Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 8:41 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pohled na bílé jedy
PříspěvekNapsal: sob čer 02, 2012 5:27 pm 

Dobrý den,
Váš článek je až na úvodní část velmi zajímavý...A jistě je v něm spoustu moudrého co by si každý z nás měl vzít k srdci,ale nedá mi to a musím se vyjádřit k té úvodní části vašeho článku..

To jak nám výrobci předkládají výrobci mléko plné hnisu a antibiotik je naprostá demagogie..A když někdo vykládá takové nesmysly,škodí jen sobě,protože třeba já mám problém potom uvěřit čemukoli jinému co píše...Upozorňuji že můj úmysl není v žádném případě shodit vše co píšete nebo nějak urazit Vás...Pouze píšu svůj názor...Netuším zda je kravské mléko zdravé či nikoli..Z vašeho pohledu určitě není,jenže nic není jen černobílé...

Ale zpět nazačátek..Pracuji v potravinářství a pohybuji se i v okolí zemědělců...Proto vím jak přísné jsou v současné době hygienické normy a předpisy v potravinářství.Myslím že málokdo má doma stejně čisto jako je u nás.Bez urážky..Kdo má doma bezdotykové baterie a antibakteriálním mýdlem a denně myje a dezinfikuje byt?(Pracuji u řezníka,který má vlastní jatky a výrobnu uzenin)
...A to stejné v dnešní době platí i v mlékárenském průmyslu...Víte jak to funguje?Cisterna objíždí zemědělce a z každé dodávky bere vzorky...Po příjezdu do mlékárny jdou vzorky na rozbor a teprve pokud jsou všechny v pořádku začne se mléko zpracovávat...A když se v jediném vzorku najdou stopy antibiotik a jiných léků nebo dokonce hnilobných bakterií pak se celá cisterna zlikviduje a zemědělec,který takto kontaminované mléko dodal musí zaplatit celý objem cisterny,který byl jeho vinou znehodnocen...

Tak tolik asi k mléku plnému hnisu a antibiotik...

Mimochodem to kde pracuji je jeden z důvodů proč jsem vyhledal vaše stránky...Mám pocit,že už dál nemohu živit svoje tělo téměř výhradně uzeninami a rád bych změnil svůj život,protože obyčejné diety evidentně nefungují.Ba naopak...Proto vám děkuji za tyto stránky a věřím že můj příspěvek nebudete brát jako útok na vás,ale jen jako mou reakci na nepravdivou informaci...

PříspěvekNapsal: ned čer 03, 2012 10:52 pm 

Tamper: díky za informace, ale bohůžel mléko z obchodu je stejně pasterizované a homogenizované, takže určitě nekupovat, protože po těchto 2 procesech už je to jenom bílá voda s velmi škodlivým kaseinem.

PříspěvekNapsal: stř čer 06, 2012 12:31 am 

Jarda píše:
Droždí a pivovarské kvasnice jsou velice rozdílné potraviny a jak jedno škodí, tak druhé prospívá.

Jak se to má se zdravím a samotnými pivovarnickými kvasnicemi? Pangamin sem vždycky považoval za zdraví prospěšnej zdroj béček, minerálů a dalších zdraví prospěšnejch látek. A jakej je rozdíl mezi samotnými pivovarnickými kvasnicemi a droždím? V obojím je podle Wikipedie pivní kvasinka Saccharomyces cerevisiae (pouze ona?).

PříspěvekNapsal: stř čer 06, 2012 6:45 am 

Nazev vlakna bych prejmenoval na: "Pohled na mentalni jedy"
a zahrnul do jineho vlakna ktere se tematem zabyvaji.

http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 1:01 pm 
Administrátor
Administrátor

dushan74 píše:
ahoj,
chcem sa pripojit aj k tejto tematike a nasledne ziskat odpoved, nazor, typ,....

JEDY:

- SOL !!!
ale pri priprave pickles su dolezite tri faktory; sol, tlak a cas. znamena to, ze jedine sol himalajsku ?
sice aj ta tu presla kritikou. ak je himal. sol najvhodnejsia zo soli potom dalsia neistota pre bezneho zakznika
t.j.: dnes veru clovek nevie s istotou ci v obchodoch je ta sol himalajska 100% - tna. ci tam predajca ( tak ako to
posledne obdobie vidame, co sa deje s potravinami v polskej republike ?!? ) vo vidine zisku neprisipava nieco uplne
ine.

- MUKA !!!
manzelka je celiak, bude teda mensie zlo ked zacneme vsetci pouzivat iba jej bezlepkovu
muku, ( chlieb, kolace, ...). alebo aj tato muka je biely jed ?

- MLIEKO !!!
konzumacia infikovaneho a nedostatocne tepelne upraveneho ovcieho, kozieho ci kravskeho mlieka sa moze stať zdrojom
nebezpecneho ochorenia - kliestovej encefalitidy prip. ine.
predsa len, ked clovek cely zivot pil to chemicke pasterizovane. nebude preto mensie zlo, vylucit presladene
jogurty, kremy, termixy a samotne mlieko no a sem-tam si dat kefir,bryndzu alebo tvaroh ? ci ?

dakujem, ostavam s pozdravom.

Tu sůl docela slušně rozlišíte a jde o jedinou nečištěnou sůl, která je běžně k dostání.
Mouka je svinstvo vždy, manželka by neměla jíst žádnou a ostatní pokud možno také ne.
Osobně jsem nikdy neviděl člověka u kterého by tímto způsobem došlo k nákaze a pokud jde o jogurt z pasterizovaného mléka, tak to stejně je živý produkt, ovšem musí být opravdu doma udělaný a bez přidaných sajrajtů.

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 1:11 pm 
Administrátor
Administrátor

Tamper píše:
Dobrý den,
Váš článek je až na úvodní část velmi zajímavý...A jistě je v něm spoustu moudrého co by si každý z nás měl vzít k srdci,ale nedá mi to a musím se vyjádřit k té úvodní části vašeho článku..

To jak nám výrobci předkládají výrobci mléko plné hnisu a antibiotik je naprostá demagogie..A když někdo vykládá takové nesmysly,škodí jen sobě,protože třeba já mám problém potom uvěřit čemukoli jinému co píše...Upozorňuji že můj úmysl není v žádném případě shodit vše co píšete nebo nějak urazit Vás...Pouze píšu svůj názor...Netuším zda je kravské mléko zdravé či nikoli..Z vašeho pohledu určitě není,jenže nic není jen černobílé...

Ale zpět nazačátek..Pracuji v potravinářství a pohybuji se i v okolí zemědělců...Proto vím jak přísné jsou v současné době hygienické normy a předpisy v potravinářství.Myslím že málokdo má doma stejně čisto jako je u nás.Bez urážky..Kdo má doma bezdotykové baterie a antibakteriálním mýdlem a denně myje a dezinfikuje byt?(Pracuji u řezníka,který má vlastní jatky a výrobnu uzenin)
...A to stejné v dnešní době platí i v mlékárenském průmyslu...Víte jak to funguje?Cisterna objíždí zemědělce a z každé dodávky bere vzorky...Po příjezdu do mlékárny jdou vzorky na rozbor a teprve pokud jsou všechny v pořádku začne se mléko zpracovávat...A když se v jediném vzorku najdou stopy antibiotik a jiných léků nebo dokonce hnilobných bakterií pak se celá cisterna zlikviduje a zemědělec,který takto kontaminované mléko dodal musí zaplatit celý objem cisterny,který byl jeho vinou znehodnocen...

Tak tolik asi k mléku plnému hnisu a antibiotik...

Mimochodem to kde pracuji je jeden z důvodů proč jsem vyhledal vaše stránky...Mám pocit,že už dál nemohu živit svoje tělo téměř výhradně uzeninami a rád bych změnil svůj život,protože obyčejné diety evidentně nefungují.Ba naopak...Proto vám děkuji za tyto stránky a věřím že můj příspěvek nebudete brát jako útok na vás,ale jen jako mou reakci na nepravdivou informaci...

Jako útok to určitě neberu, ale jako nepochopení problematiky to brát musím. Víte kolik krav je léčeno antibiotiky na záněty mléčné žlázy? Víte kam se to mléko od nich nadojené dává? Je na to vytvořena nějaká usledovatelnost a záznam? Obávám se, že nedokážete zodpovědět ani jednu z těchto otázek a to mě stačí. Pokud nebude kráva krmena shnilou siláží a bude se volně pást, nic z toho řešit nemusíme a to nevyřeší žádné zbytečné předpisy, ani sebelepší kontroly a na tom nic nezměníte. Mimochodem, když se tak zlepšila kvalita předpisů, jak to že se v obchodech prodávají čím dál větší hnusy, není vám to divné? Já myslím, že právě ty bezdotykové baterie jsou posledním výkřikem kretenizmu těch co ty dokonalé předpisy tvoří.

PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2012 1:14 pm 
Administrátor
Administrátor

Xeelee píše:
Jak se to má se zdravím a samotnými pivovarnickými kvasnicemi? Pangamin sem vždycky považoval za zdraví prospěšnej zdroj béček, minerálů a dalších zdraví prospěšnejch látek. A jakej je rozdíl mezi samotnými pivovarnickými kvasnicemi a droždím? V obojím je podle Wikipedie pivní kvasinka Saccharomyces cerevisiae (pouze ona?).

Myslím, že to bude téměř shodné, já bych lidem s kvasinkou nedával ani jedno a jinak ostatním prospívá oboje.

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 11:08 am 

Jsem závislá na sladkém a neumím s tím bojovat. Vždycky vydržím odolávat jen chvíli.
Byla by nějaká rada, jak s tím naložit?

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 11:23 am 

MeloryNox píše:
Jsem závislá na sladkém a neumím s tím bojovat. Vždycky vydržím odolávat jen chvíli.
Byla by nějaká rada, jak s tím naložit?

Začal bych výrobou zdravých sladkostí, ať do sebe necpeš rafinovanej cukr. Podívej se na nepečený veganský/vitariánský recepty.

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 1:19 pm 

Xeelee píše:
Začal bych výrobou zdravých sladkostí, ať do sebe necpeš rafinovanej cukr. Podívej se na nepečený veganský/vitariánský recepty.

Je to tiež moj problém, ale riesenie zdravými sladkosťami mi nepomohli, naopak, stav zhoršili. Narvala som sa zdravostami, to mi rozburilo chute a dorazila som to cokoladkami a iným.

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 1:34 pm 

MeloryNox + ovekyska - ani nevíte, jak vám rozumím \":D\" !!! Ale radu pro vás bohužel nemám \":(\" - sama bych jí také potřebovala \":oops:\" . Už jsem vyzkoušela všechno možné i nemožné, ale jediné východisko bude asi pevná vůle, kterou já bohužel v tomto případě nemám..... Jinak nefunguje nic! Dokud si to člověk nedokáže v té palici dobře nastavit, tak je veškeré kličkování mezi "zdravým" sladkým a nezdravým marnou snahou - pořád je to otázka nezvládnutých chutí (mluvím teď o sobě) \":shock:\" \":)\" .

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 3:19 pm 

ovekyska píše:
Je to tiež moj problém, ale riesenie zdravými sladkosťami mi nepomohli, naopak, stav zhoršili. Narvala som sa zdravostami, to mi rozburilo chute a dorazila som to cokoladkami a iným.

Pokud už se někdo přejídá kupovanými sladkostmi, tak to těžko může být horší. Obsahujou spoustu rafinovanýho cukru, tuků, mouky a kondenzovaných mrtvých kalorií v jednom (ta nejhorší a nejnezdravější kombinace), překyselujou a ničí zdraví. Když si budeš dělat veganský raw sladkosti, tak nebudeš překyselená, budeš konzumovat hodnotný kalorie, vitamíny, minerály, enzymy... Pro tělo to bude prospěšný. Navíc neoblbnou senzory v žaludku, takže by měly víc zasytit. Evoluční biologie. A pokud seš na tom tak špatně, že se přecpeš sladkostmi a musíš se ještě narvat k prasknutí těmi největšími sajrajty pod střechou supermarketu, tak seš asi opravdu ztracenej extrémní případ.

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 7:54 pm 

link na veganský raw sladkosti by sa nenasiel? dakujem...tiez mi pomoze

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 8:24 pm 

Xeelee píše:
Pokud už se někdo přejídá kupovanými sladkostmi, tak to těžko může být horší. Obsahujou spoustu rafinovanýho cukru, tuků, mouky a kondenzovaných mrtvých kalorií v jednom (ta nejhorší a nejnezdravější kombinace), překyselujou a ničí zdraví. Když si budeš dělat veganský raw sladkosti, tak nebudeš překyselená, budeš konzumovat hodnotný kalorie, vitamíny, minerály, enzymy... Pro tělo to bude prospěšný. Navíc neoblbnou senzory v žaludku, takže by měly víc zasytit. Evoluční biologie. A pokud seš na tom tak špatně, že se přecpeš sladkostmi a musíš se ještě narvat k prasknutí těmi největšími sajrajty pod střechou supermarketu, tak seš asi opravdu ztracenej extrémní případ.

To všechno je moc pěkné a dokonce to všechno vím ale také se mi stává, že nic nepomáhá a já jdu a nacpu se až k prasknutí nezdravýma sladkostma. Jsem závislák.Přesto že vím jak je to nezdravé, tak když mě to chytne, nedokážu myslet na nic jiného a ať se přesvědčuji sebevíc, tak jdu a nacpu se.

PříspěvekNapsal: úte zář 04, 2012 8:44 pm 

Dagmaro a ostatní závislé, Zkuste třeba konzultaci na kineziologii...může se rozbřesknout... \":-)\"

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 362 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 25  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]