Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv říj 10, 2024 12:14 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 355  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 12:20 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
cestin píše:
můžu se zeptat na přibližnou skladbu tuků ve Vašem jídelníčku ?

Slanina, Ghí, masť.
Z každého približne 1/3 (ak si zoberiem skladbu tuku na týždeň, lebo niekedy mám celý deň Ghí, niekedy celý deň slaninu...atď...)

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 12:22 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Ještě k očistám. Přestože jsem jejich velkým příznivcem a mám jich za sebou také slušnou řadu, nemyslím si že je to automaticky cesta jak se zbavit candidy. V době kdy jsem měl za sebou největší porci čistek jsem měl také nejhorší candidu. Moje přítelkyně si zřejmě očistama candidu slušně rozjela.

Řada z nich znamená poměrně velký nápor na tělo a často i psychiku a u kandidozy může být problém vyplavování už tak oslabené mikroflory šankou, klýstýry a možná i jaterkou.

V průběhu protikandidové léčby řádné očisty nedělám. Soustředím se na dietu, fungicidy, regulaci ph, pohyb, dostání do sebe kvanta kyslíku a práci na psychice. To je podle mých zkušeností balíček, který u kandidozy s velkou pravděpodobností zajistí úspěch.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 12:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
NOWOCAYN píše:
Asi sme sa nepochopili - stále vidíš moju stravu ako niečo neskutočne nezdravé (si na omyle - candidu logicky nemám z potravín, ktoré prakticky neogsahujú sacharidy...), a tak mi odporúčaš nahradiť určité množstvo slaniny, vajec, mäsa (bôčik nejem, neviem zohnať kvalitný...a syr jem len kohí - ber to "v potaz", lebo pasterizované kravské sú o niečom absolútne inom, ako nepasterizovaný kozí - ale ty si to očividne rád hodil "do jedného vreca"...) zeleninou, a podľa teba "kvantom zeleniny" (stále nesmie presiahnuť 30-40g sacharidov - v ideálnom prípade - tak o akom kvante hovoríš ? ...), lebo si myslíš, že som zanesený odpadom z tukov (kardinálny omyl).
"Čiastočne nahradiť slaninu, syr, bôčik, ghí, mäso" ... to znamená o tretinu ? Takže spomínaných 300g tukov, z ktorých schudnem, lebo je to pre mňa málo ? ... Vidíš, snažil si sa mi poradiť v celom príspevku, ale... poradil si len v prvej časti príspevku, a to tak, aby som si dal urobiť rozbor krve, či mám candidu na 100%, nie len na 90%.

Popravde, neviem ako budem reagovať na znížené množstvo sacharidov, a na vynechanie hrachu či šošovice (ktoré u mňa tvorili každý deň jedlo jedlo z troch, s prílohou slanina, Ghí, alebo masť), horčice, kečupu (trošku som si dával každý deň...), mrkvovej šťavy (nahradím šťavou z listovej zeleniny, samozrejme v menšom množstve, tak 2dcl). Ale DÚFAM, že na to zareagujem super, a že sa vyliečim z Candidy.

Chcem sa opýtať : Je nutné kúpiť si probiotiká a tráviace enzými ? .... TOTIŽ VEĽMI SA MI DO TOHO NECHCE, nakoľko chcem tie probiotiká radšej z nepasterizovanej bryndze (malá lyžička (možno 8g) pred každým jedlom, a .... CHCEM ZISTIŤ, ČI MI PROTIKVASINKOVÁ DIÉTA SAMA O SEBE zlepší trávenie (nafúknuté brucho...ale plynatosť malá, prevláda grganie).
AK BY SOM SÚĆASNE ZARADIL DO PROTIKVASINKOVEJ DIÉTY AJ LAKTOBACILI V TABLETKÁCH A ENZÝMI V TABLETKÁCH, tak by som nevedel, či mi pomohla pri trávení (ako vedľajšom, či hlavnom ... dôvode zaradenia protikvasinkovej diéty..) práve PROTIKVASINKOVÁ DIÉTA, alebo tie enzými....
RADŠEJ VEDIEŤ ČO POMOHLO, ako nevedieť čo pomohlo (i keď pomohlo)... Lebo dávať mesačne nejakých 40-50€ len na tráviace enzými + laktobacily v tabletkách... sa mi NECHCE, A TO AJ Z FINANČNÉHO HĽADISKA, ale hlavne z toho hľadiska, že by som sa cítil závislý od toboliek, a bol smutný z toho, že môj žalúdok by bez nich tak dobre nefungoval....A to by bola tragédia. TAKTO BY TOTIŽ NEMALO VYZERAŽ VYLIEČENIE ... Lebo VYLIEĆENIE SA NEROVNÁ ZÁVISLOSTI NA TRÁVIACICH ENZÝMOCH z toboliek...

Ach promiň, jen když nahlédnu na tento tvůj příspěvek tak je tam na mě příliš textu, hromada teček, závorek a ještě různých velikostí písma, takže bych musel jej musel číst dlouho a asi i několikrát dokola, abych se v něm zorientoval a pochopil co chceš říci.
Možná mám skrytou dyslexii anebo jsem prostě líný. Chci tě však poprosit, pokud se mnou chceš komunikovat, abys měl ohled na moje omezené možnosti a schopnosti a zkusil vybrat z toho co chceš říci to podstatné a dal mi to v nějaké lehce stravitelné formě


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 1:06 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
sakul píše:
Tak usuzovat jen podle plivacího testu že máš kandidu je trochu střelba naslepo. Podle mých zkušeností je možné jej použít jako doplňkový indikátor, ale především je nutné se podívat jestli máš některý z nejtypičtějších příznaků jak jsou poruchy trávení po konzumaci cukrů (průjem, příliš častá stolice, extrémní plynnatost) či svědění kůže a hlavně konečníku, kožní problémy nebo změny nálad a nespavosti.

některé uvedené příznaky mám, slinový test sice není katastrofa, ale provazce tam jsou. vyšetření ze stolice nic neprokázalo. na další mě praktický doktor poslat nechce. vůbec se od začátku tváří, co si to vymýšlím. vím, že jste někde zmiňoval vyšetření krve na mikroskopu s temným polem, dá se na tohle někde objednat bez doporučení ? a jaká další vyšetření mám vyžadovat, pokud bych praktika poslal do háje a zkusil jiného ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 1:31 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
cestin píše:
některé uvedené příznaky mám, slinový test sice není katastrofa, ale provazce tam jsou. vyšetření ze stolice nic neprokázalo. na další mě praktický doktor poslat nechce. vůbec se od začátku tváří, co si to vymýšlím. vím, že jste někde zmiňoval vyšetření krve na mikroskopu s temným polem, dá se na tohle někde objednat bez doporučení ? a jaká další vyšetření mám vyžadovat, pokud bych praktika poslal do háje a zkusil jiného ?

Mikroskopii s temným polem si můžete nechat udělat v praze, brně, znojmě, přerově a olomouci v cenovém rozmezí 400-1500Kč a to vždy bez doporučení.
Doma si ale můžete udělat kromě ssalvia testu i jednoduché testy s cukry. Popisoval tu Vševěd vzít si ráno pár kostek cukru a sledovat jak probíhá trávení. To je rychlý test a je zadarmo. Případně můžete zkusit cca týden nízkosacharidovou dietu a další den rázně přejít na cukry - brambory, banány, sušené ovoce bílou rýži apod. Pokud dojde k výraznému zhoršení trávení a dalších příznaků a nezlepší se ani následující den, tak máte vcelku jasno.

Nejlepším testem podle mě je dlouhodobé sledování stavu - jak reagujete na dietu fungicidy a jak se zlepšuje nebo zhoršuje stav.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 1:45 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Filip08 píše:
Pokud již bylo řešeno tak se omlouvám, jsem zatím na straně 57 \":-D\" Četl jsem si co na kvasinku říká Dr. Graham cituji: Nadbytek tuku má na svědomí candidu, ne cukr sám o sobě. Když vzroste množství tuku v krvi, vzroste i množství cukru, protože nadbytek tuku znemožňuje práci inzulínu - odplavení cukru z krve.

Graham nech sa ide bodnúť, lebo ani mongoli (konzumujúci tradičnú mongolskú stravu), ani eskimáci, ani masajovia.... nemajú CANDIDU... A ich strava je založená predovšetkým na tuku.... Takže nech Dr. Graham neklame sám seba, a nech zo sacharidov nerobí makronutrient ČÍSLO JEDNA len kvôli svojmu egu - aby mohol zastať svoj názor, že pôvodná strava človeka je ovocie a zelenina, keď sacharidy sú makronutrient číslo tri, teda na treťom mieste. Totiž - z tuku sa vytvorí rovno energia BEZ priberania tuku do tela, alebo pri jeho zvýšenej konzumácii (v mojom prípade by to bolo možno 750 a viac gramov denne, keďže na 450g tuku denne tuk vôbec nepriberám...) sa môže ako tuk aj ukladať do tela. Bielkoviny rovno vytvárajú svalovú hmotu, a pri súčasnom cvičení ešte zreteľnejšie. Sacharidy sú teda v podstate treťoradé, ale ich malé množstvo v strave je opodstatnené (hlavne, ak pochádza zo zeleniny a ovocia - ak človek má prekonanú candidu nadobro ..ak je to vôbec možné... \":D\" ).
Tuky = šetrná energia pre organizmus
Bielkoviny = šetrný stavebný prvok pre organizmus
Sacharidy = dodatok k tukom a bielkovinám, pričom cukry sú zbytočne PRECEŇOVANÉ.

Takže podľa Dr. Grahama candidu vytvárajú tuky, obezitu vytvárajú tuky, a podľa člena "Petr 2" za cukrovku nemôžu sacharidy (ale tuky, že ? \":D\" ), a možno to máš tiež načítané od Dr. Grahama...

Takže - za všetko, aj za candidu, aj za obezitu, aj za cukrovku môžu tuky ? \":D\" \":D\" \":D\" ... A prečo sa náš mozog skladá primárne z tuku ? Prečo nie sú obézni masajovia, mongoli (eskimáci sú rôzni - tam je ale brutálna zima, a telo sa prispôsobuje...to ale myslím netreba vysvetľovať...) ? Prečo netrpia cukrovkou, ani candidou ? Hmmm ?
Prečo niektorí ľudia nechcú vidieť pravdu, ktorou je, že sacharidy sú najmenej dôležitým makronutrientom pre zdravie ?
...a tak si príde nejaký Dr. Graham, a z toho, čo majú na svedomí sacharidy, obviní tuky, a podarí sa mu to tak, že v štúdiách neberie do úvahy miešanie "dvoch palív", a tak si mieša "o sto šesť" veľa sacharidov s veľa tukmi, a tak vinu prebytku sacharidov, zvalí na prebytok tukov (lebo keď sa miešajú dve palivá v podobnom a zároveň veľkom množstve, tak to vytvára choroby), lebo.... LEBO SI MôŽE ĽUBOVOĽNE VYBRAŤ, ktorý z týchto dvoch makronutrientov "pochová" pod zem, spolu so súčasným presvedčením jeho ega, že sacharidy sú NUMERO UNO, a že keď niekto priberá, alebo sa mu zhoršuje zdravotný stav (cukrovka, candida), tak to nemôže byť zo sacharidov (sú predsa hlavnou jednotkou ovocia a zeleniny ! Oni sú božské ! Nemôžu vytvárať choroby !), ale musí to byť z tuku. A ľud mu uverí, lebo je "masírovaní" informáciami, že tuky sú zlé (a tie informácie predovšetkým šíri WHO, doktori, atď... ktorí chcú pacientov)... \":D\" \":D\" \":D\"

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 2:26 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
A...ako doplňovať sacharidy pri proticandidovej diéte ?
Lebo listová zelenina na to akosi stačiť nebude... \":)\"
Ľadový šalát má na 100g len nejakých 1,9g sacharidov...
Ružičkový kel 6,1g sacharidov
Hlávkový kel má 5,2g sacharidov na 100g...
Citrón má približne 6,3g sacharidov na 100g... ale viac ako deci citrónovej šťavy rozhodne piť počas proticandidovej diéty nechcem...
Nebojím sa odvápnenia (konzumujem kozí syr), ale ... proste viac ako deci citrónovej šťavy nechcem.
Niekde som čítal, že ružičkový kel nie je extra vhodný na konzum.... Neviem už ale prečo.
Varený kel hlávkový sa "dá", nemám problém ho jesť...ale 100g v surovom stave uvariť... To naberie dosť na objeme, a môj žalúdok už nie je zvyknutý na nejak extra objemné jedlá... Hmm... A surová šťava z hlávkového kelu...no fuj... \":)\"
Asi zbytočne som kúpil ten "ľadový šalát"... teda zbytočne, ak som ho chcel použiť na dodanie sacharidov do tela...
Radíte niekto zaradiť do stravy aj orechy (počas tohto obdobia proticandidovej diéty) ? ... tie majú dosť sacharidov... Ale na druhej strane možno aj skryté plesne, ktoré môžu kŕmiť candidu.
Preto by možno nebolo odveci ich "osmahnúť" na slaninke... Urobil som tak teraz s dvoma paraorechmi (pri robení "mäkšej" praženice), a tie chutia vynikajúco... oveľa lepšie, ako za surova. Osmahnúť také lieskové orechy (ako zdroj sacharidov)... nebolo by odveci.
Hmmm ?

Díky za názory.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 6:06 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
@ nowocayan: OT: odkial beries ovci syr? :>

diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: sob dub 14, 2012 10:58 pm 
Offline

Registrován: sob dub 14, 2012 8:41 pm
Příspěvky: 4
Dobrý den,
opravdu si už nevím rady,a tak Vás prosím o pomoc.
Vždycky jsem měla výtok, ale poté se to začalo zhoršovat, bylo to horší a horší, tak jsem si zašla na gynekologii, byly potvrzeny kvasinky, dostala jsem mast, vaginální tablety, ale výtok byl zpět zde.
O kvasinkách jsem doposud nevěděla nic, ale teď jsem si četla příznaky, a něco o této infekci, a zjistila jsem, že všechny mé problémy vlastně souvisí nejspíš s kvasinkami. Měla jsem asi tak půl roku zpátky taky nějakou infekci na obličeji, kdy to vypadalo, jak by mi obličej hnisal, a dostala jsem ATB.
každopádně mé další příznaky jsou - zápach z úst, povleklý jazyk, průjmy střídající se se zácpou, kruhy a váčky pod očima, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, nechutenství či naopak, taky jsem si na krku nahmatala bůlku ale byla jsem na vyšetření, ale prý to nejsou ani zvětšené uzliny a je to ok, dále pocení, bolesti hlavy, nespavost, studené ruce.. je toho prostě moc.
Začala jsem jíst každý večer stroužek česneku, přidala jsem laktobacilly, grepové kapky, echinaceové kapky, a omezila cukry ( Proti kvasinkovou dietu bych bohužel z cela dodržet nedokázala ), a sem tam si stříknu do pusy Tantum Verde. Ale stav se nijak nelepší, už jsem z toho docela zoufalá. Už nevím co zavést aby něco pomohlo Mohla bych poprosit o nějakou radu opravdu co pomůže nebo co dělat? předem děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2012 1:36 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
DameChantal píše:
Dobrý den,
opravdu si už nevím rady,a tak Vás prosím o pomoc.
Vždycky jsem měla výtok, ale poté se to začalo zhoršovat, bylo to horší a horší, tak jsem si zašla na gynekologii, byly potvrzeny kvasinky, dostala jsem mast, vaginální tablety, ale výtok byl zpět zde.
O kvasinkách jsem doposud nevěděla nic, ale teď jsem si četla příznaky, a něco o této infekci, a zjistila jsem, že všechny mé problémy vlastně souvisí nejspíš s kvasinkami. Měla jsem asi tak půl roku zpátky taky nějakou infekci na obličeji, kdy to vypadalo, jak by mi obličej hnisal, a dostala jsem ATB.
každopádně mé další příznaky jsou - zápach z úst, povleklý jazyk, průjmy střídající se se zácpou, kruhy a váčky pod očima, lámavost nehtů, vypadávání vlasů, nechutenství či naopak, taky jsem si na krku nahmatala bůlku ale byla jsem na vyšetření, ale prý to nejsou ani zvětšené uzliny a je to ok, dále pocení, bolesti hlavy, nespavost, studené ruce.. je toho prostě moc.
Začala jsem jíst každý večer stroužek česneku, přidala jsem laktobacilly, grepové kapky, echinaceové kapky, a omezila cukry ( Proti kvasinkovou dietu bych bohužel z cela dodržet nedokázala ), a sem tam si stříknu do pusy Tantum Verde. Ale stav se nijak nelepší, už jsem z toho docela zoufalá. Už nevím co zavést aby něco pomohlo Mohla bych poprosit o nějakou radu opravdu co pomůže nebo co dělat? předem děkuji

Tak tedy není o čem mluvit - příznaky které zmiňujete dohromady na kandidozu jasně ukazují a sama zmiňujete řešení Pokud ale nejste připravená udělat to hlavní, tedy výrazně upravit stravu, tak to nebudete tak zoufalá jak píšete na začátku.

Moje doporučení tedy je nedělat žádná opatření. Neberte žádné fungicidy, dopřejte si řadu sladkostí a rozhodně neberte žádné vitamíny nebo minerály. Počkejte až se stav pořádně zhorší do té míry, že to bude opravdu nesnesitelné a budete opravdu zoufalá.

V tom moment jste připravena. Najeďt na protivkasinkovou dietu, zařaďte zpět všechny fungicidní látky (a ještě některé přidejte - oregánový olej, msm, lapacho apod, sledujte ph, doplňjte hlavní antioxidanty, hodně se hýbejte s zhluboka dýchejte a důkladně se postarejte i o vás vnitřní prostor - co vás trápí, kde máte trable a bloky, emoční napětí apod. Ideální je na tomhle s někým zkušeným spolupracovat.

Nejenže takto časem vyřešíte své letité problémy fyzické, ale práce na sobě bude mít i dalekosálhé důsledky do dalších sfér vašeho života - kvalita prožívání, vztahy k sobě a okolí, mentální kapacita apod..

Pokud ale nejste připravená tak na sebe netlačte a příliš nic moc neřešte. Znamená to, že jste ještě netrpěla dost a chce to čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: ned dub 15, 2012 9:09 pm 
Offline

Registrován: čtv kvě 20, 2010 3:50 pm
Příspěvky: 31
dobrý den nevím jestli je to náhoda, ale už měsíc beru tyhle probiotika Pearls YB cps. 30 a od té doby mám ráno test na kvasinku negativní a to i přes to že jsem dřív vyzkoušela všechno možné včetně protiplísňových léků a nic nezabralo, nebo alespoň né nadlouho. Nejlevnější jsem je sehnala na těchto stránkách

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 8:02 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN píše:

Slanina, Ghí, masť.
Z každého približne 1/3 (ak si zoberiem skladbu tuku na týždeň, lebo niekedy mám celý deň Ghí, niekedy celý deň slaninu...atď...)

když zapomenu na to, jestli vepřový tuk ano nebo ne, tak za mně určitě ne cpát se uzeným masem každý den - to je jízdenka do pekla...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 9:01 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Vševěd píše:
když zapomenu na to, jestli vepřový tuk ano nebo ne, tak za mně určitě ne cpát se uzeným masem každý den - to je jízdenka do pekla...

Je rozdiel jesť každý deň údenú slaninu, a údené mäso... \":D\" Tuk reaguje na údenie inak, než mäso. A ja jem čisto tukovú slaninu.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 9:31 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
NOWOCAYN píše:
Je rozdiel jesť každý deň údenú slaninu, a údené mäso... \":D\" Tuk reaguje na údenie inak, než mäso. A ja jem čisto tukovú slaninu.

Je to úplně jedno, uzené je vždycky špatně.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Candida a chlamydioza
PříspěvekNapsal: pon dub 16, 2012 9:38 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Vševěd píše:
Je to úplně jedno, uzené je vždycky špatně.

Existuje neúdená slanina ? Ak áno, pôjdem do nej.... \":D\" Ak nie, nevadí, chlieb je tak isto "vždycky špatně", a naše prababičky a pradedovia ho jedli, a dožívali sa (tí, čo konzumovali prirodzené potraviny a žili v domoch) vysokého veku v dobrej kondícii. A jedli ho každý deň. Ak je údené vždy zlé, tak mi pomôžu detoxikácie na to, aby som odstránil možné nepriaznivé účinky látok, ktoré údenie môže vytvoriť. Ak nezoženiem neúdenú slaninu.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5316 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 355  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz