Xylitol je všude vychvalovaný, je opravdu tak zdravý a bezpečný?
Zatím nad ním jen uvažuji....
http://www.candidaalbicans.mypage.cz/th ... odne-ci-ne...A teď k hlavnímu tématu: Je Xylitol nebezpečný? Vykrmuje kvasinky?
Najít odpověď nebylo tak jednoduché. Přesto se mi podařilo udělat si o tomto sladidlu poměrně přesný obrázek. Je pravda, že Xylitol všude doporučují - dokonce i na hlavní stránce výrobku Xylitol. Výrobci tohoto výrobku mi napsali vpodstatě jen to, že "všude se píše, že je Xylitol bezpečný a proto my taky věříme, že je vhodný při protikvasinkové dietě".
Jiný názor má Bee Wilder, přírodní léčitelka s více než 20ti letou praxí s léčbou Candidy. Budu citovat názor Bee ze skupiny health.groups.yahoo.com.
(Bee Wilder): ,,Xylitol, Sorbitol, Malititol, a Mannitol se nazývají také jako cukerné alkoholy nebo polyoly a nejsou vlastně ani cukry, ani alkoholy, jsou klasifikovány jako sacharidy.
Xylitol je vyráběn extrakcí xylenu z březového dřeva nebo kukuřičných klasů, a reaguje s vodou tak, že se vyrobí xylóza neboli "dřevný cukr". Pak se přidá vodík (H2) k vytvoření "Xylitolu".
Proto je hydrogenovaným zpracovaným produktem, který je nezdravý pro každého.
K tomu bych ještě podotkla, že se o Xylitolu mluvilo v souvislosti se silnými křečemi žaludku a průjmu. Minimálně silné křeče můžu potvrdit. Co se týče toho, jestli krmí toto sladidlo kvasinky, myslím, že odpověď je z předešlého nasnadě