ravima píše:
No, máte skoro pravdu. Nezáříme barvami a potraviny nehřejí, protože to asi není elektromagnetické záření, ale nějaké esoterické kdovíco. Jenom to má odpovídající vlnovou délku.
Zajímavé je, že jak jste správně poznamenal, opravdu zde se považuje nižší vyzařovaná frekvence za lepší, což odporuje snad všem jiným esoterickým teoriím, kde je naopak žádoucí vyšší frekvence, ale asi se jedná zase o frekvence něčeho jiného (čeho, to vám asi nikdo neřekne:-)
Tvrzení "....se považuje nižší vyzařovaná frekvence za lepší, což odporuje snad všem jiným esoterickým teoriím...." není zase tak pravda, pokusím se vše trošku rozepsat, snad to bude logické. Jen pozor, neplést si frekvenci s vlnovou délkou. S růstem vlnové délky se frekvence snižuje.
Pokud to "kdovíco" je měřitelné spektometrem, jak je popsáno v úvodním článku, pak by se mělo jednat o elektromagnetické záření. Dle mého názoru lidé nesvítí a potraviny nehřejí kvůli tomu, že se jedná o elmag.záření s tak malou amplitudou - intenzitou, že je běžný člověk nedokáže zaregistrovat (registrují ho pouze velmi citliví jedinci - například senzibilové, kteří kolem člověka vidí barevnou záři, či jakousi auru, podle které dokáží odhadnout mimojiné i zdraví člověka). Jinými slovy: Veličina, kterou zde nazýváme jako radiovitalita není nic jeného než naprosto běžné elektromagnetické vlnění s vlnovou délkou cca 50 - 1200 nanometrů (tedy 500 - 12000 Å)(tedy přesně to samé, co my vnímáme jako UV záření, kterému se vystavujeme při opalování na sluníčku, viditelné světlo a IR záření, které sálá z infrazářičů, infratopidel nebo i z ohně, když opékáme špekáčky.
Této mé teorii by nasvěčoval i fakt, že i zářeřní (s amplitudou tak vysokou, že ho naše tělo rozpozná) s vlnovou délkou menší než 4000 Å (jedná se o UV záření) které lidskému tělu bezpodmínečně škodí, kdežto na druhou stranu záření o vlnové délce vyšší než 7000 Å vnímáme jako teplo, které lidskému tělu do určité míry naopak prospívá. A stejně tak je to i s potravinama. 4000 Å a méně- nepříliš prospěšné jídlo, 4000 - 7000 Å - běžné jídlo, 7000 Å a více - velmi zdravé jídlo.
A jen tak na okraj, pro úplnost věci:
Se snižující se vlnovou délkou energie neklesá, jak je popsáno na úvodní stánce.Právě naopak - energie tohoto záření roste - ovšem jedná se o růst energie která je pro lidské tělo škodlivá (UV záření) na úkor energie pozitivní. Se snižující se vlnovou délkou tedy klesá pouze ta lidskému organizmu prospěšná energie.