ravima píše:
Kwasniewski doporučuje olivový olej, hodně propaguje lískové ořechy a dokonce schvaluje i slunečnicový olej (to je ale imho jeden z nejhorších olejů). Tvrdí, že živočišné jsou lepší, ale že jeho dieta funguje dokonce i bez nich.
Ravima : trochu "zavádzaš".... On propaguje vysádzanie lieskovcov namiesto vysádzania jabloní (teda aspoň tak, aby ich pomer bol 1:1...)..... áno. slnečnicový olej je jeden z najhorších olejov, a ako som písal, nesúhlasím s jeho zavedením do stravy.
Kwasnieski na to pozerá trochu zjednodušene - LEBO ON ASI NEVIE O PROBLEMATIKE fytátov a enhybítoru trypsínu (ktoré zhoršujú trávenie a zabraňujú dôležitým minerálom dostávať sa do organizmu...), nakoľko to ani raz nespomenul vo svojej knihe...
Niekto by si pre to mohol pomyslieť, že bude na "VegaKwasnieskeho diéte", a tak jesť veľa tukov a málo sacharidov (+ primerané množstvo bielkovín), ALE bude to rastlinnej produkcie....
TAKÝ ČLOVEK NEBUDE MôCŤ OČAKÁVAŤ SKUTOČNÉ VÝHODY VYSOKOTUKOVEJ STRAVY S NÍZKYM MNOŽSTVOM SACHARIDOV, lebo orechy vo veľkom množstve + rastlinné oleje vo veľkom množstve obsahujú OBRANNÉ LÁTKY, ktoré majú spôsobovať to, aby o ne škodci nemali záujem... alebo, aby ich jedli čo najmenej (resp. si dokážu za tie tisícročia vyprodukovať voči tým látkam nejaké protilátky....).
Inak povedané : Vajíčka, slanina, mäso, Ghí, masť, kozí syr.... Sú OMNOHO prospešnejšie, ako orechy a rastlinné oleje.
Rastlinné oleje a orechy ako doplnok ale môžu ostať (no u mňa miesto nemajú, až na Paraorechy, ktoré rastú na území, kde má pôda veľa selénu... a tak ho majú aj oni... To je jediný dôvod, prečo si ich denne dávam 1-2 kusy), no nemusia.
dieta