Xeelee píše:
Tady ale asi moc zdravejch lidí nebude, takže je potřeba návod přizpůsobit jejich zdravotnímu stavu. A na epsomce je dobrý, že při vstřebání nejen že nezatíží organizmus škodlivým sodíkem, ale zároveň pomůže doplnit deficity síry a hořčíku.
Xeelee, klasicka sanka je podlozena tim, ze ji bezpecne absolvovaly miliony lidi. Mistni verzi s vysokymi davkami epsomky absolvovaly desitky lidi a vysledky nic moc, viz Marcela a nejen ona:
Citace:
tak 2.šanku mám s katastrofou za sebou(1.šanka v pohodě). Vše jsem nachystala jako u 1.
Vypila jsem první a rovnou i druhou várku vody(použila jsem epsomku)-voda šla ven spodem i vrchem. Stejně tak to bylo i u třetí a čtvrté várky-zase spodem a něco jsem vyzvracela. Jelikož ze mě stále tekla jemně žlutá voda, tak jsem přidala další 2 litry trochu slané vody. V průběhu jsem udělala klystýr, aby nešla většina vrchem.Nakonec jsem to završila heřmánkovým čajem, který jsem ale bohužel zase vyzvracela. Nakonec jsem ještě zkusila klystýr. Za 3/4h jsem šupla trochu rýže s máslem, ale to už mně bylo dosti blbě a vše šlo zase zvracením ven. Strašně mě bolela hlava, hučelo mi v uších, necítila jsem nohy ani ruce(manžel mě musel vzít do postele).Nakonec jsem přestala úplně vnímat a probrala jsem se až v nemocnici, kde mi doktor řekl, že mě přivezla sanitka v komatózním stavu, že jsem si přivodila otravu slanou vodou a chvilkový otok mozku. Nakonec mi ještě zjistil podstav draslíku, takže nyní dodávám.
Z další šanky mám hrozný strach a nevím, zda se k ní ještě někdy odhodlám(možná s menším množstvím vody).
viz
http://www.zdravi-az.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=33&start=1140A jestli si myslis, ze indove nepouzivaji epsomku, protoze ji nemaji, tak jsi rovnez uz aspon pul stoleti mimo. Kdyz uz dosla az k nam tak v indii je samozrejme rovnez.
Medicina je podvod, ale teoreticky musi byt kazdy lek otestovan a kdyz ma vysledky takove jako mistni verze sanky, tak by asi bez uplaceni neprosel. Tvoje uvahy o tom, ze se nic nemuze stat protoze nastava osmoza nebo ze je epsomka zdrava za vsech okolnosti protoze se telu hodi sira a horcik jsou opravdu hodne naivni. Telo je velice slozity mechanismus a jak vidis na pripadu Marcely, neni to tak jednoduchy. Rozdil mezi lekem a jedem je v davkovani (to nemam ze sve hlavy). Pokud si nekdo namicha epsomku nebo sul a zvraci uz kdyz to vidi, tak je to spatne. Klidne si sam experimentuj, ale tezce nemocnym duverivym lidem by se melo doporucovat jen to co je bezpecne.
Osobne bych radil vratit se k himalajce, nerafinovane soli a pri nejhorsim ke kuchynske soli a brat nejvyse lzicku a pul na litr vody s upresnenim, ze pokud je to moc, tak naredit. Voda ma byt slana, aby se nevstrebala predcasne, ale neni cilem dostat do sebe soli co nejvic.