie je... \":D\"

Nojo, treba to doladit tak, aby tam ostalo tolko vody, kolko chces. \":-)\" Ja som to este neskusal, len som to pocul od Bukovskeho.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 12:23 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Vševěd píše:
A ty si pěstuješ ovoce a zeleninu sám?

Hadzes to do jedneho vreca, ale je to uplne ina vec. Ja vidim rozdiel medzi utrhnutym jablkom a utrhnutym kusom masa z ktoreho tryska krv. Nieje to to iste. Takisto vidim rozdiel medzi nasadenym ovocnym sadom, a utlacenym chorym zoslabnutym dobytkom nahnanym v ohrade. Staci sa pozriet do tych oci! A duch vo mne vola... toto nie! Hoci je pravda, ze aj niektori pestovatelia ovocnych stromov by si zasluzili klepnut po prstoch. \":-)\"

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 12:54 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Xion píše:
Hadzes to do jedneho vreca, ale je to uplne ina vec. Ja vidim rozdiel medzi utrhnutym jablkom a utrhnutym kusom masa z ktoreho tryska krv. Nieje to to iste. Takisto vidim rozdiel medzi nasadenym ovocnym sadom, a utlacenym chorym zoslabnutym dobytkom nahnanym v ohrade. Staci sa pozriet do tych oci! A duch vo mne vola... toto nie! Hoci je pravda, ze aj niektori pestovatelia ovocnych stromov by si zasluzili klepnut po prstoch. \":-)\"

To je to co asi nikdy nepochopím. Na to sem moc racionálně uvažující.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 371 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz