Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát led 03, 2025 1:17 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Analýza prvků z vlasů
PříspěvekNapsal: úte dub 17, 2012 9:56 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Tak u mě byla první análnílýza v 05/2011 a druhá z 03/2012 mi dorazila dneska. Jedním slovem šok. Sice jsem si v něčem pomohl, ale většinu si totálně rozdrbal a jsou věci, které mi nelezou do palice vůbec. Například:

1) Měl jsem brutal nadbytek vápníku a podstav hořčíku. Na rozpuštění vápna jsem nasadil chlorid hořečnatý a ujal se. Vápník se dostal do normy, ale hořčík o dalších 10% spadl.
2) Sodík brutal podstav. Dřív jsem prakticky nesolil tak jsem to bral jako logické vyústění. Nasadil jsem himalájskou sůl (denně s chloridem hořečnatým) a zvlášť po sportu (tělo se potem odsolí až o několik gramů) zároveň jsem do šťáv zařadil celer, v jídlech jsem to solil o 106. Změna absolutně žádná.
3) Deficit draslíku jsem neřešil, čekal jsem kam se pohne, ale zcela beze změn (jinak třeba brambory mám ve šťávách i na sucho pečené).
4) Fosfor se nepatrně zvedl, ale pořád jsem v limitu jako dřív. No problem.
5) Zinek díky braní chloridu (denně bumbaném před spaním) ve stejně velkém nadbytku jaký byl deficit. Tu jsem to už přepískl, takže už nebudu suplementovat.
6) Železo pořád stejný deficit, ale neřešil jsem suplementaci/vstřebávání.
7) Měď byla v mírném deficitu a je v nepatrném plusu (bral jsem chlorid měďnatý spolu s bórem abych si nerozházel antagonistu zinek).
8 ) Nikl byl v mírném mínusu, neřešil jsem ho ale teď ho mám total v hajzlu, 3x takový deficit.
9) Mangan masakr. Měl jsem lehký nadstav. Teď propad o 100%. Deficit jako prase.
10) Selen a jód další facka. Selen byl ideální a jód podstav. Za stálého braní selenu jsem vychlastal několik flašek lugolu. Selen je po roce v nepatrném deficitu ovšem deficit jódu ještě 2x větší než byl. Málem jsem sletěl ze židle...
11) Chrom byl v mínusu a braním pikolinátu se deficit o cca polovinu poopravil.
12) Molybden byl relativně velký nadstav. Teď brutal podstav. Změna -120% což jsou jatka.
13) Kobalt byl podstav. Teď 2x takový deficit. Bral jsem dlouhodobě jak samotné B12 tak B-komplex.
14) Germanium, cín a křemík byly v normě. Teď všechny v prdelce, podstavy jako kráva.
15) Síru jsem měl podstav. Denně bráno MSM spolu s Céčkem. Síra se porychtovala do normy.
16) Vanad, Lithium a Stroncium jsem měl podstavy. Všechny beru ve formě tablet, ale výsledkem jsou pokračující sešupy do deficitu.
17) Bór braný jako kyselina boritá za účelem srovnání deficitu, ale koná se jen výrazné prohloubení deficitu.
18) Baryum další propad, ale nebylo řešeno.

Z toxických šmejdů mi slezlo dolů Kadmium, zbytek zůstal v pohodě. Musím konstatovat, že jsem tomu výsledku se spadlou čelistí nejdřív nevěřil. Ale rok je relativně dlouhá doba a změn mohlo být dost. Každopádně by to chtělo dokonale poznat jaké prvky se spolu mydlí, podporují nebo z jakých zdrojů je brát. Příjde mi, že jsem si po roce spíš pomohl do kytek než ku zdraví. Takže nezbývá než si dát v suplementaci repete, ale tentokrát mnohem smysluplněji...

To sice není moc povzbudivé, ale nepropadal bych panice, za vším stojí chlorovodice v žaludku, ta má na to největší vliv, čili udělat krkací test a pokud není, tak řešit.

PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 12:35 am 

[quote="Host":xp7nmdw5]Tak u mě byla první análnílýza v 05/2011 a druhá z 03/2012 mi dorazila dneska. Jedním slovem šok. Sice jsem si v něčem pomohl, ale většinu si totálně rozdrbal a jsou věci, které mi nelezou do palice vůbec. Například:

1) Měl jsem brutal nadbytek vápníku a podstav hořčíku. Na rozpuštění vápna jsem nasadil chlorid hořečnatý a ujal se. Vápník se dostal do normy, ale hořčík o dalších 10% spadl.
2) Sodík brutal podstav. Dřív jsem prakticky nesolil tak jsem to bral jako logické vyústění. Nasadil jsem himalájskou sůl (denně s chloridem hořečnatým) a zvlášť po sportu (tělo se potem odsolí až o několik gramů) zároveň jsem do šťáv zařadil celer, v jídlech jsem to solil o 106. Změna absolutně žádná.
3) Deficit draslíku jsem neřešil, čekal jsem kam se pohne, ale zcela beze změn (jinak třeba brambory mám ve šťávách i na sucho pečené).
4) Fosfor se nepatrně zvedl, ale pořád jsem v limitu jako dřív. No problem.
5) Zinek díky braní chloridu (denně bumbaném před spaním) ve stejně velkém nadbytku jaký byl deficit. Tu jsem to už přepískl, takže už nebudu suplementovat.
6) Železo pořád stejný deficit, ale neřešil jsem suplementaci/vstřebávání.
7) Měď byla v mírném deficitu a je v nepatrném plusu (bral jsem chlorid měďnatý spolu s bórem abych si nerozházel antagonistu zinek).
8 ) Nikl byl v mírném mínusu, neřešil jsem ho ale teď ho mám total v hajzlu, 3x takový deficit.
9) Mangan masakr. Měl jsem lehký nadstav. Teď propad o 100%. Deficit jako prase.
10) Selen a jód další facka. Selen byl ideální a jód podstav. Za stálého braní selenu jsem vychlastal několik flašek lugolu. Selen je po roce v nepatrném deficitu ovšem deficit jódu ještě 2x větší než byl. Málem jsem sletěl ze židle...
11) Chrom byl v mínusu a braním pikolinátu se deficit o cca polovinu poopravil.
12) Molybden byl relativně velký nadstav. Teď brutal podstav. Změna -120% což jsou jatka.
13) Kobalt byl podstav. Teď 2x takový deficit. Bral jsem dlouhodobě jak samotné B12 tak B-komplex.
14) Germanium, cín a křemík byly v normě. Teď všechny v prdelce, podstavy jako kráva.
15) Síru jsem měl podstav. Denně bráno MSM spolu s Céčkem. Síra se porychtovala do normy.
16) Vanad, Lithium a Stroncium jsem měl podstavy. Všechny beru ve formě tablet, ale výsledkem jsou pokračující sešupy do deficitu.
17) Bór braný jako kyselina boritá za účelem srovnání deficitu, ale koná se jen výrazné prohloubení deficitu.
18) Baryum další propad, ale nebylo řešeno.

Z toxických šmejdů mi slezlo dolů Kadmium, zbytek zůstal v pohodě. Musím konstatovat, že jsem tomu výsledku se spadlou čelistí nejdřív nevěřil. Ale rok je relativně dlouhá doba a změn mohlo být dost. Každopádně by to chtělo dokonale poznat jaké prvky se spolu mydlí, podporují nebo z jakých zdrojů je brát. Příjde mi, že jsem si po roce spíš pomohl do kytek než ku zdraví. Takže nezbývá než si dát v suplementaci repete, ale tentokrát mnohem smysluplněji...[/quote:xp7nmdw5]
Zaujimavy vysledok. Mne sa po antiparazitalkach zlepsuje zdravie same od seba, a to jem katastrofalne, tak nieje to mozne kvoli pritomnosti parazitov? Predsalen, vylucuju toxicky bordel vselikde, podla mna to moze narusat metabolizmus, a rozhadzovat stavy mineralov dost nahodne, podla ich vyskytu. Mne napriklad znicoho nic zmizli vsetky prejavy kandidy... a to jem aj muku, cestoviny, cukor... predtym len mensie zlyhanie a uz sa kandida tlacila spat (biely jazyk). Jazyk mam po antiparazitalkach ruzovy, a mozem jest hocico... velke chuchvalce kandidy odchadzaju zo stolicou, obcas si nejaky vsimnem, potom co som nasadil bor a doplnam ho.Moja analyza dopadla tiez katastrofalne, myslim si, ze kvoli dlhorocnemu vyskytu parazitov, a nedostatku HCL. To su podla mna dve zakladne veci (spolu s psychickym stavom, ktory je ale zase zaroven zavisly aj od stavu mineralov v tele), ktore musia byt v tele doriesene, inak sa vitaminovo-mineralne doplnky podla mna splachuju do hajzlu, ludovo povedane, alebo aspon z vacsej casti.
Trojcatko na parazity nestaci, moja skusenost (aj z fora UPramene), u mna vyliezli potvory az ked som nasadil ivermectin, albendazol a praziquantel. Palo dokonca hovori, ze ani to nestaci, ze vsetky potvory vysli z creva az po klystiroch MMS... a to aj po brutalnych davkach Praziq, vsak asi vies, ake davky Palo bral, aspon 200%tne. \</div

PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 12:46 am 

Tak nasiel som aj nieco proti vlasovej analyze

http://www.drkucera.eu/upload_doc/je_analyza_vlasu.pdf

zaujimave je prave to, ako overovali funkcnost pomocou tych istych vzoriek. Chcelo by to takto "overit" aj ten polsky labak, a teda poslat im tie iste vlasy, napriklad pod 3 roznymi menami.

PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 7:06 pm 

Xion píše:
Zaujimavy vysledok. Mne sa po antiparazitalkach zlepsuje zdravie same od seba, a to jem katastrofalne, tak nieje to mozne kvoli pritomnosti parazitov?...

Trojče jsem projel až po analýze tak uvidím třeba zase za půl roku. S tou věrohodností VA je to samozřejmě na pováženou, ale jak tu už psal tuším Jarda, nic lepšího asi momentálně stejně není...

PříspěvekNapsal: pát čer 01, 2012 11:40 pm 

Host píše:
Trojče jsem projel až po analýze tak uvidím třeba zase za půl roku. S tou věrohodností VA je to samozřejmě na pováženou, ale jak tu už psal tuším Jarda, nic lepšího asi momentálně stejně není...

Ani trojca Vas nezbavi vsetkych parazitov, takze kludne aj tam moze byt pes zakopany. Ja sa nestacim divit, co zo mna vylieza, a to sa uz 2 mesiace cistim, najprv trojca, a teraz brutalne davky chemickych, do ktorych este zaradujem preventivnu davku z trojcatka kazdy tyzden. Paraziti sami o sebe su dostatcny dovod, aby boli niektore prvky rozladene, a samozrejme aj nedostatok HCL, alebo nedostatocne travenie ci vstrebavanie (co moze byt zase dosledok parazitov). Mne napriklad miznu vsetky priznaky kandidozy, a to jem tak, ze by to kandidu malo zivit, aj muku, cestoviny... ale povlak z jazyka zmizol, a chuchvalce kandidy odchadzaju stolicou prec same. Cize po dokladnej ociste od parazitov moze zacat vela veci fungovat lepsie aj bez akehokolvek usilia, a zase naopak, kym paraziti v tele su, nemusi to zacat fungovat ani s obrovskym usilim.

Co sa tyka vlasovej analyzy, nejde o to, ci nieco lepsie existuje alebo nie. Ide o to, ci sa o to da opriet, alebo nie. Ak nie, potom to hasne. Je to podobne, ako ked sa niekto stvera na skalu... isiel by po neistych skobach? Nie, to by radsej neliezol vobec.
Mozno by nebolo zle vyzbierat 80 eur na jednu skusobnu analyzu, hlavne pre ludi, ktori si ju robia pravidelne, a zaujimala by ich doveryhodnost. A potom by niekto poslal vzorku vlasov, pod dvoma roznymi menami, a to tak, ze by samozrejme tie vlasy dobre premiesal a rovnomerne rozdelil na 2 casti. Analyza by musela podat rovnaky vysledok, alebo len s velmi malymi odchylkami. Pokial by vysli podstatne ine vysledky, doveryhodnost tym hasne.

PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 8:24 am 

Xion píše:
Ani trojca Vas nezbavi vsetkych parazitov, takze kludne aj tam moze byt pes zakopany. Ja sa nestacim divit, co zo mna vylieza, a to sa uz 2 mesiace cistim, najprv trojca, a teraz brutalne davky chemickych, do ktorych este zaradujem preventivnu davku z trojcatka kazdy tyzden. Paraziti sami o sebe su dostatcny dovod, aby boli niektore prvky rozladene, a samozrejme aj nedostatok HCL, alebo nedostatocne travenie ci vstrebavanie (co moze byt zase dosledok parazitov). Mne napriklad miznu vsetky priznaky kandidozy, a to jem tak, ze by to kandidu malo zivit, aj muku, cestoviny... ale povlak z jazyka zmizol, a chuchvalce kandidy odchadzaju stolicou prec same. Cize po dokladnej ociste od parazitov moze zacat vela veci fungovat lepsie aj bez akehokolvek usilia, a zase naopak, kym paraziti v tele su, nemusi to zacat fungovat ani s obrovskym usilim.

Co sa tyka vlasovej analyzy, nejde o to, ci nieco lepsie existuje alebo nie. Ide o to, ci sa o to da opriet, alebo nie. Ak nie, potom to hasne. Je to podobne, ako ked sa niekto stvera na skalu... isiel by po neistych skobach? Nie, to by radsej neliezol vobec.
Mozno by nebolo zle vyzbierat 80 eur na jednu skusobnu analyzu, hlavne pre ludi, ktori si ju robia pravidelne, a zaujimala by ich doveryhodnost. A potom by niekto poslal vzorku vlasov, pod dvoma roznymi menami, a to tak, ze by samozrejme tie vlasy dobre premiesal a rovnomerne rozdelil na 2 casti. Analyza by musela podat rovnaky vysledok, alebo len s velmi malymi odchylkami. Pokial by vysli podstatne ine vysledky, doveryhodnost tym hasne.

S těmi parazity to píšeš správně, i já po přírodnjích očistách jedu nyní sérii chemie, kterou budu během týdne končit tak jsem zvědavý jak se to spojí s kandidou. Protože propojení těchto dvou problémů tam nepochybně může být.

Ohledně vlastové analýzy už nějaký čas přemýšlím že bych poslal dva vzorky pod různými jmény, případně dva vzorky každý do jiné laboratoře a také to srovnal s předchozími 2 VA, které jsem už nechal zpracovat.

Zajímalo by mě jestli je tu někdo, kdo by se na tom druhém vzorku byl ochoten finančně podílet. Idea je taková, že bych zaplatil celý první vzorek a na druhý bychom se poskládali řeknemě po 150Kč na osobu. Já bych doplatil co by chybělo u druhého vzorku v případě že to bude nějaká rozumná částka

PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 5:57 pm 

sakul píše:
S těmi parazity to píšeš správně, i já po přírodnjích očistách jedu nyní sérii chemie, kterou budu během týdne končit tak jsem zvědavý jak se to spojí s kandidou. Protože propojení těchto dvou problémů tam nepochybně může být.

Ohledně vlastové analýzy už nějaký čas přemýšlím že bych poslal dva vzorky pod různými jmény, případně dva vzorky každý do jiné laboratoře a také to srovnal s předchozími 2 VA, které jsem už nechal zpracovat.

Zajímalo by mě jestli je tu někdo, kdo by se na tom druhém vzorku byl ochoten finančně podílet. Idea je taková, že bych zaplatil celý první vzorek a na druhý bychom se poskládali řeknemě po 150Kč na osobu. Já bych doplatil co by chybělo u druhého vzorku v případě že to bude nějaká rozumná částka

Mna dokonca napadlo, ci si telo tu kandidu nevyrobi samo, na ochranu pred parazitmi. Predsalen, v zdravej mikroflore si ju udrzuje, a zrazu sa vzdy zahadne zacne kandida zhlukovat do vlakien. Mozno jej rast v tele nieje vobec nahodny, a telo si takto chrani urcite organy, ked imunitny system na parazity nestaci. Nieco na sposob, kandida narobi menej skody, ako keby sa tam premnozili paraziti. Ale je to len hypoteza. Napadlo ma to hlavne prave kvoli tomu, ze telo sa kandidu nesnazi vyhladit, ale jej vyskyt v creve kontroluje, cize si ju tam nechava.

K tej analyze, zaloz niekde uplne nove vlakno len na ten ucel... teda napriklad nazov temy overenie vierohodnosti vlasovej analyzy, a ludia sa tam mozu podpisat, ze prispeju napriklad 150kc alebo 6 eur, popripade inu ciastku. Ja by som bol ochotny prispiet.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 8:35 am 

sakul píše:

Na 2. vzorek klidne prispeju - muzes si me zapsat do seznamu a az to budes chtit spustit, dej vedet. Myslim, ze 150,-Kc neni zadnej ranec a pokud to ma pomoct zjistit efektivitu/presnost teto metody, za kterou dame kazdy rok cca 1.500,-, ma to myslim smysl.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 4:02 pm 

Taky přispěju na ověřovací druhý vzorek 150. Myslím, že stojí zato prubnout jestli v budoucnu zbytečně nevyhodíme 1800Kč. Příjde mi to moudré. Piš mě.

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 8:36 pm 

Dobrá tedy, pojďme zkusit, zdali je to reálné uskutečnit

PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2012 8:50 pm 

sakul píše:

Také se připojím s příspěvkem 150,- Kč na druhý vzorek.

PříspěvekNapsal: pon čer 11, 2012 9:26 pm 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Mna dokonca napadlo, ci si telo tu kandidu nevyrobi samo, na ochranu pred parazitmi. Predsalen, v zdravej mikroflore si ju udrzuje, a zrazu sa vzdy zahadne zacne kandida zhlukovat do vlakien. Mozno jej rast v tele nieje vobec nahodny, a telo si takto chrani urcite organy, ked imunitny system na parazity nestaci. Nieco na sposob, kandida narobi menej skody, ako keby sa tam premnozili paraziti. Ale je to len hypoteza. Napadlo ma to hlavne prave kvoli tomu, ze telo sa kandidu nesnazi vyhladit, ale jej vyskyt v creve kontroluje, cize si ju tam nechava.

K tej analyze, zaloz niekde uplne nove vlakno len na ten ucel... teda napriklad nazov temy overenie vierohodnosti vlasovej analyzy, a ludia sa tam mozu podpisat, ze prispeju napriklad 150kc alebo 6 eur, popripade inu ciastku. Ja by som bol ochotny prispiet.

To máte pravdu, paraziti a kandida mají přímou souvislost, nicméně je otázkou, co je první a co druhé.

PříspěvekNapsal: sob zář 01, 2012 11:42 am 

Dobrý deň všetkým!
Chcem sa aj ja s vami podeliť o výsledky mojej vlasovej analýzy a prosím Jardu o radu, ako ďalej? Dala som si ju urobiť po roku, stravovala som sa podľa rád na tomto fóre, občasné úlety, suplementovala som chýbajúce prvky okrem napr. železa,lítia ,niklu a kremík len čiastočne.Výsledky ma mierne povedané šokovali. Najviac kobalt - dodávala som 60 dní 1500 mcg , potom denne 500 mcg, jód - dodávala som postupne až 50kv, jódová škvrna vydržala 8 hod, potom som už len občas 3-5kvapky, selén som dodávala vždy 100 mcg na 10 kvapiek jódu, stále užívam 200 mcg denne.Tiež ma udivuje, že hladina horčíku stúpla, dodávala som podľa rád na fóre, stále dodávam 3 káv. lyžičky denne, vápnik napriek tomu neklesol.Užívala som však, keďže ma liečia na osteoporózu, každý druhý deň 300 mg Ca a liek s obsahom stroncia.Jediné vysvetlenie na tieto nehorázne výsledky je, že mám za sebou veľmi stresujúci rok, tiež mám nedostatok žalúdočnej kyseliny, ale tú som 3 mesiace dodávala vždy pred jedlom, asi nestačilo , tiež pred spaním spolu so zinkom. A čo ten draslík? Je možné že sa tak zvýšil tým, že som takmer denne jedla ľadový šalát?
Celá suplementácia ma stála nemalé peniaze a úsilie a výsledok? Je to ešte horšie ako pred rokom,predsa však to ešte raz skúsim dať do poriadku. S pomocou Jardu, samozrejme, ak bude taký láskavý.

Rukou zaznačené hodnoty sú z roku 2011 , vápnik je 299% v r. 2011

Přílohy:
vl.jpg
vl.jpg [ 38.13 KiB | Zobrazeno 15890 krát ]

PříspěvekNapsal: sob zář 01, 2012 12:11 pm 

eňa píše:
...Celá suplementácia ma stála nemalé peniaze a úsilie a výsledok? Je to ešte horšie ako pred rokom,predsa však to ešte raz skúsim dať do poriadku. S pomocou Jardu, samozrejme, ak bude taký láskavý.

Mrkni se pár příspěvků zpět na mé porovnání. Byl jsem z toho napalici stejně jako ty, když jsem si spíš hromadu věcí rozhasil než pořešil (nepil jsem tehda ještě HCl). Ještě bych na tvém místě chvíli počkal jak dopadne harakiri s VA u Sakula, na kterou jsme se tady skládali a mělo by to o věrohodnosti/přesnosti této metody vypovědět víc. Mohlo by to výsledkovou paniku lehce zmírnit \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon zář 03, 2012 8:32 pm 

Ďakujem Ti Host za povzbudivé slová, som zvedavá na tie výsledky, ako mi to pomôže ale neviem , dlho som na tomto fóre nebola, pribudlo tu veľa nových príspevkov, mám čo čítať , veľa sa tu človek dozvie ,len toho času akosi nemám tak veľa aby som to stíhala.
Prosím Jardu o radu, ako ďalej? Veľmi pekne ďakujem!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 636 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]