dushan74 píše:
ahoj,
chcem sa pripojit aj k tejto tematike a nasledne ziskat odpoved, nazor, typ,....
JEDY:
- SOL !!!
ale pri priprave pickles su dolezite tri faktory; sol, tlak a cas. znamena to, ze jedine sol himalajsku ?
sice aj ta tu presla kritikou. ak je himal. sol najvhodnejsia zo soli potom dalsia neistota pre bezneho zakznika
t.j.: dnes veru clovek nevie s istotou ci v obchodoch je ta sol himalajska 100% - tna. ci tam predajca ( tak ako to
posledne obdobie vidame, co sa deje s potravinami v polskej republike ?!? ) vo vidine zisku neprisipava nieco uplne
ine.
- MUKA !!!
manzelka je celiak, bude teda mensie zlo ked zacneme vsetci pouzivat iba jej bezlepkovu
muku, ( chlieb, kolace, ...). alebo aj tato muka je biely jed ?
- MLIEKO !!!
konzumacia infikovaneho a nedostatocne tepelne upraveneho ovcieho, kozieho ci kravskeho mlieka sa moze stať zdrojom
nebezpecneho ochorenia - kliestovej encefalitidy prip. ine.
predsa len, ked clovek cely zivot pil to chemicke pasterizovane. nebude preto mensie zlo, vylucit presladene
jogurty, kremy, termixy a samotne mlieko no a sem-tam si dat kefir,bryndzu alebo tvaroh ? ci ?
dakujem, ostavam s pozdravom.
Tu sůl docela slušně rozlišíte a jde o jedinou nečištěnou sůl, která je běžně k dostání.
Mouka je svinstvo vždy, manželka by neměla jíst žádnou a ostatní pokud možno také ne.
Osobně jsem nikdy neviděl člověka u kterého by tímto způsobem došlo k nákaze a pokud jde o jogurt z pasterizovaného mléka, tak to stejně je živý produkt, ovšem musí být opravdu doma udělaný a bez přidaných sajrajtů.