Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned říj 06, 2024 5:27 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte dub 03, 2012 7:12 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
Jardo je vhodné "denní dávku ořechů" namísto do obědového salátu vmastit do sirné patlaniny? Přijde mi přeci jen vhodnější mixovat bílkoviny s ořechama než se zeleninou. Viděl bych to tak na 1 polévkovou lžíci směsi ořechů/den...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 7:05 am 
Offline

Registrován: sob črc 02, 2011 4:32 pm
Příspěvky: 13
Pan Jarda, chcel by som vediet ci sa da bezpecne pohanka konzumovat kazdy den so zeleninou, pocul som ze ostra nerozpustna vlaknina z obilnin ublizuje crevu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 7:59 pm 
Offline

Registrován: sob bře 31, 2012 3:18 pm
Příspěvky: 21
\":o\"
Jarda píše:
Příklad denního jídelníčku

Uvedený jídelníček dodržuji s nepatrnými obměnami mnoho let jak já, tak moje rodina a naprostá většina mých pacientů. Stravování tímto postupem má mnoho zdravotních výhod a zajistí Vám mimořádnou fyzickou i duševní výdrž. Jediná nevýhoda je v určité společensky chápané abnormálnosti těch co tento stravovací režim dodržují. Vždy jde jen o úhel pohledu a vnímání toho co dělá většina jako normální, ale to vůbec neznamená, že to normální skutečně je. Nakonec i v našich dějinách najdete množství příkladů, kdy to většinové a v dané době normální, bylo v dalších letech chápáno již jako nenormální a odsouzeníhodné. Nevidím proto žádný důvod své přesvědčení nějak tajit a čas snad nakonec ukáže, kde je pravda a co je normální. Zatím mám na své straně alespoň argument nenormálního uzdravení mnoha nenormálních lidí, zatím co po normální stravě se plní nemocnice těmi normálními lidmi v posledních letech až nenormálně rychle.


Dobrý den!
Rády bych se zeptala na pár drobností. Před dvěma týdny jsem začala podle vašich doporučení se syrovou stravou. Důvodem byly mé zdravotní potíže. Několik let mě bolí bederní část zad, z počátku jen při změně polohy třeba při delším sezení v křesle se mi těžko vstávalo, ale nyní to již byla stále přítomná bolest. Pak se přidalo rameno, později lokty a nyní i koleno. Chodila jsem na rehabilitace, ale bez efektu. Na doporučení lékaře jsem si nechala vyšetřit i revmatické faktory. Normální hodnoty mají být do 14, já mám 15. Po třikrát během dvou let jsem měla zvýšenou kyselinu močovou. Z tohoto důvodu mi obvodní lékařka předepsala Milurit a řekla, že jej musím jíst stále. To byla poslední kapka. Je mi 47 let a nechci se rozhodně cpát práškama. Lék jsem si nevyzvedla. Měřím 160 cm, vážím 53,5 kg. Mám hodně pohybu a hodně času trávím v přírodě.
Vaše rady dodržuji co nejpřesněji. Bohužel kromě ovocných šťáv. Nejsem na to zavedená a nemám zatím odšťavňovač. Dělám si jen šťávu z pomeranče, grepu, mandarinky na ruční lisu na citrusy, ale toho je celkem malé množství. Ráda bych se zeptala, zda mi to nemůže uškodit, když z počátku ty šťávy nebudou v takovém množství, jak doporučujete. Odšťavňovač koupím, mám to v plánu. Jen dnes přišel doplatek za plyn na 12 tis., tak jsem to zase musela odložit.
Ješťe bych ráda věděla, kde sháníte lesní plody? Mohou se koupit mražené?
Jinak žádné potíže s touto stravou nemám, jen první týden jsem měla řídkou stolici, ale to už přešlo.

Děkuji za odpověď
Linda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv dub 05, 2012 9:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
linda píše:
...Ráda bych se zeptala, zda mi to nemůže uškodit, když z počátku ty šťávy nebudou v takovém množství, jak doporučujete...

Jen si zkusím tipnout, že asi půjde o solidní překyselení (podle výsledku kyseliny močové, kterou zvedá třeba "požehnaná" konzumace masa atd.). Výhoda šťáv pak bude minimálně dvojí. Jednak si zajistíš denní pitný režim a taky ti to dokáže zahýbat s pH směrem do kladných hodnot. U mě třeba řepa a okurek zabírá solidně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 10:03 am 
Offline

Registrován: ned říj 09, 2011 7:23 pm
Příspěvky: 88
300 g kedlubny přidané do zel. salátu mě silně nadýmá, mám ji vyloučit, nebo co s tím? Díky
Pavel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2012 3:06 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 445
pavell píše:
300 g kedlubny přidané do zel. salátu mě silně nadýmá, mám ji vyloučit, nebo co s tím? Díky Pavel

Co to zkusit obráceně a dát si JEN 300g kedlubny? Pokud to bude nadýmat pořád, je to zřejmě známka čistění pajšlu nebo určitého problému trávení. Pokud to dělá jen v salátu, asi se to tam s něčím mydlí...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 12:28 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
"Stravování je skutečně natolik individuální, že i ona "životně důležitá vláknina" v zelenině může v individuálních případech působit velké potíže.

Ilustrativním příběhem je také v literatuře publikovaný případ jakéhosi Angličana, jehož těžké záněty kloubů ustoupily teprve po dlouhodobé eliminaci brambor z jeho jídelníčku. Ano - pouze experimentováním s eliminačními dietami můžeme si postupně vytvořit jedinou správnou a pravdivou informaci o tom, které z potravin nám SKUTEČNĚ PROSPÍVAJÍ a které nám naopak škodí.


ELIMINAČNÍ DIETA = minimálně tři týdny (4 týdny - ještě lépe pokud máte silnou vůli) - zcela vynechat podezřelou potravinu či skupinu potravin + pít nejméně dva litry tekutin denně - to je skutečně záchovné minimum. Při očistných kůrách se přijímá ještě více. Po uplynutí očistné stravovací pauzy si naopak této dlouhodobě odpírané potraviny či skupiny potravin dopřejte a snažte se vnímat, jak na tuto potravinu tělo reaguje. Pokud se vašim potížím na konci (!!!) testovacího období ulevilo a po návratu k podezřelé potravině opět přitížilo - je pak nasnadě, že tato dočasně eliminovaná potravina Vám skutečně škodí.

Téměř vždy doporučuje začít s eliminací purinových látek = nejíst maso včetně ryb a pro jistotu ani vajíčka. Ze všech složek potravin totiž maso, ryby a vajíčka totiž dělají lidem nejvíce problémů pomalým a dlouhodobě utajeným zanášením organismu nestravitelnými složkami či jejich metabolity. Jiná eliminace - nejíst sladké mléko = eliminace mléčného cukru (v jogurtech a kysaných mléčných výrobcích takzvaná laktoza není). Ale jsou lidé kteří nesnáší ani samotnou mléčnou bílkovinu = zkusit na tři týdny vynechat veškeré mléčné výrobky. Bezlepkovou dietu má také smysl otestovat pokud je k tomu podezření.

....Mezi laickou i odbornou veřejností převládající domněnka, že alergenní testy prokáží směrodatně, na co je klient alergický a na co nikoliv NEMUSÍ V NĚKTERÝCH PŘÍPADECH PLATIT! Testy na potravinovou alergii v takovýchto případech na něco upozorní správně, ale bohužel někdy naopak svedou na nesprávnou stopu. Pro ilustraci uvedu příběh z poradny: Dospívající mladý muž s vleklými střevními potížemi. Bylo vysloveno podezření na nesnášenlivost lepku. Maminka nasadila bezlepkovou dietu a mládencův zdravotní stav se rychle zlepšoval. Mezitím proběhlo testování na potravinové alergie a příslušný odborný alergolog na základě svých výsledků oznámil, že lepek je mimo podezření, protože testy jsou negativní. Stačily však dva krajíce chleba, aby se střevní obtíže znovu přihlásily.

Shrnutí:
I v případě jednoznačně zdraví prospěšných potravin platí nutnost respektovat neopakovatelnost každého člověka. Protože každý má pro trávení potravin svoji vlastní individuální enzymatickou výbavu. Takže při podezření na jakoukoliv nesnášenlivost potravin skutečně nezbývá než dlouhodobě zkoušet a trpělivě pozorovat tělesné reakce na různé složení potravy.
"

(MUDr. Ladislav Šafránek
- článek Eliminační diety a nesnášenlivost některých potravin)
--------------

Že by se pan doktor v něčem inspiroval mj. i tímto fórem Jardy Zajíčka...? \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 5:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
cayenne píše:
Dakujem za odpoved... toto je lepsie? ... kombinacie nehraju rolu, to je jedlo na cely den

Člen Pavel Veselý vám to píše správně, při kvasinkách toto používat nejde, to si trochu nastudujte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 5:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
cayenne píše:
Zdravim, uz som z toho trochu zmatany \":?\"
Toto je Vas jedalnicek, takze priblizne takyto pomer B:S:T vyhovuje? Pisali Ste, ze 40g bielkovin je malo, ale tu je tiez len 40g. Ak je to zase zle, poprosil by som Vas, o zostavenie jedalnicka pre normalneho zdraveho 20-30 rocneho cloveka na flora.cz, pripadne dat link aj na hlavnu stranku, urcite to bude zaujimat viac ludi.
Ja by som potreboval vidiet presne mnozstva a kombinacie potravin aby som sa mal coho zachytit a upravit podla seba.
dakujem

Nebuďte zmatený a čtěte, pokud máte kvasinky, tak sacharidy tak do 60 g denně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 7:42 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Jardo je vhodné "denní dávku ořechů" namísto do obědového salátu vmastit do sirné patlaniny? Přijde mi přeci jen vhodnější mixovat bílkoviny s ořechama než se zeleninou. Viděl bych to tak na 1 polévkovou lžíci směsi ořechů/den...

Tak jde to, ovšem ne každý takovou směs snáší, ořechy dost kvasí a to může způsobovat potíže, budete to muset vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 7:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
pefo píše:
Pan Jarda, chcel by som vediet ci sa da bezpecne pohanka konzumovat kazdy den so zeleninou, pocul som ze ostra nerozpustna vlaknina z obilnin ublizuje crevu.

Tak z uvedeného bych strach neměl, to by tu již lidstvo asi nebylo, protože pohanka se dříve jedla ve velkém, ale pokud jde o kvasinky, tam už tak pozitivně působit nemusí, má přeci jen hodně sacharidů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 7:49 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
linda píše:
Dobrý den!
Rády bych se zeptala na pár drobností. Před dvěma týdny jsem začala podle vašich doporučení se syrovou stravou. Důvodem byly mé zdravotní potíže. Několik let mě bolí bederní část zad, z počátku jen při změně polohy třeba při delším sezení v křesle se mi těžko vstávalo, ale nyní to již byla stále přítomná bolest. Pak se přidalo rameno, později lokty a nyní i koleno. Chodila jsem na rehabilitace, ale bez efektu. Na doporučení lékaře jsem si nechala vyšetřit i revmatické faktory. Normální hodnoty mají být do 14, já mám 15. Po třikrát během dvou let jsem měla zvýšenou kyselinu močovou. Z tohoto důvodu mi obvodní lékařka předepsala Milurit a řekla, že jej musím jíst stále. To byla poslední kapka. Je mi 47 let a nechci se rozhodně cpát práškama. Lék jsem si nevyzvedla. Měřím 160 cm, vážím 53,5 kg. Mám hodně pohybu a hodně času trávím v přírodě.
Vaše rady dodržuji co nejpřesněji. Bohužel kromě ovocných šťáv. Nejsem na to zavedená a nemám zatím odšťavňovač. Dělám si jen šťávu z pomeranče, grepu, mandarinky na ruční lisu na citrusy, ale toho je celkem malé množství. Ráda bych se zeptala, zda mi to nemůže uškodit, když z počátku ty šťávy nebudou v takovém množství, jak doporučujete. Odšťavňovač koupím, mám to v plánu. Jen dnes přišel doplatek za plyn na 12 tis., tak jsem to zase musela odložit.
Ješťe bych ráda věděla, kde sháníte lesní plody? Mohou se koupit mražené?
Jinak žádné potíže s touto stravou nemám, jen první týden jsem měla řídkou stolici, ale to už přešlo.

Děkuji za odpověď
Linda

To určitě nevadí, prostě co si vymačkáte, to použijete, nemusíte hnedle pít litry denně. Borůvky kupuji v období zrání za celkem směšnou cenu a jsem vybaven velkou kapacitou mrazáků, mohu zmrazit několik metráků jídla a mám tedy zásobu na celý rok. Pokud je koupíte mražené v obchodě nijak to nevadí, ale cena moc příjemná není.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 7:49 pm 
Offline

Registrován: stř bře 21, 2012 9:47 pm
Příspěvky: 15
Dakujem za odpoved, ale neda mi to.

V poslednom case som sa dost zaoberal vyzivou aby som si urobil opatimalny jedalnicek, lenze cim dalej sa ucim tym viac sa v tom stracam. Nasiel som vela ludi, ktory propaguju vyzivu a vsetci maju dobre vysledky..

David Wolfe: 100% raw, 33% energie z ovocia, 33% z tuku, 33% zo zelenych listov, kladie doraz na vyradenie ovocia bez semien, podporuje "wild" ovocie a "superfoods",avokada, zelene listy a dost tukov hlavne kokosovy

Dr. McDougall: propaguje dietu z varenych obilnin a zemiakov, clovek by podla neho mal jest varene obilie,zemiaky,kukuricu.... taketo skroby by mali tvorit zaklad jedalnicku, zvysok vacsinou surove ovocie a zelenina, kladie doraz na LOW FAT dietu (bez tuku), to vlasne znamena, ze pre cloveka sa v prirode prakticky nevyskytuje jedlo a musi si varit skroby

Malachov(ayurveda): podobne ako McDougall

Bukovsky: to asi velmi rozpisovat netreba, ranajky: ovsene vlocky,sladke ovocie,med,orechy... propaguje soju (tofu,sojove mlieko), zaklad jedalnicka varene celozrne obilniny,cestoviny,chlieb,vela strukovin + ovocie a zelnina aj varene aj surove

Dr. Graham: 100% raw, 80% energie z ovocia, 10% zo zelenych listov, 10% z tuku, propaguje LOW FAT dietu (bez tuku), z ovocia uprednostnuje hlavne banany na ziskanie energie, je nutne konzumovat najmenej 3-4kg ovocia na udraznie normalnej vahy(podla typu cloveka)

Victoria Boutenko, Markus Rothkranz: 100% raw, LOW FAT dieta zalozena na mixovanom ovoci so zelenymi listami (green smoothie), napoj by malo tvorit cca 50% zelenych listov a 50% ovocia, kladu velky doraz na zelene listy hlavne divoko rastuce, napr. pupava,zihlava

Jarda Zajicek: 90-100% raw,(50% energie z jednoducheho cukru a 50% energie z tuku)... zaklad tvori ovocie,zelenina + ovocne a zeleninove stavy na doplnenie kalorii a tiez vela tuku (olivovy,kokosovy,80-110g orechov/semienok denne+ Budwig lanovy olej), zelene listy nehraju dolezitu ulohu

komu verit? \":D\"

hlavne by si mali dat pozor ludia, ktori chcu prejst na surovu stravu a nebudu pit orechove mlieko alebo ovocne sladke stavy, ktore su VELMI DOLEZITE na zabezpecenie dostatku kalorii = neprirodzene

ale najmenej prirodzene sa mi zda pouzivat tuk, aj za studena lisovane oleje su velmi skodlive pre cloveka, brania vstrebavaniu cukru do buniek, v krvi je ho potom prebytok a prichadza na rad candida, ktora musi nadbytocny cukor spotrebovat, videl som krv pred a po konzumacii olivoveho oleja a mam dost, logicky je jasne, ze clovek musi zit zo sacharidov, takze bud konzumovat jednoduche cukry, pocuvat Dr. Grahama a jest milion bananov denne alebo pouzit hrniec na varenie co je tiez neprirodzene a prejst na skorbove obilie,zemiaky... kedze clovek je dost dobre prisposobeny na travenie skrobu cim sa lisi od opic, ktore skrob stravit nevedia myslim, ze bude nieco na diete Dr McDougalla....(vid dieta HUNZOV )

moj nazor:
podla toho na com sa zhoduje najviac ludi je nutne znizit prijem tuku na 10-20% kalorii, bielkoviny by mali tvorit 5-10% kalorii a zbytok sacharidy, ktore by malo tvorit podla mna nejaka surova listova zelenina podla rocneho obdobia a ovocie ale hlavne skrob z obilia(v lete viac sladkeho ovocia), uprednostnil by som bezlepkove obilie quinoa,pohanka,amarant,cirok,proso...tu tiez prichadza do uvahy jest rozmocenu alebo klicenu pohanku a klicenu quinou a amarant (prave skusam ci to funguje), ak to nebude chciet travit ostava iba varenie a to by som pouzival iba vo vode aktivovane bezlepkove obilie, a dost dolezite je davat pozor ph,sledovat vahu a energiu a podla toho upravovat kombinacie

vela ludi ma problemy s kandidou, ja si myslim, ze problem nebude v sacharidoch, kedze je to najprirodzenejsie palivo pre cloveka, a jest iba zeleinu a zapijat olejom nieje riesenie,aj ked to mozno eliminuje priznak a vyhladuje kvasinku.. naopak sa mi to zda najmenej prirodzene, logka mi hovori, ze od oleja sa treba drzat co najdalej

co Vy nato pan Zajicek?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 7:51 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
pavell píše:
300 g kedlubny přidané do zel. salátu mě silně nadýmá, mám ji vyloučit, nebo co s tím? Díky
Pavel

Jde o běžný problém, křížaté rostliny to prostě dost často dělají a většinou stačí snížit dávku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:14 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28378
Bydliště: Poděbrady
cayenne píše:
Dakujem za odpoved, ale neda mi to.

V poslednom case som sa dost zaoberal vyzivou aby som si urobil opatimalny jedalnicek, lenze cim dalej sa ucim tym viac sa v tom stracam. Nasiel som vela ludi, ktory propaguju vyzivu a vsetci maju dobre vysledky..

David Wolfe: 100% raw, 33% energie z ovocia, 33% z tuku, 33% zo zelenych listov, kladie doraz na vyradenie ovocia bez semien, podporuje "wild" ovocie a "superfoods",avokada, zelene listy a dost tukov hlavne kokosovy

Dr. McDougall: propaguje dietu z varenych obilnin a zemiakov, clovek by podla neho mal jest varene obilie,zemiaky,kukuricu.... taketo skroby by mali tvorit zaklad jedalnicku, zvysok vacsinou surove ovocie a zelenina, kladie doraz na LOW FAT dietu (bez tuku), to vlasne znamena, ze pre cloveka sa v prirode prakticky nevyskytuje jedlo a musi si varit skroby

Malachov(ayurveda): podobne ako McDougall

Bukovsky: to asi velmi rozpisovat netreba, ranajky: ovsene vlocky,sladke ovocie,med,orechy... propaguje soju (tofu,sojove mlieko), zaklad jedalnicka varene celozrne obilniny,cestoviny,chlieb,vela strukovin + ovocie a zelnina aj varene aj surove

Dr. Graham: 100% raw, 80% energie z ovocia, 10% zo zelenych listov, 10% z tuku, propaguje LOW FAT dietu (bez tuku), z ovocia uprednostnuje hlavne banany na ziskanie energie, je nutne konzumovat najmenej 3-4kg ovocia na udraznie normalnej vahy(podla typu cloveka)

Victoria Boutenko, Markus Rothkranz: 100% raw, LOW FAT dieta zalozena na mixovanom ovoci so zelenymi listami (green smoothie), napoj by malo tvorit cca 50% zelenych listov a 50% ovocia, kladu velky doraz na zelene listy hlavne divoko rastuce, napr. pupava,zihlava

Jarda Zajicek: 90-100% raw,(50% energie z jednoducheho cukru a 50% energie z tuku)... zaklad tvori ovocie,zelenina + ovocne a zeleninove stavy na doplnenie kalorii a tiez vela tuku (olivovy,kokosovy,80-110g orechov/semienok denne+ Budwig lanovy olej), zelene listy nehraju dolezitu ulohu

komu verit? \":D\"

hlavne by si mali dat pozor ludia, ktori chcu prejst na surovu stravu a nebudu pit orechove mlieko alebo ovocne sladke stavy, ktore su VELMI DOLEZITE na zabezpecenie dostatku kalorii = neprirodzene

ale najmenej prirodzene sa mi zda pouzivat tuk, aj za studena lisovane oleje su velmi skodlive pre cloveka, brania vstrebavaniu cukru do buniek, v krvi je ho potom prebytok a prichadza na rad candida, ktora musi nadbytocny cukor spotrebovat, videl som krv pred a po konzumacii olivoveho oleja a mam dost, logicky je jasne, ze clovek musi zit zo sacharidov, takze bud konzumovat jednoduche cukry, pocuvat Dr. Grahama a jest milion bananov denne alebo pouzit hrniec na varenie co je tiez neprirodzene a prejst na skorbove obilie,zemiaky... kedze clovek je dost dobre prisposobeny na travenie skrobu cim sa lisi od opic, ktore skrob stravit nevedia myslim, ze bude nieco na diete Dr McDougalla....(vid dieta HUNZOV )

moj nazor:
podla toho na com sa zhoduje najviac ludi je nutne znizit prijem tuku na 10-20% kalorii, bielkoviny by mali tvorit 5-10% kalorii a zbytok sacharidy, ktore by malo tvorit podla mna nejaka surova listova zelenina podla rocneho obdobia a ovocie ale hlavne skrob z obilia(v lete viac sladkeho ovocia), uprednostnil by som bezlepkove obilie quinoa,pohanka,amarant,cirok,proso...tu tiez prichadza do uvahy jest rozmocenu alebo klicenu pohanku a klicenu quinou a amarant (prave skusam ci to funguje), ak to nebude chciet travit ostava iba varenie a to by som pouzival iba vo vode aktivovane bezlepkove obilie, a dost dolezite je davat pozor ph,sledovat vahu a energiu a podla toho upravovat kombinacie

vela ludi ma problemy s kandidou, ja si myslim, ze problem nebude v sacharidoch, kedze je to najprirodzenejsie palivo pre cloveka, a jest iba zeleinu a zapijat olejom nieje riesenie,aj ked to mozno eliminuje priznak a vyhladuje kvasinku.. naopak sa mi to zda najmenej prirodzene, logka mi hovori, ze od oleja sa treba drzat co najdalej

co Vy nato pan Zajicek?

Co já na to, proč teoretizovat, prostě si to vyzkoušejte a uvidíte, není přeci nic snazšího. Já se tím zabývám zatím pouze 27 let a mohu zodpovědně prohlásit, že jsem odpověď na všechny svoje otázky dosud nenašel, vždy se totiž najdou otázky nové a je vidět, že strom poznání je velice košatý. Paradoxně zdánlivě nejvíce toho vlastně ví naprostý blbec, který se pochopitelně vzhledem ke své tuposti domnívá, že již ví všechno a je tedy relativně na koni, zatím co člověk vzdělaný chápe, že skoro nic nechápe a připadá si zákonitě jako naprostý blbec, toť úděl chápajících.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz