MarcelaJ píše:
Dobrý večer,
tak 2.šanku mám s katastrofou za sebou(1.šanka v pohodě). Vše jsem nachystala jako u 1.
Vypila jsem první a rovnou i druhou várku vody(použila jsem epsomku)-voda šla ven spodem i vrchem. Stejně tak to bylo i u třetí a čtvrté várky-zase spodem a něco jsem vyzvracela. Jelikož ze mě stále tekla jemně žlutá voda, tak jsem přidala další 2 litry trochu slané vody. V průběhu jsem udělala klystýr, aby nešla většina vrchem.Nakonec jsem to završila heřmánkovým čajem, který jsem ale bohužel zase vyzvracela. Nakonec jsem ještě zkusila klystýr. Za 3/4h jsem šupla trochu rýže s máslem, ale to už mně bylo dosti blbě a vše šlo zase zvracením ven. Strašně mě bolela hlava, hučelo mi v uších, necítila jsem nohy ani ruce(manžel mě musel vzít do postele).Nakonec jsem přestala úplně vnímat a probrala jsem se až v nemocnici, kde mi doktor řekl, že mě přivezla sanitka v komatózním stavu, že jsem si přivodila otravu slanou vodou a chvilkový otok mozku. Nakonec mi ještě zjistil podstav draslíku, takže nyní dodávám.
Z další šanky mám hrozný strach a nevím, zda se k ní ještě někdy odhodlám(možná s menším množstvím vody).A proto se ptám, když mám za sebou jednu celkem úspěšnou a druhou šankou se snad taky nějakej bordel odstranil, můžu dále pokračovat jednou týdně s klystýrem? Nebo je to málo? Vím, že je pro mě (v mém stavu) očista střeva strašně důležitá a proto mě štve ten těžký průběh šanky.
A nedá se dělat nějaká pomalá důkladná očista střeva-např. ráno nalačno slaná voda atd.
Zvažuji také asistovaný výplach střev, ale zatím musím vydržet u domácího.
Díky
Marcelo, pokud bys to chtela zkusit znovu, a byla by chyba kdybys to nezkusila, tak dej mene soli a neexistuje abys z toho blila, natoz aby te odvezla zachranka. Kdyz mrknes jak to delaji na joze v denni zivote, tak davaji
Ohřejte 6 až 7 litrů osolené vody (1/2 čajové lžičky mořské soli, při vysokém krevním tlaku dietní soli, na 1 litr vody) na teplotu 38 – 40 °C.viz
http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/140400/hathajogove-krije/basti-a-sank-praksalana/,
coz je mozna stejne, jako kdyz nekdo soli polevku (tedy nikdy jsem ji nesolil). A samozrejme pouzivaji morskou sul a ne epsomku.
Ja davam sul (himalajskou) podle chuti a je to tak necela lzicka na litr, tedy vic nez kurz jogy nicmene asi mnohem min nez asi ty. Tedy dam tu lzicku na litr a kdyz trochu odeberu a blizim se ke dnu a zacne to byt koncentrovanejsi, tak doleju vodu. Nemelo by se to pit s odporem. A nikdy jsem nemel sebemensi problem ze by mi z toho bylo spatne.
Myslim, ze to vysoke davkovani ma ve sve starsi knize Lysebeth, ale buh vi, jakou mel sul. Predpokladam, ze nerafinovanou morskou, mozna solila min, nevim. Muzes zacit opravdu s mensim mnozstvi soli i s rizikem, ze se ti nespusti sifon a jestli si myslis, ze cim vic soli tim lip, tak pripadne pomalu zvysovat.
Lysebeth v knize Omladnete s jogou..., strana 65 :
K technice sankpraksalany neni zapotrebi nic dodavat, snad jen to, ze do prvnich dvou sklenic vody (
a jen do nich) rozmichejte po kavove lzicce siranu horecnateho. potom pokracujte s vodou osolenou kuchynskou soli, presne tak, jak to predepisuje postup pro dukladnou ocistu travici trubice. Roztok siranu horecnateho rychleji vytvori efekt sifonu (nasosky), a navic dobre zmekcuje mnohdy nekolikalete nanosy.
Citace:
A nedá se dělat nějaká pomalá důkladná očista střeva-např. ráno nalačno slaná voda atd.
Lysebeth ma neco takoveho ve vyse zminene knize Omladnete s jogou, pokud chces tak napis a poslu ti ji.
Jinak co je idealni davkovani vi buh, asi je to u kazdeho jinak. Ale zacinal bych opatrneji.