pv33 píše:
Horcik je na kde co, ale ze rozpousti zlucove kameny jsem nikde necetl, takze predpokladam, ze to je omyl. Kdyby to byla pravda, tak to muze babanci nebo nekdo jiny komu kameny na sono nasli snadno overit. Brat horcik a pak dat dalsi kontrolu s tim, ze by uz nemely byt sutry videt. Povedlo se to tu nekomu? Mozna to tu nekde je ale nezvladam prolezt cele vlakno.
Vsude se pise jen ze kameny zmekcuje, ne rozpousti, kyselina co je v jablecnych stavach, angl malic acid.
Sam jsem mel pri pate ociste minimalne 5 sutru s vapenatou skorapkou, tloustka skorapky asi 0,5-1 mm, prumer odhadem 5 - 8 mm. Kamoska mela podobne uz pri prvni ociste, ale aspon 20, urcite byl mezi nima nejaky s prumerem 1 cm. Kdyz se rozlomily, tak uvnitr byl zeleny cholesterol. Pri zmacknuti skorapka krupla.
V knize Andreas Moritz, The Amazing Liver Cleans (uzasna ocista jater) ma fotku zvapenateleho kamene ktery vysel pri ociste. Dlouhy odhadem 2,5 cm (ma u nej meritko) a na fotce kde je rozpuleny to vypada, ze muze byt zvapenately cely, neni uvnitr zeleny jako byly ty moje.
Babanci, kdyz vychazim z vlastnich zkusenosti a z knih Andrease Moritze a dr Huldy Clark, tak bych ti radil pokracovat v ocistach dokud z tebe jde hodne kamenu. I ty co z tebe vychazeji a ktere dr na sonu nevideji blokuji zluc a vadeji stejne jako ty zvapenatele, ktere dr videji. Predevsim Moritz zduraznuje, ze je treba ocistu celou dokoncit, jinak ze to muze byt horsi nez kdybys ji nedelala.
Jedna zajimavost, asi to psala dr Clarkova, ze zlucovody jsou nejuzsi na zacatku a pak se rozsiruji. Takze nejuzsi misto je na zacatku a kdyz ho sutr proleze, tak dal by to mel mit snazsi. A jak Clakrova tak Moritz povazuji ocistu za bezpecnou a nezabyvaji se tim, jestli nekomu nasli zvapenatele kameny sonem. Jak se rozhodnes je samozrejme na tobe. Navic pokud veris tvrzeni, ze sutry rozpusti horcik, tak ho ber, hodi se stejne na vsechno mozne a vetsina lidi ho ma malo. A dej vedet, jestli se sutry ztratily. i kdyz ja bych klidne bral horcik, ale pokracoval bych v ocistach.
hele ono je to celkem i logicke,protoze horcik a vapnik se vzajemne doplnuji -resp. horcik ti udrzuje vapnik v tele v takovem stavu,aby se ti prave neusazoval bud jako sutry a nebo ruzne jinde v krevnim recisti. tim padem kdyz ho zacnes uzivat,tak rozpusti i tyto kameny.
Jinak ano, muzes delat ocistu i s velkymi sutry z vapniku,ale je tam risk toho zaseknuti, takze kdyz je tu moznost ten kamen rozpustit, tak ja osobne bych do ni sel,protoze je to bez rizika