JirkaV píše:
já váš jídelníček přesně neznám a fakt vám ho neberu ani nerozmlouvám. Jenom upozorŇuju, že to může zatěžovaat játra a slinivku a může to být důvodem světlé stolice - světlá neboli acholická stolice bývá způsobena jaterní nedostatečností nebo obstrukcí žlučových cest. Že jste ji doteď neměl neznamená, že ji zrovna teď nemůžete dostat. Další příčinou může být nadbytek ořechů nebo pokud užíváte nadměrně antacida. To je vše. Nechť vám vaše strava prospívá.
Nechci s vámi polemizovat, asi máte svoji pravdu a jiné názory nepřijímáte. Zřejmě máte nějakou úplně speciální dietu a úplně speciální metabolismus, protože spousta věcí mi tu nesedí, ale nechci vám do toho mluvit. Jen mě nemusítě hned označovat za šiřitele bludů jenom proto že si dovoluji o něčem pochybovat.
Veci ti nesedia preto, lebo si sa s nimi nestretol v médiách, ani v knihách.
Orechy nejem - zbytočnosť v mojom prípade.
Slinivku zaťažujú sacharidy.
Pečeň nezaťažujú nasýtené tuky, ale všetky ostatné ÁNO, resp. pravdepodobne všetky okrem olivového... Preto aj vegáni, vitariáni, atď zaraďujú len trochu tukov - A TO HLAVNE Z DôVODU že fungujú na sacharidoch (sacharidy ako energia v tomto prípade) ALE keby náhodou chceli fungovať na tukoch a ostať na vegánskej strave, a teda aj tuk mať z rastlín, tak...TAK MAJÚ SMOLU a preťažujú pečeň (ak by konzumovali iné oleje vo veľkom, olivový je výnimka, ale aj tak nie je ideálny).
NASÝTENÉ TUKY (slanina a Ghí .... masť nie je celá nasýtená, údajne len polovica obsahu tvorí nasýtené tuky - takže masti už budem konzumovať menej, je to pre mňa nová informácia...) SA NESPRACÚVAJÚ v pečeni, ale vstrebávajú sa priamo do lymfatických uzlín - šetria pečeň, SÚ PRIRODZENÉ PRE ČLOVEKA a jeho tráviacu sústavu.
Takže toľko - niečo nové si sa naučil. Ahoj.
dieta