Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř lis 27, 2024 10:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon čer 18, 2012 10:37 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Hanitscha píše:
Dobrý den,

tak jsem se také vrhla na sirnou patlaninu a musím říct, že už po pár dnech se mi to zdá skvělé. Jen mám pár dotazů, jelikož mám jen takový studentský byt, nedisponuji mixerem tudíž, vše míchám růčo v misce a lněná semínka si drtím v hmoždíři, myslíte, že to nějak výrazně vadí?

A jaké máte zkušenosti s převážením lněného oleje, chystám se za pár dní do Řecka a přemýšlím, zda brát olej sebou a nebo se spoléhat na to, že ho tam někde seženu. Nemáte někdo zkušenost?

Díky všem za informace.

Hanka

Člen pv33 vám to píše správně, jednoznačně mixovat, jinak neproběhne chemická reakce a na cesty je lněný olej jednoznačně nevhodný, čili po tu dobu prostě vynechat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 19, 2012 7:06 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 02, 2011 11:09 am
Příspěvky: 59
Bydliště: Lysá nad Labem
Jarda píše:
Člen pv33 vám to píše správně, jednoznačně mixovat, jinak neproběhne chemická reakce a na cesty je lněný olej jednoznačně nevhodný, čili po tu dobu prostě vynechat.

Já nevim, ale občas, když si chci dělat patlaninu třeba k snídani, narychlo, tak to klidně míchnu růčo. V mističce asi tak 5 minut důkladně promíchávám 3 lžíce tučného tvarohu s jednou lžící oleje a až to získá tu správnou konzistenci, naházim tam v makomlejnku namletý semínka, rozmíchnu a je to super


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 7:07 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
No já si také nejsem jistá, jestli je opravdu nutné to mixování přímo v mixéru \":oops:\" ? Občas jsem to také míchávala ručně šlehací metličkou a vždy se olej krásně spojil s tvarohem jako bych použila mixér. Nepoznala bych vzhledově co bylo mícháno v mixéru a co ručně. Až teda na drobné bublinky, které samozřejmě mixér vytváří. Ale třeba i Lysebeth neuvádí u tohoto pokrmu mixování, ale pouze dobré promíchání, a přitom vychází z Budwigové, tak nevím \":oops:\" ....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 8:25 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 21, 2009 7:32 am
Příspěvky: 486
Bydliště: Nové Město na Moravě
No ono tam jde o to důkladně smísit olej s proteiny a pokud toho docílíte svižným ručním šleháním, jste šikula. Já když ale vidím, že ten mastný olejový kroužek v mixéru mizí pomalu skutečně několik málo minut, nedám na mixér dopustit. Jen ať si to spolu pěkně zreaguje.
Tenhle skvělý článek asi znáte, jsou tam důležitá fakta.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 9:49 am 
Offline

Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm
Příspěvky: 445
Bydliště: Hodonínsko
Všude je prakticky uváděn tučný tvaroh - viz i článek, nedávno se tu diskutovalo o použití tvarohu a závěr byl, že se má používat nízkotučný. Vcelku to osobně neřeším, dělám si domácí kozí tvaroh a jsem spokojená, jen jsem se setkala s mnoha lidmi, kteří si domácí tvaroh nedělají ( i když je to zcela jednoduché, mléko se při mírném varu vysráží citronem a vše se sleje do plátěného pytlíku a nechá odkapat - hotovo ) a ti stále dokola řeší zda TUČNÝ nebo NÍZKOTUČNÝ tvaroh \":?:\" \":?:\" \":?:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 10:08 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="Jindra":1suhstis]No ono tam jde o to důkladně smísit olej s proteiny a pokud toho docílíte svižným ručním šleháním, jste šikula. Já když ale vidím, že ten mastný olejový kroužek v mixéru mizí pomalu skutečně několik málo minut, nedám na mixér dopustit. Jen ať si to spolu pěkně zreaguje.
[url=http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2010020008:1suhstis]Tenhle skvělý článek[/url:1suhstis] asi znáte, jsou tam důležitá fakta.[/quote:1suhstis]
Jindro, clanek je hezky, ale odchyluje se od Budwigovy \":(\" . Doporucoval bych radeji originaly nebo zdroje ktere z originalu striktne vychazeji. Budwigova napriklad doporucovala nizkotucny tvaroh a v clanku je neco jako aspon 10%. Budwigova zivocisne tuky nemocnym zakazuje, jak je uvedene i v clanku, od tvarohu nechce tuk, ale bilkovinu s obsahem siry. Zkus mrknout na diskuzi flaxseedoil2, odkaz a preklad zakladniho navodu na lecbu rakoviny a pripravu patlanice podle dr B najdes na

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil
pv33 dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 10:59 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
[quote="pv33":27jdhqls]Jindro, clanek je hezky, ale odchyluje se od Budwigovy \":(\" . Doporucoval bych radeji originaly nebo zdroje ktere z originalu striktne vychazeji. Budwigova napriklad doporucovala nizkotucny tvaroh a v clanku je neco jako aspon 10%. Budwigova zivocisne tuky nemocnym zakazuje, jak je uvedene i v clanku, od tvarohu nechce tuk, ale bilkovinu s obsahem siry. Zkus mrknout na diskuzi flaxseedoil2, odkaz a preklad zakladniho navodu na lecbu rakoviny a pripravu patlanice podle dr B najdes na


Naposledy upravil
inzenyr dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 27

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 11:21 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Jindra píše:
No ono tam jde o to důkladně smísit olej s proteiny a pokud toho docílíte svižným ručním šleháním, jste šikula. Já když ale vidím, že ten mastný olejový kroužek v mixéru mizí pomalu skutečně několik málo minut, nedám na mixér dopustit. Jen ať si to spolu pěkně zreaguje.
Tenhle skvělý článek asi znáte, jsou tam důležitá fakta.

Děkuji Jindro:) - ano - ten článek znám. Když šlehám tvaroh metličkou (ředím ho kefírem), je ta konzistence opravdu tak dobrá, že se mastnota vůbec nekonná a olej se zapracuje velice dobře, ale nevím zda je to dostatečná známka, že je vše jak má být \":?:\" Co se děje na molekulární úrovni:) při použití mixéru a metličky - jestli je tam nějaký rozdíl - to netuším...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 11:34 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
inzenyr píše:
Mne v tom navodu prekazi jedina vec a to mleko, pokud je mysleno sladke mleko, ne kysele, to bych asi neztravil ani nahodou.
Vzhledem k tomu, ze si tvaroh pripravuji sam z kefiru, tak pokud potrebuje tvaroh rozredit, tak ho redim zbylou sirovatkou.
Se sladkym mlekem mam u znamych a pribuznym spatne zkusenosti, nikomu ho nedoporucuji pit.
Nejak nechapu, proc je mleko doporucene do sirne patlaniny, obzvlast pri lecbe rakoviny. \":-(\"

Inzenyr

To mliko je asi ze stejneho duvodu jako tvaroh, aby to pomohlo vstrebatelnosti oleje, a aby to naredilo. Pokud mas kefir, tak bych bral ten. Nevim jak ted, ale driv bylo na cancertutor.com psano, ze zadne mlecne vyrobky a v zavorce vzdy "s vyjimkou diety Budwigove". B nekde pise, ze spojenim s lnenym olejem ziskava olej vstrebatelnost a tvaroh ztraci sve blbe vlastnosti. Fakt je, ze to na rakovinu a dalsi nemoci funguje, zkus si prolezt stranky na te diskuzi flaxseeedoil2, odkaz tam mas. Kdyby te to fakt hodne zajimalo, muzes si precist knihu Budwigovy, co se vali na http://ulozto.cz/xhEvbia/doplnek-budwig ... y-olej-pdf, tedy ja ji mam na papire \":lol:\" .
Ja mleko nepouzivam, protoze to nepotrebuju redit. A kdyz jsem to prekladal, tak jsem trochu uvazoval, ze mliko vynecham, ale nevynechal \":lol:\" . At si ho vynecha kazdy sam. Navic mliko je zrovna v klatbe, ale jsou lidi co ho doporucuji, ale samozrejme jen vyrobky od kravy a ne z fabriky \":lol:\" .

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 21, 2012 8:35 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Dnes mi dorazil poštou olej (5 litrov) aj ľanové semienka (3kg). Brať to chcem pre obohatenie stravy a aj ako prevenciu, doktori mi nič nediagnostikovali ale vlastne ani nemohli pretože k doktorom nechodím. Tak pre začiatok, chcel by som skúsiť ráno narýchlo zarobiť dávku z dvoch lyžíc oleja a jednej lyžice semienok, zarobil by som z kefírom. Bude stačiť 2 deci kefíru? Normálny z Teska. Ako vravím, ako prevenciu a pre doplnenie omega3. Žena užíva Lavarin po operácii, mala nejakú slabšiu trombózu, no už by to malo byť ok, výsledky krvi má dobré, v utorok ide na sono ale už minule to mala veľmi zlepšené. Kupovala omega3 ale však to nemá žiaden iný účinok ako stenčenie peňaženky.
Tak prosím o radu ohľadne pomeru s kefírom. Je to taká jednoduchá príprava rannej dávky.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 21, 2012 9:44 pm 
Offline

Registrován: sob črc 03, 2010 9:35 am
Příspěvky: 39
Deane píše:
Dnes mi dorazil poštou olej (5 litrov) aj ľanové semienka (3kg). Brať to chcem pre obohatenie stravy a aj ako prevenciu, doktori mi nič nediagnostikovali ale vlastne ani nemohli pretože k doktorom nechodím. Tak pre začiatok, chcel by som skúsiť ráno narýchlo zarobiť dávku z dvoch lyžíc oleja a jednej lyžice semienok, zarobil by som z kefírom. Bude stačiť 2 deci kefíru? Normálny z Teska. Ako vravím, ako prevenciu a pre doplnenie omega3. Žena užíva Lavarin po operácii, mala nejakú slabšiu trombózu, no už by to malo byť ok, výsledky krvi má dobré, v utorok ide na sono ale už minule to mala veľmi zlepšené. Kupovala omega3 ale však to nemá žiaden iný účinok ako stenčenie peňaženky.
Tak prosím o radu ohľadne pomeru s kefírom. Je to taká jednoduchá príprava rannej dávky.

Dobry vecer,
teoreticky jsou 2 polevkove lzice 30ml, podle Dr. Budwig je pomer olej/tvaroh 1:3, tak to mate na 200ml kefiru trochu vice naredene,ale zkuste to a pokud se vam to bude dobre travit, muzete pridat 1 lzici oleje navic. Kefir z Tesca nic moc, ale pokud nic jineho nemate.....sezente si kefirove zrno a vyrabejte si kefir sam, rozhodne rozdil pocitite.
Jinak pocitejte s tim, ze patlanice z kefiru je dost ridka, tak at vas to na zacatku neprekvapi. Na druhou stranu se vyborne spojuje, v tycovem mixeru staci 1 minuta mixovani. Lneneho seminka prihodte 2 lzice.....
At se Vam dari...
hezky vecer vsem

Sara


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 21, 2012 10:04 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
Díky za radu. Práve ako píšete, použitím tyčkového mixéru mám rýchle pripravenú rannú dávku. Pridám trochu čerstvo obratáho čierného rýbizu zo zahrádky a ranná maškrta je hotová.
Tak som to ráno vyskúšal, pohár acidka, 2 lyžice oleja a lyžicu semena a zmixoval. Vypil som hneď, uvidím čo na to povedia črevá.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 23, 2012 11:31 pm 
Offline

Registrován: úte čer 28, 2011 10:22 pm
Příspěvky: 122
otazka pre pana Jardu, respektive pre vsetkych, ktori sa problematike trochu rozumia...pan Jarda pise (a s nim aj mnoho dalsich liecitelov), ze rakovina je casto problem kvasiniek a plesni, pricom vsade na nete je moznost sa docitat, ze dieta Dr. Budwig je na rakovinu jedna z najucinnejsich a mozno aj vobec najucinnejsia. ked som tak cital pravidla tejto diety, denny jedalnicek a jej protokol, tak som si vsimol:
1/ v jej diete vychadza na den urcite viac gramov bielkovin na kg hmotnosti ako sa doporucuje na tychto strankach (cca 1g/1kg), ked zoberieme, ze v dennom menu doporucuje 120g patlanice, jogurt, majonezu MAYO, orechy (necital som nikde nijake obmedzenia), obcas kvalitny syr a to nepocitam bielkoviny so zeleniny a obilnin...ved aj sama dieta sa nazyva bielkovinova dieta...
2/ tuky (sice len kvalitne) sa veselo miesaju so sacharidmi z obilnin alebo s fruktozou z ovocia, pricom kazda protikvasinkova dieta pouziva palivo bud tuky alebo sacharidy, nikdy nie obidve spolu ako to je u tejto diety (necital som nikde ziadne obmedzenie zdravych tukov a sacharidov)...
3/ pri kazdodennej konzumacii tvarohu, jogurtov, majonezy, orieskov a varenych obilnin, ci ryze (casto 2xdenne), ci sampusu alebo vina si neviem predstavit kolko ovocia a zeleniny by museli jej pacienti zjest, aby si udrzali spravne pH...cize pochybujem, ze vsetci jej uspesne vylieceni pacienti sa pohybovali v zasaditych urovniach...
takze teraz otazka...ako si vysvetlujete tak vysoku ucinnost tejto diety pri rakovine (kvasinkach), ked vlastne celu protikvasinkovu dietu v mnohych bodoch popiera? a co si myslite, moze tato dieta fungovat ako alternativa k vysokosacharidovej a k nizkosacharidovej diete pri liecbe kvasiniek a plesni, ktore sa na tychto strankach prezentuju?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 24, 2012 1:26 am 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
jiddu píše:
otazka pre pana Jardu, respektive pre vsetkych, ktori sa problematike trochu rozumia...pan Jarda pise (a s nim aj mnoho dalsich liecitelov), ze rakovina je casto problem kvasiniek a plesni, pricom vsade na nete je moznost sa docitat, ze dieta Dr. Budwig je na rakovinu jedna z najucinnejsich a mozno aj vobec najucinnejsia. ked som tak cital pravidla tejto diety, denny jedalnicek a jej protokol, tak som si vsimol:
1/ v jej diete vychadza na den urcite viac gramov bielkovin na kg hmotnosti ako sa doporucuje na tychto strankach (cca 1g/1kg), ked zoberieme, ze v dennom menu doporucuje 120g patlanice, jogurt, majonezu MAYO, orechy (necital som nikde nijake obmedzenia), obcas kvalitny syr a to nepocitam bielkoviny so zeleniny a obilnin...ved aj sama dieta sa nazyva bielkovinova dieta...
2/ tuky (sice len kvalitne) sa veselo miesaju so sacharidmi z obilnin alebo s fruktozou z ovocia, pricom kazda protikvasinkova dieta pouziva palivo bud tuky alebo sacharidy, nikdy nie obidve spolu ako to je u tejto diety (necital som nikde ziadne obmedzenie zdravych tukov a sacharidov)...
3/ pri kazdodennej konzumacii tvarohu, jogurtov, majonezy, orieskov a varenych obilnin, ci ryze (casto 2xdenne), ci sampusu alebo vina si neviem predstavit kolko ovocia a zeleniny by museli jej pacienti zjest, aby si udrzali spravne pH...cize pochybujem, ze vsetci jej uspesne vylieceni pacienti sa pohybovali v zasaditych urovniach...
takze teraz otazka...ako si vysvetlujete tak vysoku ucinnost tejto diety pri rakovine (kvasinkach), ked vlastne celu protikvasinkovu dietu v mnohych bodoch popiera? a co si myslite, moze tato dieta fungovat ako alternativa k vysokosacharidovej a k nizkosacharidovej diete pri liecbe kvasiniek a plesni, ktore sa na tychto strankach prezentuju?

Neni problem v tom, ze se zde neustale hleda nejaka dieta, misto toho, aby se hledalo optimalni slozeni stravy pro telo?
Optimalni slozeni stravy podle mne neni dieta. Podle mne je kazda dieta skodliva, protoze omezuje nejakou nejakou oblast stravy.
Podle mne jist zdrave se nerovna drzet jakoukoliv dietu.
Kvasinku jsem potlacil ve chvili, kdy jsem z jidelnicku vyradil sajrajty, o kterych jsem se driv domnival, ze se jedna o zdravou stravu.
Kvasinka zalezla tam kam ma a uz mne neotravuje.
Sajrajt je podle mne vsechny potraviny, ktere jsou vytvoreno prumyslove nebo prumyslove upraveny tak, aby se nekazily.
Denne piju stavy jak z ovoce, tak zeleniny, jim semena, orechy a sirnou patlaninu. Nezatezuju se tim, jestli toho je presne tolik, kolik mam snizt, to bych se za chvili zblaznil, telo si to uz vyresi samo. Jim tak, abych mel mezi jidly hlad, abych se nepreziral. Obcas proste dostanu prujem a telo nadbytecne veci vyhodi.
Podle mne lidske telo, ktere vydrzi 60 let vzdorovat podavani soucasne hmoty, prodavane v obchodnich retezcich, nazyvane potraviny, si hrave poradi v pripade, ze mu nahodou nejake zdrave stravy podate trochu vic.
Co znamena 1g bilkoviny na jeden kilogram telesne vahy. Jake telesne vahy? Svalu plus kosti nebo taky nadbytecneho tuku?
Lide s tim udajem operuji a nikdo se nezamysli nad tim, co to vlastne znamena.
Obsahuje 120g sirne patlaniny 120g bilkovin? Pravdepodobne asi ne, presto s tim tady argumentujete. \":-)\"

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 24, 2012 8:28 am 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
V podstate sa názorom zhodneme s kolegom "inzenyr", tu asi bude rozdiel jestli niekto už rieši liečbu rakoviny alebo jej proste chce predísť. Takže medzi liečbou a prevenciou bude rozdiel v diéte a aj v príjme určitých potravín.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz