Fialka píše:
Pane Jardo, chtěla bych se zeptat, proč je všude uváděno, že do střeva se vejde maximálně 2 litry vody, když to není tak úplně pravda. Když jsem začínala s klystýrem, ty 2 litry do mě padly jako nic a byla jsem překvapena, že jsem necítila skoro žádný tlak. Ani očistný efekt po dvou litrech nebyl nic moc. Při daším klystýru za pár dnů jsem proto zkusila 2,5 litru vody a konečně jsem trošičku pocítila tlak vody, ale na pravé straně v místě slepého střeva tam ta voda moc cítit nebyla. Za daších pár dnů jsem si tedy do střeva napustila rovnou 3 litry vody a konečně jsem cítila trochu tlak po celém tlustém střevě. Možná budete namítat, že jsem riskovala, ale vůbec to nebolelo, dávala jsem si pozor, aby to nebylo nepříjemné, jenom jsem prostě cítila slbí tlak, jako to při klystýru má být. Dost možná by se do mě věšlo i tři a půl litru, nebo možná i čtyři litry vody, ale to zkoušet nebudu, protože tři litry mi střevo pročistily dokonale. Jinak, ty tři litry jsem schopna v sobě udržet klidně 15 nebo i 20 minut. Očistný efekt je pak dokonalý a mám suprově splasklé břichu a výborně mi pak funguje trávení. Pro upřesnění uvádím, že nejsem vůbec tlustá, měřím 174 centimetrů a vážím 56 kilo. Není možné, že mám pružnější střeva díky tomu, že jsme poměrně mladá (je mi 20 let)??? Třeba starším lidem střevo víc ztuhne a nedá se pak naplnit, není to možné?
Nějak sem vás minule přehlédl a vynechal, tak se omlouvám. Návody se vždy jistí, aby si nějaký nesvéprávný debil nezajistil poškození střeva, což by bylo klidně možné, pokud tam někdo napíše, že se má napustit i 5 litrů. Logika, kterou vy jste snadno pochopila, jasně dá člověku návod kolik se napustit dá a on pak jako vy napustí tolik, kolik potřebuje. Představte si 150 kg vážícího macka, který pokud si udělá šankaprakšalánu naráz shodí i 15 kg. Do takového teřichu se dá napustit i mnohem více vody, než se vešlo do vás, ale ne naráz, nýbrž postupně ten sajrajt uvolnit a na závěr již pročištěné střevo pojme možná i těch 5 litrů, což se vám asi těžko povede, pokud střeva nemáte roztažená. To, že to tak snadno šlo, je známka, že máte střeva celkem v pořádku, tak si to udržujte, ať se to časem moc nezmění.