Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 11:43 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: stř kvě 02, 2012 8:53 pm 

Ložiskem myslím právě rakovinu, navíc dosti agresivní typ. Už se s tím trápím přes 2 roky,mám za sebou 2 operace, chemo, ozářky.
Vitamíny a minerály doplňuji v tabletách, ale snažím se i stravou-denně ořechy, semínka, goji, patlanice, 3/4l domácího kefíru, přes 1l zeleninové šťávy(okurek, bílá ředkev, peking.zelí), na oběd pstruh nebo brokolice nebo hlíva atd.
Koupele bych tedy raději vynechala. S destilkou je u nás trochu problém, hlavně když budu daleko od města, ale zkusím ji sehnat nebo možná zkusím to mražení.Musím to promyslet.
Ph se snažím si držet nad 7, ale poslední dobou se mi to daří hlavně pomocí sody.
Mám za sebou také 3MMS kůry, koloidní stříbro, hřebíčkovou kůru. Hcl pravidelně doplňuji, na játra užívám ostropestř.kaši a schizandru.Každý týden dělám také urinový klystýr. Můžu ho dělat i při půstu? Tam ale bude určitě záležet na ph moči, že?
Tento týden budu dělat 10.očistu jater a dělala jsem také 2 šanky, ale u druhé jsem skončila v nemocnici(viz příspěvek v tématu šanka), takže se do další moc nehrnu a tak chci pořídit sadu na hydrocolon doma. Ale snad i ty 2 šanky udělaly svoje.
Jinak jsem toho dost načetla a mám objednané nějaké čtivo o půstu. Půst bych chtěla začít tak za měsíc, kdy už můžu vzít děti na chalupu, kde mi s nimi bude pomáhat mamina, tak by to neměl být takový zápřah.Zkusím si zajistit také připojení na internet na chalupě, ať se můžu případně s někým poradit.
A ty odkyselující koupele- to myslíš nějaké speciální? Nebo můžu dělat koupel i v MMS?
Díky

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 12:04 am 

MarcelaJ píše:
Ložiskem myslím právě rakovinu, navíc dosti agresivní typ. Už se s tím trápím přes 2 roky,mám za sebou 2 operace, chemo, ozářky.
Vitamíny a minerály doplňuji v tabletách, ale snažím se i stravou-denně ořechy, semínka, goji, patlanice, 3/4l domácího kefíru, přes 1l zeleninové šťávy(okurek, bílá ředkev, peking.zelí), na oběd pstruh nebo brokolice nebo hlíva atd.
Koupele bych tedy raději vynechala. S destilkou je u nás trochu problém, hlavně když budu daleko od města, ale zkusím ji sehnat nebo možná zkusím to mražení.Musím to promyslet.
Ph se snažím si držet nad 7, ale poslední dobou se mi to daří hlavně pomocí sody.
Mám za sebou také 3MMS kůry, koloidní stříbro, hřebíčkovou kůru. Hcl pravidelně doplňuji, na játra užívám ostropestř.kaši a schizandru.Každý týden dělám také urinový klystýr. Můžu ho dělat i při půstu? Tam ale bude určitě záležet na ph moči, že?
Tento týden budu dělat 10.očistu jater a dělala jsem také 2 šanky, ale u druhé jsem skončila v nemocnici(viz příspěvek v tématu šanka), takže se do další moc nehrnu a tak chci pořídit sadu na hydrocolon doma. Ale snad i ty 2 šanky udělaly svoje.
Jinak jsem toho dost načetla a mám objednané nějaké čtivo o půstu. Půst bych chtěla začít tak za měsíc, kdy už můžu vzít děti na chalupu, kde mi s nimi bude pomáhat mamina, tak by to neměl být takový zápřah.Zkusím si zajistit také připojení na internet na chalupě, ať se můžu případně s někým poradit.
A ty odkyselující koupele- to myslíš nějaké speciální? Nebo můžu dělat koupel i v MMS?
Díky

Tak to by mohl být problém. tyhle sajratty ničí obranyschopnost a tělo si asi během půstu s problémy asi neporadí tak snadno. Vitamíny z tablet maj mizernou využitelnost a minerály se pokud vím spíš ukládaj v ložiscích než aby je tělo využilo. Ty z přírodních zdrojů tělo využije mnohem líp a přebytky dokáže vyloučit. Na tablety bych se opravdu vykašlal a nastudoval bych si jak je jde nahradit. A co se týká vitamínů, tak dlouhodobá konzumace tablet podle jedný studie, na kterou sem kdysi narazil, snižuje vstřebatelnost vitamínů z přírodních zdrojů.
Přečti si knihu Kurt Tepperwein - Pryč s kyselostí.pdf (mrkni na uloz.to) a zkus do půstu řešit překyselení jinak než sodou. Koupele bych ti doporučil. Aspoň krátký a ve studený vodě. Když to půjde, tak víckrát denně. Pokud by ti dělaly velký problémy, tak je prostě vynecháš. Jde o minerální koupele, o kterých tu je v rámci odkyselení dost napsáno, tak si to prostuduj. Nejsem si jistej, jestli MMS odkyseluje.
V nemocnici jsi skončila proto, že jsi neposlouchala svý tělo, který vědělo, že při velkém deficitu danýho minerálu to není dobrej nápad. Doufám, žes ho v nějaký snadno vstřebatelný formě intenzivně doplňovala. Pokud jo, tak bych se šanky nebál. Opět, když ti začne bejt špatně, tak ji nedokončíš.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 2:00 pm 

No, vitamíny v tabletách beru ty hlavní- pouze B-čka, selen, zinek chelát a vit.E. Minerály se snažím doplnit 3krát týdně minerální koupelí a jinak denně v osmotické vodě trochu himalájky a chloridu hořečnatého. Jod a kys. boritou mám také- od Jardy. Kurungovity atd.-většinu mám od Jardy, tak snad to není takový problém. Nějak to doplnit musím, protože mi toho ve stravě už moc nezbývá.Asi 5 měsíců se živím tímto- brokolice, květák, peking.zelí, ředkvičky, špenát,vajíčka, hlíva, pstruh, okurky, kousek červ.řepy(kvůli vit.C), kousek grepu, patlanice, kefír a ořechy(ty dokonce namáčím do MMS kvůli plísni).Ovoce nejím kvůli vysokému obsahu sacharidů. Rodina se mi už diví, že tady na této stravě vůbec vydržím. Ale já jsem si zvykla a zatím mi to nevadí.
Ale půst nyní vidím jako jediné pro mě přijatelné řešení. Nejsem ten typ, co se lehce vzdává a tak to chci zkusit, protože pak by mi už zbývala pouze chemo a tu nechci.
Měla jsem napřed v plánu, že začnu půst 15denní, pak dát pauzu a zkusit delší, ale doktorka mi tolik času nedá a tak to chci zvládnout do září.
S tou šankou máš pravdu, měla jsem poslouchat tělo. Ale když se mi první zadařila celkem v pohodě, tak jsem u druhé nečekala takový průběh. Určitě na ni nezanevřu, ale zatím ji odsunu a zkusím hydrocolon(ten mám od manžela povolený, pěkně jsem ho po té šance vyděsila).Ani ten půst mi moc neschvaluje, ale ví, že když se pro něco rozhodnu, tak to udělám.
Na odkyselení stále pracuji, zařadila jsem více okurek, tak snad to zabere.Sody neberu moc, jen ráno ke kyselině askorbové v poměru 1:1, ale zkusím už ubírat.
A s tou vodou to moc nechápu- když použiju osmotickou,tak ji zmrazím, ráno vytáhnu , nechám rozpoštět, naleju do skleničky a to co zbývá na dně, tak vyleju? A pije se, když má teplotu zhruba kolem 7°C? A je pravda, že první 3 dny půstu můžu přidat trochu citronu na odkyselení nebo raději ne?
Díky

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 2:53 pm 

Xeelee píše:
........ a zkus do půstu řešit překyselení jinak než sodou. Koupele bych ti doporučil. Aspoň krátký a ve studený vodě. Když to půjde, tak víckrát denně. Pokud by ti dělaly velký problémy, tak je prostě vynecháš. Jde o minerální koupele, o kterých tu je v rámci odkyselení dost napsáno, tak si to prostuduj. Nejsem si jistej, jestli MMS odkyseluje.
V nemocnici jsi skončila proto, že jsi neposlouchala svý tělo, který vědělo, že při velkém deficitu danýho minerálu to není dobrej nápad. Doufám, žes ho v nějaký snadno vstřebatelný formě intenzivně doplňovala. Pokud jo, tak bych se šanky nebál. Opět, když ti začne bejt špatně, tak ji nedokončíš.

Xeelee, co mas proti sode, specialne kdyz ma rakovinu? Dr Simoncini bere sodu jako hlavni zbran proti rakovine a totez dr Sircus. Mas nejake jine zdroje?

To telo opravdu mela poslouchat a kdyz z vysokych davek epsomky zvracela, mela toho nechat nebo to naredit. Zvraceni je obrana tela proti necemu, co do nej nepatri. Navic podle Lysebetha zvraceni uzavira pruchod ze zaludku do strev, tedy sifon, coz samozrejme sanku nepodpori.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 4:32 pm 

pv33 píše:
Xeelee, co mas proti sode, specialne kdyz ma rakovinu? Dr Simoncini bere sodu jako hlavni zbran proti rakovine a totez dr Sircus. Mas nejake jine zdroje?

To telo opravdu mela poslouchat a kdyz z vysokych davek epsomky zvracela, mela toho nechat nebo to naredit. Zvraceni je obrana tela proti necemu, co do nej nepatri. Navic podle Lysebetha zvraceni uzavira pruchod ze zaludku do strev, tedy sifon, coz samozrejme sanku nepodpori.

Pokud nic jinýho nezabírá, tak proti sodě nic nemám. Dlouhodobě to ale nebude nejvhodnější, i když rakovina je poněkud specifickej případ. O sodě jako prostředku proti rakovině nic nevím, ale spíš mi připadá jako podpůrnej než hlavní prostředek.

Zvracení uzavře sifon nejen podle Lysebetha. Vyzkoušej po šance očistu žaludku.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 5:04 pm 

Xeelee píše:
Zvracení uzavře sifon nejen podle Lysebetha. Vyzkoušej po šance očistu žaludku.

A pointa je, ze je proto rozumejsi davat pri Sank Praksalane mene soli, aby to lidi nehnalo k zvraceni, jak je tady caste. Protoze pak se sifon uzavre a sanka se nepovede \":lol:\" .

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 2:57 pm 

Můžete mi, prosím, někdo poradit s tou vodou?
Zkusím si zajistit také destilovanou, ale nevím, zda budu mít dostatečné množství, takže nejspíš budu pít také osmotickou-musí se tedy zmrazit, ráno vytáhnout, nechat pomalu rozmrazit, nalít do sklenice a pít o teplotě zhruba 7°C? A trocha, co zůstane u dna, se vyleje?
Dále prosím člena PECADOR, zda by mi mohl také k půstu něco napsat.
Vím, žes mi už radil dříve udělat půst.Myslela jsem, že to zvládnu jinak, ale bohužel. Pochopila jsem, že ses nejspíš léčil také s něčím závažným. Jak dlouho jsi vydržel držet půst? A měl jsi v průběhu nějaké vážnější potíže?
Já mám nejspíš tu nevýhodu, že už jsem zanesena po chemo a ozářkách, ale už se to nedá vrátit zpět. Ale pevně věřím, že to zvládnu a budu se snažit držet půst, co nejdéle.
Díky

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 3:36 pm 

Ja som našla na nete takúto návratovku po 7 dennom pôste:

Opätovný návrat k strave
Pri opätovnom návrate k strave pre mňa platí „pravidlo dojčaťa“. Tráviacie ústrojenstvo, telo a psychika je podobne nastavené, ako to má nastavené novonarodené dieťa. Preto aj strava by mala byť prispôsobená tomuto pohľadu. Ak hladujeme 7 dní, tak si rozbeh rozdelíme tiež na sedem dní a každý deň je ako 2 mesiace života novorodenca.
Materské mlieko je nahradené rozmixovaným zeleninovým vývarom. Postupne sa pridávajú ďalšie zložky podľa toho ako „dieťa“ rastie. Bezlepkové obilniny, lepok, ovocie, cukor, tuk a podobne.
Nakoniec ako staršie ako „ročné dieťa“ môžeme na 8 deň po hladovke jesť skoro všetko v množstvách, ktoré nám naše ústrojenstvo dovolí.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 3:41 pm 

MarcelaJ píše:
Můžete mi, prosím, někdo poradit s tou vodou?
Zkusím si zajistit také destilovanou, ale nevím, zda budu mít dostatečné množství, takže nejspíš budu pít také osmotickou-musí se tedy zmrazit, ráno vytáhnout, nechat pomalu rozmrazit, nalít do sklenice a pít o teplotě zhruba 7°C? A trocha, co zůstane u dna, se vyleje?
Dále prosím člena PECADOR, zda by mi mohl také k půstu něco napsat.
Vím, žes mi už radil dříve udělat půst.Myslela jsem, že to zvládnu jinak, ale bohužel. Pochopila jsem, že ses nejspíš léčil také s něčím závažným. Jak dlouho jsi vydržel držet půst? A měl jsi v průběhu nějaké vážnější potíže?
Já mám nejspíš tu nevýhodu, že už jsem zanesena po chemo a ozářkách, ale už se to nedá vrátit zpět. Ale pevně věřím, že to zvládnu a budu se snažit držet půst, co nejdéle.
Díky

Asi poslední nezmrzlou čtvrtinu musíš vylít a dát vodu rozmrznout. Je potřeba zmrazit si před půstem dost vody do zásoby, protože mrzne a rozmrzá dost dlouho. Vyhledej si "destilovaná voda". Určitě to najdeš. Voda se dá pít tekutá. Osobně si nemyslím, že by bylo potřeba měřit její teplotu. Mřížka zůstane zachována i při vyšších teplotách. Hlavně rozmrzlou vodu neskladuj v PETkách v teple a světle. Nepotřebuješ si do vody nic louhovat.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 3:45 pm 

kolinka píše:
Ja som našla na nete takúto návratovku po 7 dennom pôste:

Opätovný návrat k strave
Pri opätovnom návrate k strave pre mňa platí „pravidlo dojčaťa“. Tráviacie ústrojenstvo, telo a psychika je podobne nastavené, ako to má nastavené novonarodené dieťa. Preto aj strava by mala byť prispôsobená tomuto pohľadu. Ak hladujeme 7 dní, tak si rozbeh rozdelíme tiež na sedem dní a každý deň je ako 2 mesiace života novorodenca.
Materské mlieko je nahradené rozmixovaným zeleninovým vývarom. Postupne sa pridávajú ďalšie zložky podľa toho ako „dieťa“ rastie. Bezlepkové obilniny, lepok, ovocie, cukor, tuk a podobne.
Nakoniec ako staršie ako „ročné dieťa“ môžeme na 8 deň po hladovke jesť skoro všetko v množstvách, ktoré nám naše ústrojenstvo dovolí.

To přirovnání je dost mimo a doporučená strava taky. Nemělo by se konzumovat nic kromě ovozelu. Začít se má napařenou zeleninou nebo zeleninovou šťávou. Postupně se může přidávat zelenina a pak i agresivnější ovoce. Tolik ve stručnosti návratovka. Bližší informace od lidí se zkušenostli je možný najít tady (stačí použít vyhledávání) nebo na pust.cz.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 5:30 pm 

Ale logiku to podľa mňa má a má to roky odskúšané, takže asi to funguje skúste si pozrieť

http://patrikbalint.blogspot.com/2009/1 ... nanie.html

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 6:37 pm 

kolinka píše:
Ale logiku to podľa mňa má a má to roky odskúšané, takže asi to funguje skúste si pozrieť

http://patrikbalint.blogspot.com/2009/1 ... nanie.html

Nepřijde mi jako dobrej nápad řídit se jakýmsi neznámým blogem autora o kterém nic nevím. To je prostě riskantní a zůstanu u staletími prověřenejch postupů, který fungujou a spousta lidí tu podle nich půsty drží.

PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 9:20 pm 

Napadlo mě, zda bych mohla osmotickou vodu zmrazit v PET lahvi(nebo ve skle-nepraskne?), nechat rozmrznout a přefiltrovat ve filtrační konvici? Někde jsem četla podobný postup.
A samozřejmě následně přeliju do skleněné flašky. Musí se taková voda skladovat přes den uzavřená? Mám doma velkou skleněnou konvici, ale bez víčka.
Asi jsou to hloupé otázky, ale musím si to před půstem ujasnit, abych se pak nestresovala tím, zda mám dostatek kvalitní vody.
A odkyselující koupelí se myslí ta minerální? Himalájka+soda+epsomka?
Díky.

PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2012 9:42 am 

[quote="MarcelaJ":2t6la6ah]Napadlo mě, zda bych mohla osmotickou vodu zmrazit v PET lahvi(nebo ve skle-nepraskne?), nechat rozmrznout a přefiltrovat ve filtrační konvici? Někde jsem četla podobný postup.
A samozřejmě následně přeliju do skleněné flašky. Musí se taková voda skladovat přes den uzavřená? Mám doma velkou skleněnou konvici, ale bez víčka.
Asi jsou to hloupé otázky, ale musím si to před půstem ujasnit, abych se pak nestresovala tím, zda mám dostatek kvalitní vody.
A odkyselující koupelí se myslí ta minerální? Himalájka+soda+epsomka?
Díky.[/quote:2t6la6ah]
Jestli chceš vodu filtrovat, tak mi přijde mražení zbytečný. Osmotická voda je dostatečně kvalitní. A mrazit vodu ve skle je blbej nápad. Nevidím důvod, proč by se voda musela skladovat uzavřená.

PříspěvekNapsal: stř kvě 09, 2012 2:05 pm 

Ahoj půstaři,
chtěla bych si ujasnit ještě několik věcí:
1.Rozhodla jsem se pro osmotickou vodu bez jakékoliv jiné úpravy. Zajímá mě, jak dlouho vydrží v uzavřené skleněné nádobě. Ptám se, protože mi ji bude manžel vozit, tak ať nemusí zbytečně jezdit sem a tam.
2.Nechci používat pastu na zuby. Můžu si je čistit pomocí MMS?
3.Když budu dělat vícekrát denně klystýr, můžu přidat citron nebo MMS?
4.Když budu překyselená, můžu pít vodu s citronem i třeba v půlce půstu? Někde jsem četla, že se doporučuje jen první 3dny.
5.Pomádu na rty samozřejmě vynechám. Jak řešíte suché popraskané rty během půstu?
6.Kdy nasadit v návratovce probio(mám kurungovity), když počítám s delším půstem?Minerály a vitamíny a patlanici-až po návratovce, že? A jak je to s kefírem a třeba ořechy?

7.Otázka hlavně pro pana Jardu-před půstem bych chtěla udělat ještě 11.očistu jater, domácí hydrocolon-kolika litry vody se má střevo pročistit?A těsně před půstem ještě očistu ledvin. Můžu použít místo okurky meloun(i když má dost sacharidů)?

8. Toto nepatří k půstu, ale dělám trojčátko a už se blížím k užívání lugolu. Srovnávám jod a jsem na 40kapkách denně, můžu toto množství i při trojčátku?

Předem díky za odpovědi.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]