Filip08 píše:
A jaké jsou ty další techniky o kterých mluvíte? Vím, že nějaké najdu např. v tématu: Seberozvoj, Vztah spiritualita a tělesné zdraví, ale jistě to nebudou všechny. Mohl by jste aspoň uvést ty, které se zdají býti nejúčinější? Předem děkuji za odpověď.
Je toho opravdu hromada.
S čím já mám zkušenosti a co můžete sám praktikovat jsou různé meditace, koncentrace a dechová cvičení. Zančněte například tím že minimálně jednou denně se velmi pomalu a zcela vědomě nadechněte a vydechněte. Časem těchto nádechů přidejte. Aspoň jednou denně se zcela zastavte, nejlépe v práci v rušném shonu a pár sekund zústaňte v mysli zcela nehnutý, pouze pozorujte co se děje kolem vás a ve vás. Tyto jednoduché techniky vás připraví na další práci.
V rámci technik pod vedením terapeutů mám výboroné zkušenosti s
holotropním dýcháním, které jde hluboko a daleko do naší minulosti, u nás jsou ale asi jen 3 lidé, s kterými bych tuhle techniku doporučil zkusit.
Naprosto zásadní metodou schopnou vyčistit leccos v našich vztazích jsou
rodinné konstalace. Viděl jsem mnoho zásadních proměn životů lidí jen díky několika víkendům při řešení trablí v zamotaných rodinných vazbách.
Odhalit hluboko potlačený problém či blok dokáže
regrese. Stejně tak ale dokáže způsobit dost neplechy pokud není vedena schopným terapeutem.
Nijak finančně a duševně náročnou metodou je
kineziologie. Přestože občas působí srandovně, je to věc která se mi prokázala jako účinná pomoc především v začátcích.
V rámci pročištění energií jsem absolvoval několik d
ýchání do čaker, které čistí a aktivizuje energetická centra v těle a je takovou mírnější verzi holotropního dýchání.
Celkově vás může zklidnit a příjemně naladit joga, taiči, mantry, tance atd. Nicméně bez pročištění hloubky naší osobnosti to má často spíše kosmetický efekt. Případně jsem zažil že člověk s mnohým nastřádaným v sobě se při pokusech o meditace a jogu ještě dorazil jako když otevřete něco na co nejste připraveni.
Stejně jako u těla platí i u vnitřního prostoru pravidlo čistit, čistit a čistit. A stejně jako při šankaprakšaláně se při pohledu do toalety divíme co jsme si v sobě nosili tak i při těchto technikám zůstáváme často v šoku, co všechno na nás nevědomky působilo. Úleva je to při obojím nepopsatelná.