fero78 píše:
Ja sa nebojim.Len mi akosi unika logika.Lutz pisal do 72g.Ten dovod bol ten aby človel fachčil na tukoch.A vedlajším produktom spalovania tukov su ketony v moči.Takže low carb je vždy o ketoze.Inak to nieje noizkosacharidova dieta.Ja sa tukov nebojim práve preto,ze je telo v ketoze práve preto,že pouziva tuky.Prave mi pride,ze ty sa bojis
pretoze sa vsade hovori,ze prekyslenie je zle a chceš byt lowcarb ale nie v ketoze.To mi nedava zmysel.Ono aj paleo guru cordain -ci ako sa vola- sa boji tuku,ešte aj kozu s kurata dava dole.No neodporuca vela tukov,ale to by som robil uplne logicky aj ja keby som nebol v ketoze a prekracoval by som sacharidy tak,ze by ma to vyhadzovalo s ketozy.Prave by som sa bál ...zrat sachre viac,nebyt v ketoze a ZRAT KOPU TUKU!
Počkaj počkaj.... práveže LUTZ odporúčal konzumovať PRESNE 72g sacharidov (čo je úsmevné, lebo kto to konzumuje presne), lebo on v podstate NECHCEL, aby sa človek dostal do ketózy, alebo inak povedané, nechcel, aby človek konzumoval sacharidov menej, a tak vytváral glykogén (sacharid) z bielkovín. On tým vlastne chcel povedať, že odporúča rovno tú hranicu, kde už ketóza NEVZNIKÁ, ale logicky sa nebudeme predsa triafať do ROVNÝCH 72 GRAMOV, keď môžeme kľudne pridať.
Určité množstvo sacharidov POTREBUJEME, aby sa zbytočne nemuseli bielkoviny pretvárať tak, aby mohli fungovať za ich pomoci určité chemické procesy v organizme (to sa diať nemusí, ak konzumujeme aj sacharidy, dajme tomu tých 72-85 gramov).
"Miešanie dvoch palív" by nastalo vtedy, keby si konzumoval dajme tomu 300g tukov, a 150,200,250g sacharidov.
Ale ak konzumujem ja bežne (mimo proticandidovú kúru) nejakých 85g sacharidov počas dňa, tak sa to nebude miešať so 450g tuku, lebo kvantitatívny rozdiel je dosť veľký na to, aby sa dalo hovoriť o "miešaní paliva".
Ja som čítal o Lutzovi tieto informácie (ohľadom sacharidov) už neviem na akej stránke... TY NA AKEJ ? Daj mi odkaz, prečítam.
Ja si to pamätám práveže TAK, že
tých 72g sacharidov je potrebných na to, aby sme sa nedostali do ketózy, nakoľko ketózu Lutz, a podľa všetkého ani Kwasniewski nedoporučovali, asopň nie z dlhodobejšieho (nad rok) hľadiska.Xeelee hovoril, že pri ketoacidóze vzniká acetónový pach z úst, a možno aj z pórov pokožky (niečo také si tvrdil ty, Fero, že ťa bolo cítiť za acetónom, keď si držal hladovku a tým pádom bol na "ketoacidóze"). Ak by aj dlhodobá ketóza vytvárala acetónový pách z úst (a nebodaj aj z pokožky...), tak by som NEMAL ZÁUJEM byť v ketóze...ani omylom.
Acetónový pach z úst totiž NIE JE NORMÁLNY A ZDRAVÝ JAV, maximálne tak je "normálny" pri hladovkách. Človeku nemá páchnuť z úst, ak má umyté zuby a nehladuje (a nejedol pred tým cesnak a cibuľu). Ja nie som proti telesnému pachu, pokiaľ je ZDRAVÝ, a je príjemný (to oceňuje hlavne opačné pohlavie, že ? Napríklad ja oceňujem prirodzenú vôňu ženy, a napríklad moja prirodzená vôňa sa mi zdá príjemná - som rád, že si nesmrdím, to by bola hrôza...). Ale som proti pachu, ktorý je "patologický", čiže taký, aký byť nemá - a to mozog vie hneď určiť, ak nos zacíti.
Neviem ako je to s ketózou u eskimákov a mongolov. MOŽNO SÚ V KETÓZE, ale rozhodne tá ketóza nevytvára acetónový pach z úst a pokožky. Také niečo spôsobuje ketoacidóza.
A keď náhodou niečo také spôsobuje aj ketóza, tak potom eskimáci a mongoli v ketóze nie sú, lebo bielkoviny ktoré zjedia, sa premenia na glykogén, a ten zabráni ketóze. No myslím si skôr to "po prvé", že ketóza nemá také vedľajšie účinky, ako ketoacidóza.
NEVIEM KDE DOHĽADAŤ INFORÁCIE O TOM, TAK SA MôŽEM LEN DOMNIEVAŤ...
_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012)
dieta