Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 17, 2024 1:04 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 11:29 am 
Offline

Registrován: pon říj 25, 2010 1:04 pm
Příspěvky: 46
A já si až do teď myslela, že kefír je plný bílkovin a vápníku. Stravuju se podobně jako vitariáni, hodně ovoce, zeleniny, ovocných a zeleninových šťáv, ořechy, semena, kefír, občas sirná patlanice. Hořčík piju denně už dva roky. Denně civičím čtyřicet minut na crosstrenažeru. Obávám se, že nedávám tělu dost bílkovin, nechci přijít o svaly a viset.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 12:46 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
lev píše:
A já si až do teď myslela, že kefír je plný bílkovin a vápníku. Stravuju se podobně jako vitariáni, hodně ovoce, zeleniny, ovocných a zeleninových šťáv, ořechy, semena, kefír, občas sirná patlanice. Hořčík piju denně už dva roky. Denně civičím čtyřicet minut na crosstrenažeru. Obávám se, že nedávám tělu dost bílkovin, nechci přijít o svaly a viset.

A v cem hledas problem, hubnes nebo ti mizi svaly? Orechy a semena obsahuji take docela dost bilkovin a nejake jde ziskat i z ovozelu co ja vim. Osobne s bilkoviami a jinym take dost zapasim, chce si to pocitat na te flore, pak mas cca predstavu co si prijmula.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 4:36 pm 
Offline

Registrován: pon říj 25, 2010 1:04 pm
Příspěvky: 46
Hubnu, ale obávám se, že víc svalů, než tuku. Aspon podle měření na jakémsi přístroji, co mi dělala dokorka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 8:16 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
doubleingram píše:
Co se tyka mleka, nevim kam jedes ale slusne je Selske mleko ale moc ho nemaji, co se tyka bilkovin, pochybuji,v pul litru kefiru je tak 16g bilkovin, koukni na Flora kalkulacku a mas jasno http://www.flora.cz/ekalkulacka/e_index.htm a neco je i tu http://www.czfcdb.cz/ Denni davka bilkovin pokud nemas kvasinku a nesportujes nebo fyzicky nepracujes tak 0,5-1g na kg vahy, s vapnikem je to trochu slozitejsi, vetsinou ho lide maji dost a je spise deficitni horcik podle toho co jsem vycetl, jinak mlecne vyrobky podle Jardy spis vapnik odebiraji, jde o to jak se stravujes, napr. mak ho ma dost atd. Neda se to takhle jednoduse rict a je to dossouvislosti. Idealne si nechat udelat krevni testy nebo vlasovou analyzu a vis na cem si.

Tak pokud nejste překyselený tak se příliš častou konzumací kefíru a jiných mléčných výrobků kde pracují bakterie (tvrdé sýry) myslím dá slušně převápnit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: úte kvě 22, 2012 8:36 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
sakul píše:
Tak pokud nejste překyselený tak se příliš častou konzumací kefíru a jiných mléčných výrobků kde pracují bakterie (tvrdé sýry) myslím dá slušně převápnit

Denne piju 0,5 l domaciho kefiru a obcas tvaroh, chystam se delat k tomu kefiru jeste SP, to uz je moc? Jak se projevuje prevapneni a jaka je souvislost prekyseleni vs vapnik, velmi by me to zajimalo. Dik Sakule predem, muzem si tykat doufam \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 2:02 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
doubleingram píše:
Jak se projevuje prevapneni a jaka je souvislost prekyseleni vs vapnik, velmi by me to zajimalo.

Při překyselení tělo potřebuje vápník k odstranění kyselin z těla. Proto silně kyselinotvorný mléko tělo odvápňuje i když obsahuje velký množství vápníku. Když člověk není překyselenej, tak by z mléčných výrobků mohl vápník získat. Osobně o tom ale nic nevím a netuším, jak moc je vápník z mléka využitelnej.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 8:25 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Xeelee píše:
doubleingram píše:
Jak se projevuje prevapneni a jaka je souvislost prekyseleni vs vapnik, velmi by me to zajimalo.

Při překyselení tělo potřebuje vápník k odstranění kyselin z těla. Proto silně kyselinotvorný mléko tělo odvápňuje i když obsahuje velký množství vápníku. Když člověk není překyselenej, tak by z mléčných výrobků mohl vápník získat. Osobně o tom ale nic nevím a netuším, jak moc je vápník z mléka využitelnej.


Nadbytek vápníku = ledvinové kameny...

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 8:35 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Tak předně dostanou nafrak ledviny a můžou se paradoxně objevit trable s lámavosti kostí. Ta kombinaci nemusí být příliš, záleží jak jste na tom s vápníkem nyní a jak jej vstřebáváte. Nejlépe to zjistíte pomocí vlas. analýzy, případně orientačně z krve. Já jsem se takto převápnil na 200 procent, nicméně je možné že je to díky tomu, že jsem krev. skupina 0 a tam je často s mléčnými výrobky trable.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 9:33 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
sakul píše:
Tak předně dostanou nafrak ledviny a můžou se paradoxně objevit trable s lámavosti kostí. Ta kombinaci nemusí být příliš, záleží jak jste na tom s vápníkem nyní a jak jej vstřebáváte. Nejlépe to zjistíte pomocí vlas. analýzy, případně orientačně z krve. Já jsem se takto převápnil na 200 procent, nicméně je možné že je to díky tomu, že jsem krev. skupina 0 a tam je často s mléčnými výrobky trable.

Dekuji za info, s kyselosti bojuju, drzim se vetsinou tak 6,6-7,2 coz je slaby, pul litru domaciho kefiru kazdy den mi prijde prijatelny mnozstvi, Jarda ho tu doporucuje dle libosti tak nevim no. Dle krevnich testu mam zatim vapnik v norme. Ono vyresit prijem bilkovin a tuku na kandide je aspon pro me dost problem. Kefir by mel byt na kandidu dobry ale zatim mi to moc neprijde. Asi mam tak spatny streva, ze se laktici vubec nechytaji nebo nevim. Snazim se omezit cukry jak jen to jde ale nadymani je porad. A s tim se neda temer nic delat, je to hrozne omezujici a nikam uz nechodim, no des.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř kvě 23, 2012 9:39 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 22, 2011 2:03 pm
Příspěvky: 741
Bydliště: Praha 12 – Kamýk
doubleingram píše:
Dekuji za info, s kyselosti bojuju, drzim se vetsinou tak 6,6-7,2 coz je slaby, vapnik zatim v norme, pul litru domaciho kefiru kazdy den mi prijde prijatelny mnozstvi. Dle krevnich testu mam zatim vapnik v norme. Ono vyresit prijem bilkovin a tuku na kandide je aspon pro me dost problem. Kefir by mel byt na kandidu dobry ale zatim mi to moc neprijde. Asi mam tak spatny streva, ze se laktici vubec nechytaji nebo nevim. Snazim se omezit cukry jak jen to jde ale nadymani je porad. A s tim se neda temer nic delat, je to hrozne omezujici a nikam uz nechodim, no des.

Zkus si dělat kefír z litru dva dny a každej den sníst polovinu. Zkusils několikadenní okurkovou monodietu? To by mělo být dobrý jak na pH tak na střeva. A už jsi vyzkoušel šanku nebo klystýry? Vážně na tom nic není.

_________________
vše o šankaprakšaláně ● tabulka zdravých potravin: download / online / kompletní sakulova
Používejte MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: čtv kvě 24, 2012 3:45 pm 
Offline

Registrován: stř bře 14, 2012 9:31 pm
Příspěvky: 52
Bydliště: P4 Dvorce
Xeelee píše:
Zkus si dělat kefír z litru dva dny a každej den sníst polovinu. Zkusils několikadenní okurkovou monodietu? To by mělo být dobrý jak na pH tak na střeva. A už jsi vyzkoušel šanku nebo klystýry? Vážně na tom nic není.

Kefir jim tak jim jak rikas, jinak co je na te okurkove diete dobry? Dal bych to tak den, protoze okurka je sama voda a asi bych umrel hlady. Tak kandidoza je snad nejvetsi svinstvo co sem mi mohlo rozjet a hlavne mi prijde, ze se to stejne dietou neda moc resit, protoze staci jeden exces a je to back. Chce to podle me nak nahodit imunitu, protoze to se neda s tim zit s tou dietou (premnozenou kvasinkou), to clovek nemuze poradne nic delat, jen se hlida a resi co muze snist, nikam se neda jet atd. Driv jsem jedl jak vsichni, naopak jsem jedl dost (pecivo, maso, pivo, testoviny atd.) a nic mi nebylo. Nechapu proc je to tet takova zmena. Na gastru mi kandidu nepotvrdili ani z koloskopie ani z krevnich testu tak nevim co si o tom mam myslet. Kdyz jsem si daval HCL po jidle tak to bylo o dost lepsi ale to jsem prestal protoze mi nasli zanet na zaludku/dvanacterniku a HCL to snad jeste zhorsila mi prijde, mam porad teploty 37 - 37,5. Klystyr delam tak jednou tydne, sanku zatim ne, trochu se bojim abych to jeste vsechno nezhorsil (slana voda na to zazivani kde je zanet, pripadne vyplaveni bakterii ze strev, no nevim no). Cekam na lnenej olej, snad to neco udela, uz jsem dost zoufalej. Nemit teploty tak vesele jedu HCL a je to lepsi ale tet zkousim chvili zas Helicid co mam na ten zanet ( uzival jsem ho 14 dni po tom nalezu zanetu jsem uzival 14 dni a pak prestal) ale teploty nepadaj, naopak jsou obcas snad jeste vyssi, no des.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 28, 2012 10:15 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
jasminka píše:
Dekuji vsem za uzitecne rady a postrehy.
Spis to vypadalo, ze budu mit asi na tu houbu alergii, coz bych nebyla jedina, proste mi nebude delat dobre.Ted me ceka vysetreni, tak uvidime.
Nebo se do ni dostala nejaka bakterie nezadouci, dalsi lide me tvrdi, ze zato mohl ten sliz a ze oni houbu denne proplachuji leta a pohoda.
Jeste jednou to zkusim s jinou houbou a pokud by se to opakovalo, tak holt s tim musim prestat, ponevadz s temi problemy pak se neda ani jit ven.
Co se tyce koziho mleka, tak jsem mela z farmy, setrene pasterizovane, ale litala jsem po nem v krecich na zachod tez, jako po rade kravskych.Pak jsem zkusila farmarske kravske, setrne pasterizovane a to je jedine, ktere muzu pit nahusto i v kave a nic mi to nedela, naopak po nem chodim pravidelne, zklidni se mi zaludek kyseliny a mam pravidelnou a normalni stolici.Pry ho delaji jinym zpusobem, ze nesbiraji smetanu z nej, cili je smetanove a je fakt strasne lahodne.

U mléka je především problém homogenizace, kdy se malé kousky tuku ve žluklém stavu vmíchávají zpět do mléka, čili v tom by mohl být rozdíl, někomu to dobře dělat nemusí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 28, 2012 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
lev píše:
Dobrý den,

chci si vzít s sebou na dovolenou tibetskou houbu, abych si mohla dělat kefír, ale nemám možnost dostat se tam k nepasterizovanému mléku. Proto se chci zeptat, zda je možné použít trvanlivé mléko z obchodu. Nepoškodí pasterizované mléko houbu a nesníží její účinky?

Dál by mě zajímalo, jestli půl litr kefíru denně pokryje denní potřebu bílkovin a vápníku? Díky za odpovědi.

Větší problém by v tom být neměl, nicméně nějakou dobu si houba na nové mléko zvyká a to patrně ideální nebude. Uvedené množství kefíru je docela slušné, nicméně obsahuje cca 16 g bílkovin a to je na dospělou osobu opravdu málo, měla by jste mít cca 1 g bílkoviny na kilo váhy a den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 28, 2012 10:27 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
doubleingram píše:
Delam kefir asi mesic v lednici a jel ok ale posledni dobou je takovy spis do tvarohu a malinko nasladly, dela stopu na sklenici ale tak jako hrudkovati a neni to ono co bylo. Zkusil jsme tam hodit tabletku swiss lact. ale prijde mi ze nic moc. Nemate s tim nekdo zkusenosti, neni uz moc kefirek nebo jim mam dat dietu ci co?

Diky

Ono vždy s nárůstem okolní teploty dochází ke změnám struktury kefíru, nicméně fungovat by měl. Možná by uvedené bylo vhodné aplikovat, trochu hladu jim spíše prospěje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pon kvě 28, 2012 10:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28395
Bydliště: Poděbrady
doubleingram píše:
Kefir jim tak jim jak rikas, jinak co je na te okurkove diete dobry? Dal bych to tak den, protoze okurka je sama voda a asi bych umrel hlady. Tak kandidoza je snad nejvetsi svinstvo co sem mi mohlo rozjet a hlavne mi prijde, ze se to stejne dietou neda moc resit, protoze staci jeden exces a je to back. Chce to podle me nak nahodit imunitu, protoze to se neda s tim zit s tou dietou (premnozenou kvasinkou), to clovek nemuze poradne nic delat, jen se hlida a resi co muze snist, nikam se neda jet atd. Driv jsem jedl jak vsichni, naopak jsem jedl dost (pecivo, maso, pivo, testoviny atd.) a nic mi nebylo. Nechapu proc je to tet takova zmena. Na gastru mi kandidu nepotvrdili ani z koloskopie ani z krevnich testu tak nevim co si o tom mam myslet. Kdyz jsem si daval HCL po jidle tak to bylo o dost lepsi ale to jsem prestal protoze mi nasli zanet na zaludku/dvanacterniku a HCL to snad jeste zhorsila mi prijde, mam porad teploty 37 - 37,5. Klystyr delam tak jednou tydne, sanku zatim ne, trochu se bojim abych to jeste vsechno nezhorsil (slana voda na to zazivani kde je zanet, pripadne vyplaveni bakterii ze strev, no nevim no). Cekam na lnenej olej, snad to neco udela, uz jsem dost zoufalej. Nemit teploty tak vesele jedu HCL a je to lepsi ale tet zkousim chvili zas Helicid co mam na ten zanet ( uzival jsem ho 14 dni po tom nalezu zanetu jsem uzival 14 dni a pak prestal) ale teploty nepadaj, naopak jsou obcas snad jeste vyssi, no des.

Pohybujete se v začarovaném kruhu, teplota je ze zánětu, zánět léčí klidně i ten kefír, ale spíše si nastudujte nadledvinky. Další jsou omega 3 mastné kyseliny a zánět by měl pomalu odeznívat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz