Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 8:10 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 4:16 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
[quote="Zuzima":1vbh4b6x]Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu[/quote:1vbh4b6x]
presne toto riesim teraz,,,, kupil som si kvoli tomy ponorny tycovy ,,ked som to robil prvy x tak mi to celkom vyslo ale dalsie 3 pokusy nic,,avsak dnes ak budem mat doma tvaroh makkej konzistencie, nie hrudkovity tak to skusim znova, a takisto tvaroh urobeny doma (( automatove mlieko) je hrudkovity ale je makky a je tam aj srvatka sa mi zda...

kazdopadne by som chcel skusit tiez len neviem to najst ani za boha ako p. Jarda robi z kefiru SP,...

ja to miesam vodou v mixeri ale ze vraj to nieje vhodne,,,tak teraz neviem ... skusim s makkym tvarohom a dam vediet \</div

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 4:20 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Zuzima píše:
Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu

Opravdu se mi to tím tyčákem pěkně spojí, stačí mixovat kolem 1 minuty, mixuji tím jak tvaroh tak i cotagge a nikdy není problém. Někdy tvaroh s olejem smíchám jen lžičou, záleží na tvarohu, dobře se mi spojí jen z lídlu a z penny, tvaroh z kauflandu se mi nespojuje ani tyčákem. Používám tvarohy ve vaničce nízkotučné a dělávám toho jen polovinu dávky - to mi stačí. Na sladko - tvaroh+olej, pak lněné semínko rozmix., med, kurkuma a namočená semínka slunečnice ( 2 lžíce ), někdy i sezam, na slano zpravidla z cottage, olej+cottage, lněné semínko rozmix., kari koření, černá lávová sůl, někdy česnek, někdy cibule, někdy pažitka, petrželka nebo jiná zdravá zelen ....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 5:27 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
Nebylo by nejlepší udělat si vlastní tvaroh z mléka z automatu? Co sem vykoumal na Internetu, tak stačí nechat čerstvý mlíko zkysnout den při pokojový teplotě, pak ho v hrnci ohřát na 30 (měkčí tvaroh) až 50 (tvrdší) stupňů a po oddělení syrovátky se jí zbavit.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 7:01 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Xeelee píše:
Nebylo by nejlepší udělat si vlastní tvaroh z mléka z automatu? Co sem vykoumal na Internetu, tak stačí nechat čerstvý mlíko zkysnout den při pokojový teplotě, pak ho v hrnci ohřát na 30 (měkčí tvaroh) až 50 (tvrdší) stupňů a po oddělení syrovátky se jí zbavit.

Jaj, pokud by to bylo takto jednoduchý, to by bylo fakt super, ale není, musí se to nechat vysrážet bud citronem nebo octem.....
Dělávala jsem domácí tvaroh, je lepší do toho hned na začátku přidat jogurt, siřidlo jsem nikdy nepoužívala brrr
Ale jak říkám, není to tak jednoduché, jak to vypadá \":idea:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2012 7:10 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 03, 2011 5:09 pm
Příspěvky: 402
Tak jsem zkoušel sirnou patlanici a je to docela dobré. Tvaroh doporučuji ve vaničce z Lídlu, z něj se to dobře mixuje. Lněný olej kupuju ve Zdravé výživě, 175ml za 55kč. Dávám tak třetinu lahvičky na jednu vaničku tvarohu 250g, snad je poměr dobře. Jen nepoznám jestli olej není žluklý. Chuť patlanice je taková lehce nakyslá.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:35 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
q:o) píše:
Napadlo mě, dát si olej do kefíru a zatřepat to v šejkru. Olej se dokonale promíchal s kefírem. Možná by to byla verze pro ty, kteří nemají možnost mixovat (např. v práci)
Bylo by to tedy bez semínek, ale ty se dají přimíchat třeba večer doma do salátu.
No, je to jen nápad. \":P\"

Ale ne moc dobrý, třepat s tím alespoň 10000x za minutu bude patrně drobný problém.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
neviem, do akej temy sa hodi moja otazka, pisem teda sem.
ak pouzijem pomlete lan. semienko do domaceho chleba, ten sa samozrejme neuchovava v mrazaku, vadi to? moze takyto lan v chlebe byt skodlivy?
bezne si totiz namixujem lan a hned dam do mrazaka.
dakujem.

Člen inzenyr vám to píše správně, jde o hmotu a je otázka jak prospěšnou, vlastně hmota je i písek, který běžně používala jako techniku přežití cizinecká legie při pochodech pouští.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Zuzima píše:
Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu

Patrně děláte základní chybu a to, že tyčový mixér používáte v široké nádobě, již jsem to zde určitě psal, ideální je obyčejný půllitr na pivo, který si nejlépe pořídíte při návštěvě restaurace, mě se nejlépe osvědčil takový ten těžký s ouškem, který užívá v pivnicích Popovický kozel.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2012 8:48 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
jani píše:
Jaj, pokud by to bylo takto jednoduchý, to by bylo fakt super, ale není, musí se to nechat vysrážet bud citronem nebo octem.....
Dělávala jsem domácí tvaroh, je lepší do toho hned na začátku přidat jogurt, siřidlo jsem nikdy nepoužívala brrr
Ale jak říkám, není to tak jednoduché, jak to vypadá \":idea:\"

To bych netvrdil, jde pouze o čas. Mléko zkysne vždy, doba dost záleží na okolní teplotě a pak již pouze nechat vykapat přes plátýnko.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2012 1:12 am 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Zuzima píše:
Opravdu se vám to tyčovým mixérem daří? Málem jsem ho utavila a stejně to nebylo spojené jak má být. Tak nevím, začínám zoufat. Větší porce se mi v klasickém mixéru podařila, ale ta jednorázová porce pro jednoho zatím v ničem ne. A ve velkém mixéru jde malé množství také špatně.. Opravdu se vám to dokonale spojí tím tyčovým mixérem? děkuji za radu

Ja robim jednorazovu davku v takej malej nadobke, co byva ku tycovym mixerom.

http://mixery.heureka.sk/moulinex-dd-407/galerie/
(v obrazku napravo)

Vlastne na to nasadis motor zvrchu, a vnutri to ma noze, ktore sa tocia. Funguje to perfektne. Pokial som to robil tycovym, nikdy som to nemal tak rychlo a tak hladko.

Ja to robim tak, ze si dam 100-125g tvarohu, a pridam tam bud vodu, ale mam pocit, ze lepsie je ked sa tam prida smotana, alebo smotanovy jogurt... alebo aspon kefir, aby sa prilis neznizilo % tukov. Ten smotanovy jogurt ma 10%, cize cca tolko, co tvaroh, cize neznizuje podiel tuku v hmote.
Hmotu chvilu mixujem bez oleja, cim zmiznu hrudky, a zmes sa stava kremovou. Vznikne cca 300 gramov toho kremu. V takej hladkej a tekutejsej zmesy sa potom olej rychlo zlucuje, a netreba ho tak dlho slahat. Predsalen si myslim, ze zbytocne dlhym slahanim sa olej nici. A hlavne, ked su tam este hrudky z tvarohu, tak olej je pri mixovani vlastne zmiesavany zo vzduchom. V hladkej a tekutej zmesi mizne rychlo. Bez oleja to najprv mixujem tak 30 sekund, a potom s olejom to mixujem tak 1,5-2 minuty, a je to dokonale hladke, dokonale zlucene. Mixujem na pomalych otackach.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2012 1:57 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Co se tyka nadoby, tak ja to micham tycovym mixerem ve sklenici od okurek nebo zeli. Manzelka mela starosti, abych ji tim nenicil hrnky a ta sklenice ma vhodny tvar, takovy ten standardni rozmer, snad 0,8 litru.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2012 9:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
pv33 píše:
Co se tyka nadoby, tak ja to micham tycovym mixerem ve sklenici od okurek nebo zeli. Manzelka mela starosti, abych ji tim nenicil hrnky a ta sklenice ma vhodny tvar, takovy ten standardni rozmer, snad 0,8 litru.

Naprosto nejlepší je půllitr od Popovického kozla, tam mixér pasuje perfektně a dobře se dá vytřít stěrkou i vymýt rukou, ta se do té sklenice nevejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Sirná patlanina
PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 9:35 pm 
Offline

Registrován: sob bře 31, 2012 3:18 pm
Příspěvky: 21
Dnes jsem si dala svoji první patlaninu podle Vašeho receptu. Snědla jsem ji místo večerního jídla. Ráda bych se zeptala jak často se má sirná patlanina jíst? Nikde jsem to v diskuzích nenašla. Má se jíst pravidelně nebo jen občas? Nyní mám v lednici dávku ještě na dva dny. Kdy mám dělat další? Moc jsem si pochutnala, protože jsem byla hodně zvyklá na mléko a všechny mléčné výrobky a teď po šesti týdnech mléčného (i jiného) půstu jsem byla nadšená. Je to příjemná změna od té zeleniny...
Linda


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirná patlanina
PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 9:50 pm 
Offline

Registrován: pon dub 16, 2012 7:35 pm
Příspěvky: 115
[quote="linda":2d5mlcfs]Dnes jsem si dala svoji první patlaninu podle Vašeho receptu. Snědla jsem ji místo večerního jídla. Ráda bych se zeptala jak často se má sirná patlanina jíst? Nikde jsem to v diskuzích nenašla. Má se jíst pravidelně nebo jen občas? Nyní mám v lednici dávku ještě na dva dny. Kdy mám dělat další? Moc jsem si pochutnala, protože jsem byla hodně zvyklá na mléko a všechny mléčné výrobky a teď po šesti týdnech mléčného (i jiného) půstu jsem byla nadšená. Je to příjemná změna od té zeleniny...
Linda[/quote:2d5mlcfs]
Nejvíc informací k SP bude asi v těchto vláknech:

1) "Prehladne, strucne a aktualizovane navody":

_________________
Ani v česneku není dost česneku.


Naposledy upravil Amy dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirná patlanina
PříspěvekNapsal: pát kvě 11, 2012 11:44 pm 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
linda píše:
Nyní mám v lednici dávku ještě na dva dny. Kdy mám dělat další?

Hlavně jsi si, Lindo, asi nedala moc práce s hledáním v diskuzi soudě podle toho, že uvádíš, že máš dávku v lednici na dva dny..... jestli dobře chápu, tak jsi si tvaroh s olejem i lněným semínkem namíchala a dala do lednice \":?:\" To je špatně \":!:\" \":!:\" \":!:\"
Tvaroh J. Budwig se míchá vždy čerstvý \":!:\" \":!:\" \":!:\" a je to tu několikrát uváděno \":!:\" \":!:\" \":!:\" namíchaná směs se doporučuje sníst do cca 15ti minut


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz